Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Extrém hot dog tortilla tekercs köntösben a Don Pepénél

De nyugodtan nevezhetnénk bőség zavara tekercsnek is

2019. július 18. - Csabi Konyhája

Nagy kedvenceim közé tartoznak a havonta megújuló tekercsek a Don Pepe kínálatában, bár az utóbbi időben rendre kimaradtak az igazán durva havi akcióknak és a kvázi döntésképtelenségemnek köszönhetően, de most már első ránézésre tudtam, hogy a júliusi ajánlatok közül ezt kell elsőként kipróbálnom. A múlt hónaphoz hasonlóan most is a megboldogult DOGGER ételcsoport egyik jeles képviselőjét támasztották fel némi ráncfelvarrással és modernizálással egybekötve. Ez lett a YANKEE HOT DOG ROLLER (1980.-)

dsc07168_1.JPG

Tovább

Cukkinis csirkemáj

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető nyári finomság

Régen csináltam már valami májas ételt, pedig nagyon szeretem és minden esetben valami spéci finomság szokott kisülni a dologból. Most valami egyszerű és gyors étel készítése volt a terv, így aztán hamar jött is az ötlet, hogy a szezonra való tekintettel összeházasítom cukkinivel a csirkemájat. 

dsc07095.JPG

Tovább

Igazi parasztvakítás a Magnum Pleasure Store

Vanília jégkrém háromszor szórva, háromszoros áron

Pár hete futottam bele egy érdekesnek tűnő cikkbe, miszerint Budapesten az Allee Bevásárlóközpontban nyílt meg június 1-jén a Magnum Pleasure Store névre hallgató stand, ami ráadásul Közép-Európában kizárólag a mi szeretett fővárosunkban található meg egészen szeptember végéig. De hogy ez mit is takar pontosan? Alkosd meg saját Magnumodat, szól a csábító szlogen, miszerint 3 csokoládé bevonatból, több mint 10 szóratból és 3 öntetből választva hívhatjuk életre egyedi, saját ízlésünknek leginkább megfelelő jégkrémünket. 

img_1980_1.JPG

Tovább

Csabi Konyhája & Chili House Burger Party @ Nagymegyer, Szlovákia

Ezúttal Nagymegyeren csapunk egy fergeteges hangulatú gasztro hepajt!

Két és fél évvel ezelőtt ismerkedtem meg a nagymegyeri Chili House kedves kis egységével és az ott eltöltött idő, valamint a fenséges falatok bizony azonnal rabul ejtettek és azóta is visszavágytam egy ismétlésre. Kössük össze a kellemeset a hasznossal elv alapján mi is lehetne jobb apropója a visszatérésemnek, mint az első Csabi Konyhája & Chili House Burger Party!!!

csk_chili_est_reszletek_1.jpg

Tovább

A Wall Streetre költözött a Retro Burger!

Mostantól a Nagykörúton robog tovább a főváros egyik legszerethetőbb burgerezője

Bő három és fél évvel ezelőtt ismerkedtem meg a körútról nyíló VIII. kerületi kis mellékutcában ténykedő Retro Burger kicsiny kis egységével és rögtön kétszer is sikerült elvarázsolnia. (#1, #2) Ahogy annak idején is írtam, itt aztán tényleg mindenki egész biztosan megtalálja a számítását, hiszen az egészen alap, retrós burgerektől kezdve a komolyabb összeállításokon, angus húson át egy zavarba ejtően bőséges szószválasztékon keresztül tényleg igencsak változatos a választék. A hely egyetlen komolyabb hibája a kis alapterületben, illetve a megfelelő szellőztetés/szagelszívás kialakításának lehetetlenségében rejlett, amit nemrégiben egy igencsak nagyszabású lépéssel sikerült egy csapásra orvosolni.

dsc07081.JPG

Tovább