Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Káposztás-kolbászos lepény

Leveles tészta az alapja ennek az ütős finomságnak

2023. március 29. - Csabi Konyhája

Nagyon szeretek leveles tésztával dolgozni, én magam is szép számmal alkottam már különböző finomságokat az évek során, még ha a tészta saját kezű elkészítésével eddig nem is próbálkoztam. De talán egyszer annak is eljön majd az ideje! Na de addig is a kényelmesebb utat járva, úgy gondoltam újra itt az ideje, hogy mindenféle finomsággal pakoljam meg a leveles tésztás alapot. 

dsc04843.JPG

300g apróra kockázott vöröshagymát üvegesre pirítottam egy evőkanálnyi felolvasztott sült zsíron és csupán 1tk sóval fűszereztem. Ezután a felkockázott jó kis házikolbász (200g) is csatlakozott a hagymához és csupán egy percig kavargattam együtt, majd az előzetesen kifacsart és kicsit felvagdosott savanyúkáposzta (350g) is a lábosba került. Ekkor 1-1tk őrölt borssal, római köménnyel és füstölt paprikával is fűszereztem és alaposan összekevertem. Mindössze két percig kavargattam ezt a mennyei alapot és félre is húztam. 

dsc04829.JPG

dsc04830.JPG

Kitekertem a bolti leveles tésztát (270g) és a széleit egy kicsit felhajtottam, egyfajta szegélyt képezve. Egyrészt azt gondoltam, hogy így pofásabb lesz a végeredmény, másrészt pedig nem fért volna rá a tepsire, haha. Ráhalmoztam és elegyengettem a káposztás-kolbászos szakanyagot a tésztán majd ráöntöttem egy nagyon menő tejfölös keveréket, ami a következőképpen állt össze: 250g tejföl (20%), 2 tojás, 16g apróra vágott friss kapor, 13g reszelt fokhagyma és 100g reszelt sajt. 190 fokra előmelegített sütőbe toltam (légkeveréses funkcióval) és 20 perc alatt készre sütöttem.

dsc04831.JPG

Ilyenkor jön a folyamat legnehezebb része, megvárni, hogy kicsit hűljön ez a mennyei finomság. Én 6 részre vágtam és hát két ilyen kocka elfogyasztása igencsak kellemes teltségérzettel jár. A helyzet pedig az, hogy  később, illetve másnap, amikor teljesen kihűlt és jobban összeállt az egész, nekem sokkal jobban ízlett, de hát nálam ez általában mindig így szokott lenni. Aki szereti ha a töltelék túlsúlyban van a tésztához képest, keresve se találhatna ennél jobb receptet. Az elkészítése egyszerű és gyors, a végeredmény pedig tényleg brutális! (3 adag)

dsc04833.JPG

dsc04835.JPG

dsc04839.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4618082240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása