Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Mogyoróvajas tészta

Egy igazán őrült, pikáns ízbomba

2022. július 03. - Csabi Konyhája

Utóbbi egy évben több őrült ételt is készítettem mogyoróvajjal a főszerepben, és mivel mindegyik kivétel nélkül nagy kedvenc lett, így aztán arra gondoltam, itt az ideje ismét valamit alkotni ebben a témakörben. Ezúttal egy pofonegyszerű, keletiesre hangolt tésztaétel lett a bombasztikus végeredmény.

dsc04048_1.JPG

Amíg forr a tészta főzővize, addig állítsuk össze az alábbi szakanyagot egy kis tálkában: 33g mogyoróvaj, 33g szójaszósz, 9g almaecet, 9g szőlőmagolaj, 3 gerezd (11g) fokhagyma reszelve, 10g nádcukor, a végén pedig még 33g főzővizet is merjünk hozzá és keverjük el alaposan. Én most tagliatelle tésztát  (250g) gondoltam legalkalmasabbnak ehhez az ételhez, de persze ez szabadon variálható.  A leszűrt tésztához előbb hozzákevertem az előzetesen felcsíkozott és lepirított bacon szeleteket (200g) zsírjával együtt, majd öntsük hozzá a szószunkat és jó alaposan keverjük össze és már készen is van a mesés tésztaételünk. Tálalásnál némi durvára tört pörkölt mogyoróval, újhagyma zöldjével és ízlés szerint chilivel is gazdagíthatjuk az ízélményt.

Bevállalósabbak kipróbálhatják, hogy némi áfonyalekvárral koronázzák meg az elkészült tésztacsodát, én magam is meglepődtem, hogy mennyire működik a dolog, hiszen igazából csak még inkább kihozta a különböző ízeket és még intenzívebb lett az egész és csak kapkodtam a fejem, annyira őrült ízkavalkád az egész! (2 adag)

dsc04047_1.JPG

dsc04050_1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5517863029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása