Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Grízes tészta baracklekvárral

Egy klasszikus retró finomság

2023. február 02. - Csabi Konyhája

Nem tudom ki hogy van vele, de én bosszankodva szoktam látni, amikor olyan cikkekben látom szerepelni a grízes tésztát, mint például "a legrosszabb menzás kaják" és hasonlók. Nekem ugyanis gyermekkorom egyik kedvenc tésztaétele ez és lehet hogy szerencsés voltam, de nem csak otthon, de a menzán is imádtam. Nemrég eszembe jutott ez a pofonegyszerű finomság és rögtön el is határoztam, hogy életemben először én magam fogom elkészíteni!

dsc04624.JPG

Első körben hevítsünk fel egy serpenyőben 2ek olajat (én mogyoróolajat használtam) és pirítsunk aranybarnára 150g búzadarát. Én ezt a műveletet akkor kezdtem el, amikor felforrt a tészta főzővize, így megközelítőleg egyszerre lesz kész minden. Folyamatos kevergetés mellett nekem körülbelül 5 perc alatt született meg a fentebb említett színárnyalat és ekkor felöntöttem 1dl vízzel és alaposan összekavartam a darával, majd félrehúztam. Közben a tészta is elkészült, amit leszűrtem (egy kis vizet azért mindig hagyok a lábas alján) és alaposan összeforgattam a grízzel. Ehhez a fogáshoz a szélesmetélt tésztatípus passzol egyébként a legjobban, de persze ízlés szerint szabadon variálható.

dsc04618.JPG

dsc04619.JPG

Ezután pedig már nincs is hátra más, mint egy (vagy két) jó nagy kanál házi baracklekvárral megpakolni és porcukorral megszórni a tésztát. Nyami! Villámgyorsan és pofonegyszerűen elkészíthető ez a klasszikus és megunhatatlan finomság. (2-3 adag)

dsc04622.JPG

dsc04627.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5418038856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása