Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Medvehagymás pogácsa

Az egyetlen baj vele, hogy nagyon gyorsan elfogy

2022. március 30. - Csabi Konyhája

Még a tavalyi medvehagyma szezonban eldöntöttem, hogy legközelebb pogácsát is sütni fogok, így hát nem is lehetett kérdés, hogy hamar neki is álltam a műveletnek az első csokrok megjelenésekor.

Tovább

Margherita con l’anciova siciliana

Az egyszerűen nagyszerű iskolapéldája ez az olasz tésztaétel

Egy Jamie Oliver videóban figyeltem fel erre a receptre még régebben, a videóban szicíliai nagymesterek mutatnak olyan dolgokat Jamie-nek, amitől még ő is csak pillázott. Ez az egyébként faék egyszerűségű tésztaétel egyből megfogott és most elérkezett az ideje, hogy minimális változtatásokkal én is…

Tovább

Harcsa Gyros - strandolás mellé egy prémium gasztro élmény

Ezzel megint magasra tette a lécet a berekfürdői gyrosos!

A múlt héten ünnepelte első születésnapját a berekfürdői Berek Gyros és a kísérőrendezvények egyik ékköve az I. Tüzestál Evőverseny volt. Örömmel mondtam igent a felkérésre, hogy én is erősítsem a háromtagú zsűrit Görbe Norbi főnökúr és az erősségért felelős Gabko Chili Gábor mellett. 

Tovább

Medvehagymás gombapaprikás

Egy nagyon jól működő párosítás, mesésen krémes végeredménnyel

A blog rendszeres olvasói tudják már jól, hogy nagyon szeretem a medvehagymát, szezon idején pedig mindig igyekszem valami finomságot alkotni medvehagymával a középpontban. Egy hirtelen ötlettől vezérelve gondoltam kipróbálom milyen lehet gombával párosítva!

Tovább

Diós-tonhalas tészta

A tejszíntől és a sajttól lesz finoman krémes az egész

Már egy ideje türelmetlenül várta sorsát egy adag darált dió a konyhámban, én pedig végül egy pofátlanul egyszerű tésztaétel formájában gondoltam, hogy felhasználom, a végeredmény pedig szokás szerint kissé merész, ám határozottan finom lett. 

Tovább
süti beállítások módosítása