Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Ázsiai csirkés karalábéleves

A jól ismert leves egy igazán izgalmas újragondolása

2018. augusztus 17. - Csabi Konyhája

Ebben a nagy hőségben valami egyszerűre, gyorsan elkészíthetőre vágytam és bár én nem igazán adok arra, hogy ilyenkor kerülni érdemes a nehéz, zsíros ételeket, de most tényleg valami könnyedebbre voltam kiéhezve mégis. Mivel a karalábé amúgy is nagy kedvenc, hamar megszületett az elhatározás, csirkével és némi ázsiai beütéssel megfejelve a dolgokat.

dsc05566.JPG

Tovább

Burger Mustra #155 - Meister Bar Hotel Fichtelgebirge, Marktredwitz (Németország)

Nem várt burger meglepetés egy kisvárosi hotel éttermében

A Nürnberg közelében megrendezésre került Sticky Fingers Festival miatt vetődtünk zenekarommal Marktredwitz városába egy igencsak keserves és embert próbáló repülőutat követően a késő délutáni érkezésünk idejére pedig már igencsak farkaséhesek voltunk mindannyian. Szerencsére a hotel egy igen szimpatikus kiülős terasz résszel is megfejelt étteremmel volt felszerelve és hamar rá is találtunk egy mindenki számára szimpatikus Angus Burger American Style (9.90€) opcióra, amit sajttal megkoronázva kértünk. Ahhoz képest hogy jól láthatóan teljesen fejvesztve rohangált fel-alá a pincér srác egyedül, miközben azt ismételgette hogy fullon a hotel és csak egy séf van a konyhán, egész hamar megérkeztek a csodaszép remekművek.

dsc05511.JPG

Tovább

Tejszínes tenger gyümölcsei spagetti

Egyszerű és gyors tésztaétel, amit friss korianderrel, esetleg némi chilivel lehet igazán különlegessé tenni

Még év elején készítettem egy igencsak emlékezetes tenger gyümölcsei levest és már akkor elhatároztam, hogy előbb-utóbb meg fogom csinálni a tésztás verzióját is, aminek nemrégiben érkezett el az ideje. Különösebben nem bonyolítottam túl a dolgokat, a végeredményről pedig elmondható, hogy ez a recept egy kiváló példája annak, hogy hogyan csináljunk egyszerűen egy jó kis belevaló, extrém felhangokkal felvértezett tengeri herkentyűs tésztát.

dsc05506.JPG

Tovább

Burger Mustra #154 - Johnny's Bar & Burger, Albertirsa

Az idei év egyik legfontosabb nyitása ez a sok szempontból párját ritkító burgerező!

Albertirsáról mindeddig csak a kegyetlen focihimnuszuk miatt hallottam, egy baráti jótanácsra hallgatva viszont egy olyan mindent elsöprő gasztro élménnyel gazdagodtam a napokban, hogy arra legmerészebb álmaimban se voltam felkészülve. Három hónappal ezelőtt nyitotta meg kapuit a Johnny's, aminek egyébként semmi köze a diósdi/budai/veszprémi névrokonhoz. Rendkívül megnyerő már megjelenésében is a hely, belül viszonylag kisebb alapterület fogadja a vendéget, de az igazi nagyágyú az a rendkívül ízlésesen kialakított óriási terasz, amit a tervek szerint téliesíteni is fognak majd. A hely ötletgazdájával és kreatív séfjével, Zátrok Norbival való beszélgetésem során azt is megtudtam, hogy a jelek szerint óriási igény volt itt már egy ilyen helyre, hiszen nem csak a nyitás utáni napokban de még most is nagyon sokszor futnak teltházzal és a helyi lakosokon kívül már bizony más városokból is érkeznek ide éhes vendégek.

dsc05536.JPG

Tovább

Egy igazán dögös burgert rakott össze augusztusra a Don Pepe!

Harsány ízek, olvadozó sajtkánaán és a szokásosnál is durvább adag

Idén még nem is burgereztem a Don Pepénél, a legutóbbi burger mustra tavaly decemberben történt, mondjuk az pont egy brutálisan jól sikerült összeállítás volt, így aztán jelen esetben is bizakodva vártam, hogy elkápráztasson a Marcello névre keresztelt augusztusi extra burger. (2590.-)

dsc05546.JPG

Tovább