Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Mézes-mustáros csirke kicsit másképpen

Sütőtökkel és néhány apró fordulattal újraértelmezve

2019. október 21. - Csabi Konyhája

A legutóbbi sütőtökös-spenótos spagetti sikerén felbuzdulva most egy jól ismert és talán mindenki által közkedvelt receptet turbóztam fel és értelmeztem kicsit újra, aminek egy egészen bődületesen zseniális ízélményű gasztro csoda lett a végeredménye. Pedig az elején még nem is vettem annyira komolyan, csak egy gyorsan összedobott kajára gondoltam egy pár csirkemell és egy darab kisebb sütőtök (1kg) felhasználásával. Aztán a dolgok elég hamar komoly fordulatot vettek...

dsc07592.JPG

Tovább

Az 5. Bamba Marha Burger Bar nyitotta meg kapuit az Astorián!

A névadó burgert teszteltem le, ami nemrég egy nemzetközi versenyen díjat is nyert

A nagy kézműves burger forradalomra már lassan csak egy régi szép emlékként gondolunk vissza és sajnos sok igen ígéretes koncepcióval, frenetikus burgerekkel operáló szimpatikus helynek sem sikerült túlélnie a kritikus kezdeti éveket és/vagy tartani a megkezdett szintet és sokszor bajban vagyok én is ma már, ha valaki tanácsot kér tőlem, vagy esetleg a fővárosi kedvenceim felől érdeklődik. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne lenne jó, kiemelkedő burgerező Budapesten, de míg korábban azonnal soroltam a neveket, ma már nem biztos, hogy a számolásnál szükségem lenne a másik kezemre is. A Bamba Marha kétségtelenül nem csak ennek az egész mozgalomnak a nagy túlélője, de egyértelmű zászlóvivője is, hiszen nemrégiben már az 5. éttermét nyitotta meg a Jancsa Jani burgerpápa nevével fémjelzett lánc az Astorián. Már csak a lokáció miatt is egyértelműen sikerre és folyamatos teltházra ítéltetett az új egység, ami talán kissé megmosolyogtató módon (igaz nem az első alkalommal már de) épp egy nagy multi tőszomszédságában, a Burger King mellett nyitotta meg kapuit. Kicsivel több, mint egy évvel ezelőtt bambultam utoljára, úgyhogy ideje is volt, hogy újra meglátogassam valamelyik egységet, ami nem is lehetett más, mint a legifjabb láncszem.

dsc07576.JPG

Tovább

Sütőtökös-spenótos spagetti

Egy igazán ütős húsmentes tésztacsoda

Ezerrel dübörög a sütőtök szezon és vele együtt határtalan fanatizmusom is újra szárnyal. Korábban csináltam már egy fergeteges sütőtökös tésztát, de most újrázás helyett egy újabb verziónak ugrottam neki. A végeredmény végül egy kicsit más lett, mint amilyenre előzetesen számítottam, de még így is igen ütős kis tésztacsoda született, ami még a legelvetemültebb húsimádót is könnyen hatalmába kerítheti. 

dsc07540_1.JPG

Tovább

Satay csirke egy pizzán? Persze, hogy a Don Pepénél!

Egy nagyon menő ázsiai ízbomba a végeredmény

A Don Pepénél továbbra sem kell a szomszédba menni egy kis őrületért, meghökkentő ételpárosításért, keresztezésért. Ezúttal a satay csirke esett áldozatául a megpizzásításnak, én pedig izgatottan vártam a futár érkezését. Íme a szikár tények: currys sajtkrém, mozzarella, wok zöldségmix, roston sült csirkemell, mangós-kókuszos-satay szósz, mogyoró (2990.-)

dsc07552_1.JPG

Tovább

Ebből a brutális tojástekercsből egy szelet is főétkezéssel ér fel

A legdurvább farkaséhséget is garantáltan messzire űzi

A legutóbbi brutális tojásközpontú receptem sikerén felbuzdulva gondoltam, hogy még van hova tovább fokozni az őrületet, amiben nagy segítségemre volt egyik kedvenc Instagram csatornám (Tasty), ahol még régebben láttam ezt a receptet és gondoltam itt az ideje, hogy elkészítsem a saját kis verziómat.

dsc07533_1.JPG

Tovább