Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Papitos, Budapest

Mexican Streetfood a belvárosban

2022. június 29. - Csabi Konyhája

Viszonylag sűrűn szoktam a 74-es trolira várni a Dohány utcában, így aztán már elég régóta szemeztem a megállóval szemben található tex-mex hellyel, aminek a nevét ugyan sose tudtam meg (csupán a MEXICAN STREETFOOD felirat díszeleg kint), de határozottan érdekelt, hogy a nemes egyszerűséggel 3 különböző ételt (taco, burrito, quesadilla) hirdető egység mit tud a műfajon belül nyújtani.

dsc04107.JPG

Nyitás után nem sokkal egy jó ebédre ugrottam be másodmagammal, így gond nélkül be lehetett felesben tolni egy burrito-quesadilla párost. Előbbit marhahússal, utóbbit csirkével kértem. Különböző erősségű szószok közül lehet választani az ételek mellé és mivel nem akartam túlzásba esni, így a középmezőnyt erősítő chipotle / salsa roja páros lett a befutó, illetve a quesadillába még sajtot is kértem extraként. Az üdítők mellett különböző sörök is helyet kaptak a kínálatban, én most megmaradtam egyik nagy kedvencemnél, az alkoholmentes gyömbérsörnél. Az egyébként rendkívül szimpatikus emeleti részen foglaltunk helyet, ahol a várakozás közben kiderítettem azt is a zinternetet segítségül hívva, hogy hol is vagyunk éppen. A Papitos két hellyel is büszkélkedik Budapesten, a másik a Madách Imre úton található. Kisvártatva megérkeztek az ételek is, mindkét tálca korrekt képet mutatott, mondjuk a chipotle szósz már ránézésre is túlzottan híg volt és az ízével se voltam igazán kibékülve, a másik viszont rendben volt. 

Elsőként a quesadillát (2500.-) kóstoltam és legnagyobb meglepetésemre rendkívül szegényes ízvilágú és rettenetesen száraz hatású volt az egész. Szerencsére az asztalokon 3 különböző szószt is elhelyeztek, amit szabadon lehet adagolni, így a füstölt chipotle igencsak életmentő segítőtársnak bizonyult.

dsc04109_1.JPG

dsc04110.JPG

A burrito (2700.-) kapcsán valamivel vérmesebb reményeket tápláltam egy jó élménnyel kapcsolatban, de sajnos itt is egy teljesen naturalista, ízszegény összkép és megint csak sivatagi szárazságú hús fogadott. Persze ezen is gyorsan segítettem egy kiadós chipotle szósz löttyintéssel, de ez így ebben a formában akkor se állja meg a helyét egy tex-mex ételeket áruló helyen. Most nem azt mondom, hogy füstöljön a füle a vendégnek az agyonfűszerezett ételektől, de azért ennél sokkal bátrabban kéne ízesíteni és a húsok szárazságával is kezdeni kéne valamit. A friss koriander használatáért viszont, mint díszítő elem, mindenképp jár a pacsi!

dsc04112_1.JPG

dsc04113_1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4717869737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása