Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Visszatért a HamHotBurDogGer júniusra a Don Pepénél!

Hamburger és Hot-Dog gyilkos találkozása

2019. június 11. - Csabi Konyhája

A Don Pepe júniusi spéci havi ajánlat pakkja igazán bivalyerősre sikeredett és komoly fejtörést is okozott, hogy mit próbáljak ki elsőként. A HamHotBurDogGer (2890.-) visszatérését látva előbb kissé könnybe lábadt szemmel nyugtáztam a tényt, majd azonnal be is indult a nyálelválasztás a számban a bő másfél évvel ezelőtti überbrutális élményemet felidézve, így aztán hamar egyértelművé vált, hogy muszáj kipróbálnom a visszatérő remekművet, amihez a békásmegyeri egységet választottam helyszínül.

dsc07025.JPG

Tovább

Gasztro kalandozások Japánban II/II.

Tengeri herkentyűk minden mennyiségben, egy jó kis sake bár, majd végül minden idők legjobb ramenje egy reptéri étteremben

Íme itt a Japán kiruccanásról írt monstre beszámolóm második része (az előzményért katt ide), amibe aztán igazán komoly dolgokat kellett belesűrítenem. Nincs mit szépíteni, engem minden fronton rabul ejtett Japán, ételek terén pedig még most is beleborzongok, hogy mennyi finom, friss és egészséges ételhez volt szerencsém az elmúlt napokban. Szerintem más egy év alatt nem eszik ennyi tengeri herkentyűt, mint amennyit én befaltam 4 nap alatt! 
dsc07001_1.JPG

Tovább

Gasztro kalandozások Japánban I/II.

Fantasztikus ízek, extrém különlegességek a felkelő nap országában

A múlt héten 3 koncertet is játszottunk zenekarommal Japánban, ami összesen 4 nap ott eltöltött időt jelentett. Ahogy azt persze előzetesen gondolni lehetett, eléggé feszített volt a tempó, szoros a napirend, így persze közel sem sikerült annyi mindent felfedezni, mint amit ilyenkor szeretne az ember, de az alvásidő rovására még így is elég szép számban gyűltek az élmények, emlékek, gasztro vonalon pedig különösen sok finomságot, érdekességet sikerült megkóstolnom, a beszámolót végül pedig két cikkre bontottam a könnyebb befogadhatóság végett, mivel olyan hosszú lett az anyag.

img_1657.JPG

Tovább

Egészséges és nagyon zöld, extrém ízvilágú krémleves

Van benne kelkáposzta, spenót, barna rizs és csicseriborsó is

Az utóbbi idők mostoha időjárása jó alapot biztosított valami jó kis ütős krémleveshez, ami a testet és lelket egyaránt megmelengeti. Ezúttal egy igen extrém egyveleget sikerült összehoznom, a végeredménnyel kapcsolatban pedig én magam se voltam teljes biztos előzetesen, hogy milyen is lesz, de mint minden egyes kísérletezgetősebb receptnél, úgy jelen esetben is bíztam a legjobbakban, haha. A végeredmény pedig ha képek alapján ránézésre talán nem is oly csábító, de ízre határozottan egy baromi ütős és egyedi ízbomba lett!

dsc06927.JPG

Tovább

Egészben sült marhanyak

Egyszerűen elkészíthető szaftos finomság

Nagy rajongója vagyok a barbecue műfajnak, aminek egyik alap tétele, hogy alacsony hőfokon sokáig készül a hús. Én most ugyan nem BBQ műfajban, de az előbbi elvet szem előtt tartva fogtam neki a hússütésnek úgy, hogy korábban még nem próbálkoztam nagyobb húsdarab egészben sütésével. Mivel igen sok mindenen múlik a végeredmény, kezdve a sütő típusától a hőfok beállításán át, így inkább én ezt most nem is egy receptnek, mint inkább élménybeszámolónak szánom, amiből esetlegesen lehet ötletet meríteni másnak is.

dsc06891_1.JPG

Tovább