Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Az 5. Bamba Marha Burger Bar nyitotta meg kapuit az Astorián!

A névadó burgert teszteltem le, ami nemrég egy nemzetközi versenyen díjat is nyert

2019. október 18. - Csabi Konyhája

A nagy kézműves burger forradalomra már lassan csak egy régi szép emlékként gondolunk vissza és sajnos sok igen ígéretes koncepcióval, frenetikus burgerekkel operáló szimpatikus helynek sem sikerült túlélnie a kritikus kezdeti éveket és/vagy tartani a megkezdett szintet és sokszor bajban vagyok én is ma már, ha valaki tanácsot kér tőlem, vagy esetleg a fővárosi kedvenceim felől érdeklődik. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne lenne jó, kiemelkedő burgerező Budapesten, de míg korábban azonnal soroltam a neveket, ma már nem biztos, hogy a számolásnál szükségem lenne a másik kezemre is. A Bamba Marha kétségtelenül nem csak ennek az egész mozgalomnak a nagy túlélője, de egyértelmű zászlóvivője is, hiszen nemrégiben már az 5. éttermét nyitotta meg a Jancsa Jani burgerpápa nevével fémjelzett lánc az Astorián. Már csak a lokáció miatt is egyértelműen sikerre és folyamatos teltházra ítéltetett az új egység, ami talán kissé megmosolyogtató módon (igaz nem az első alkalommal már de) épp egy nagy multi tőszomszédságában, a Burger King mellett nyitotta meg kapuit. Kicsivel több, mint egy évvel ezelőtt bambultam utoljára, úgyhogy ideje is volt, hogy újra meglátogassam valamelyik egységet, ami nem is lehetett más, mint a legifjabb láncszem.

dsc07576.JPG

Tovább

Sütőtökös-spenótos spagetti

Egy igazán ütős húsmentes tésztacsoda

Ezerrel dübörög a sütőtök szezon és vele együtt határtalan fanatizmusom is újra szárnyal. Korábban csináltam már egy fergeteges sütőtökös tésztát, de most újrázás helyett egy újabb verziónak ugrottam neki. A végeredmény végül egy kicsit más lett, mint amilyenre előzetesen számítottam, de még így is igen ütős kis tésztacsoda született, ami még a legelvetemültebb húsimádót is könnyen hatalmába kerítheti. 

dsc07540_1.JPG

Tovább

Satay csirke egy pizzán? Persze, hogy a Don Pepénél!

Egy nagyon menő ázsiai ízbomba a végeredmény

A Don Pepénél továbbra sem kell a szomszédba menni egy kis őrületért, meghökkentő ételpárosításért, keresztezésért. Ezúttal a satay csirke esett áldozatául a megpizzásításnak, én pedig izgatottan vártam a futár érkezését. Íme a szikár tények: currys sajtkrém, mozzarella, wok zöldségmix, roston sült csirkemell, mangós-kókuszos-satay szósz, mogyoró (2990.-)

dsc07552_1.JPG

Tovább

Ebből a brutális tojástekercsből egy szelet is főétkezéssel ér fel

A legdurvább farkaséhséget is garantáltan messzire űzi

A legutóbbi brutális tojásközpontú receptem sikerén felbuzdulva gondoltam, hogy még van hova tovább fokozni az őrületet, amiben nagy segítségemre volt egyik kedvenc Instagram csatornám (Tasty), ahol még régebben láttam ezt a receptet és gondoltam itt az ideje, hogy elkészítsem a saját kis verziómat.

dsc07533_1.JPG

Tovább

Sütőben sült ajváros csirkemell

Mennyei ízbomba!

Már egy ideje itt pihent a konyhában egy üveg ajvár arra várva, hogy valami ínycsiklandozó fogás szülessen belőle. Régebben volt egy spéci bugerem, amiben én is előszeretettel használtam ajvárt, de valahogy egy összetett recept formájában nem igazán jutottam gondolatban tovább annál, mint hogy a sült húsokat kenegessem vele. Lényegében ez a recept se sokkal több az utolsó gondolatnál, ám összességében mégis egy igazán meglepő, egyszerű, de mégis nagyszerű étel született ajvárral a főszerepben! Az ezen a linken található recept adta egyébként az ötletet a saját művemhez, az eredeti receptet itt-ott megvariálva picit. 

dsc07514.JPG

Tovább