Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #186 - Sam Ash Street Food, Balatonszemes

2023. június 01. - Csabi Konyhája
A balatoni bicókör hétvége előtt szép számmal érkeztek ajánlások a kérdésemre, hogy ki milyen helyeket tudna  ajánlani a tó körül. Mivel a második nap hétfőre esett, így sajnos a többség nem volt nyitva, viszont így is pont kapóra jött egy szimpatikus kis egység, amit szintén ajánlás alapján vettem fel a listámra. Balatonszemesen a főút szélén áll a skót nemzeti színekben pompázó Sam Ash foodtruck kocsi érdekes, izgalmas összeállításokkal és egy végtelenül közvetlen, szimpatikus főhőssel, aki elég sokfelé megfordult már a világban és igyekezett beépíteni a kínálatba mindazt, ami megtetszett neki kintléte alatt. A burgerek mellett Fish and Chips, ausztrál dagwood dog és skót sült Mars csokit is lehet például nála kóstolni.
dsc05043.JPG

Én határozottan burgerezni akartam és bár voltak szimpatikus összeállítások a hagyományos kategóriában, a kenguru burger pontosan egy olyan tétel volt az étlapon, ami kellően extrémnek és érdekesnek bizonyult ahhoz, hogy mindenképp leteszteljem. Mint megtudtam, nyilván nem ezt szokták kérni a legtöbben és van az egésznek egyfajta "poén" jellege is. Annyiban mondjuk kicsit kilóg a hamburger koncepcióból, hogy nem darált húsos pogácsa a központi elem, hanem egy 125g kenguru steak, amihez körítésnek bacon, cheddar, némi jégsaláta és egy karika paradicsom került még a zsemlébe, valamint választható szósz, ez utóbbi végül sima burger szósz lett nálam. Mindez pedig 3000 forintért.

dsc05039.JPG

dsc05040.JPG

A zsemle már ránézésre is az a tipikus előrecsomagolt, túlságosan laza szerkezetű, szétesős darab, ami nálam nagyon ritka esetekben szokott csak működni. Itt pedig már csak a hús jellegéből adódóan is nagyon hamar darabjaira is hullott. Egy normál burger esetében lehet, hogy jobban bírja a strapát de a kenguru steak már túl nagy kihívás volt neki. A hús egyébként egészen kiváló, nagyon jól lett megsütve, én mondjuk több sót és borsot el tudtam volna viselni, mert így túlzottan naturális volt az ízvilág. Amúgy aki még nem evett korábban kenguruhúst, annak egyébként egy kiváló minőségű marhahúshoz tudnám hasonlítani, rendkívül élénk, vörös színnel. Egy egyszeri különlegességnek, érdekességnek jó volt, de azért nagy rajongója nem lettem az összeállításnak. Ellenben vannak nagyon jó angus burger opciók is az étlapon és alapvetően szimpi a hely és a kiszolgálás is, korrekt árakkal, úgyhogy aki erre jár, én is tudom ajánlani, hogy tegyen egy próbát a Sam Ash kínálatával.

dsc05041.JPG

dsc05042.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr518130564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása