Csabi Konyhája - Utolsó kommentek
blfr4@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://csabikonyhaja.blog.hu/2024/02/06/bounty_zabszelet/full_commentlist/1#c42495161
Válasz erre: Bounty zabszelet
2024-03-13T12:01:04+01:00
2024-03-13T12:01:04+01:00
Blackmagicwoman
http://blog.hu/user/1629858
nagyon jó kis recept! Kipróbálom! :-)
https://csabikonyhaja.blog.hu/2024/01/22/pulykasziv_porkolt/full_commentlist/1#c42465547
Válasz erre: Pulykaszív pörkölt
2024-02-21T08:29:23+01:00
2024-02-21T08:29:23+01:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2024/01/22/pulykasziv_porkolt?full_commentlist=1#c42462611" class="reply_nick_1629858" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 42462611 );">@Blackmagicwoman</a>: Szia! Tudom, ez sokaknak szentségtörés lesz, de én Auchannál vettem, sőt, nemrég nagyon jó bárányhúst és halat is ott vettem... :) Itt lakom a közelben, szóval nagyobb bevásárlásokat általában ott szoktam intézni eleve.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2024/01/22/pulykasziv_porkolt/full_commentlist/1#c42462611
Válasz erre: Pulykaszív pörkölt
2024-02-19T13:59:22+01:00
2024-02-19T13:59:22+01:00
Blackmagicwoman
http://blog.hu/user/1629858
Szia, az lenne a kérdésem, hol tudsz jó pulykaszivet venni?
https://csabikonyhaja.blog.hu/2024/02/11/rakott_krumpli_extra/full_commentlist/1#c42455605
Válasz erre: Rakott krumpli extra
2024-02-14T21:25:45+01:00
2024-02-14T21:25:45+01:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2024/02/11/rakott_krumpli_extra?full_commentlist=1#c42455323" class="reply_nick_1629858" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 42455323 );">@Blackmagicwoman</a>: Na szuper, örülök, hogy tetszik! Sok sikert hozzá! :)
https://csabikonyhaja.blog.hu/2024/02/11/rakott_krumpli_extra/full_commentlist/1#c42455323
Válasz erre: Rakott krumpli extra
2024-02-14T17:45:54+01:00
2024-02-14T17:45:54+01:00
Blackmagicwoman
http://blog.hu/user/1629858
Oh,nagyon jól néz ki,kedvet kaptam megfőzni.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2023/07/14/barackos-turos_kocka/full_commentlist/1#c42133623
Válasz erre: Barackos-túrós süti
2023-07-17T09:11:25+02:00
2023-07-17T09:11:25+02:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2023/07/14/barackos-turos_kocka?full_commentlist=1#c42132851" class="reply_nick_1634121" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 42132851 );">@Somhegyi Magdi</a>: Köszönöm a hozzászólást, ami ráadásul teljesen jogos. Régebben gondolkoztam már rajta, hogy megcsinálom, de aztán valahogy elmaradt, de ez most megadta a végső lökést! :) Örülök, hogy tetszett a recept!
https://csabikonyhaja.blog.hu/2023/07/14/barackos-turos_kocka/full_commentlist/1#c42132851
Válasz erre: Barackos-túrós süti
2023-07-16T14:34:30+02:00
2023-07-16T14:34:30+02:00
Somhegyi Magdi
http://blog.hu/user/1634121
Most akadtam a csabi blogra. Csábító volt ez a recept, de nem vagyok ugyan lusta, de jobban szeretem a "Hozzávalók"-at külön oszlopban látni. Szerintem áttekinthetőbb, jobban szerkeszthető a recept.<br />
Tetszik a recept, el fogom készíteni és máskor is "visszajövök"
https://csabikonyhaja.blog.hu/2023/05/10/pi_a_colada_kocka/full_commentlist/1#c42032922
Válasz erre: Piña Colada kocka
2023-05-11T07:23:51+02:00
2023-05-11T07:23:51+02:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2023/05/10/pi_a_colada_kocka?full_commentlist=1#c42031660" class="reply_nick_1629858" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 42031660 );">@Blackmagicwoman</a>: Örülök, hogy tetszik! Az ananász-kókusz egy nagyon jó kombó! Persze mindkét verzióban szuper, annyi, ahogy itt is írtam, hogy az ananászt jobb kockázva hagyni, mint pürésíteni.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2023/05/10/pi_a_colada_kocka/full_commentlist/1#c42031660
Válasz erre: Piña Colada kocka
2023-05-10T10:48:47+02:00
2023-05-10T10:48:47+02:00
Blackmagicwoman
http://blog.hu/user/1629858
Erre a párosításra nem gondoltam volna, de nagyon teszik. Gondolom szeletként és muffinként egyaránt megállja a helyét.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2019/02/01/burek_pekseg_budapesten/full_commentlist/1#c42030252
Válasz erre: Burek Pékség Budapesten
2023-05-09T10:21:02+02:00
2023-05-09T10:21:02+02:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2019/02/01/burek_pekseg_budapesten?full_commentlist=1#c42025940" class="reply_nick_698222" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 42025940 );">@Halasi csipke</a>: Igen, sajnos bezárt egyik napról a másikra... :( Vagy én legalábbis nem nagyon láttam előzetesen, hogy bezárnak, költözésről nem tudok. Pedig jó kis burek választék volt.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2019/02/01/burek_pekseg_budapesten/full_commentlist/1#c42025940
Válasz erre: Burek Pékség Budapesten
2023-05-06T18:56:34+02:00
2023-05-06T18:56:34+02:00
Halasi csipke
http://blog.hu/user/698222
Sajnos bezárt vagy elköltöztek :-( én is imádtam.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2023/04/22/csicsriborsos_repakremleves/full_commentlist/1#c42007482
Válasz erre: Csicsriborsós répakrémleves
2023-04-25T19:35:42+02:00
2023-04-25T19:35:42+02:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2023/04/22/csicsriborsos_repakremleves?full_commentlist=1#c42007098" class="reply_nick_1629858" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 42007098 );">@Blackmagicwoman</a>: Jaj, hát nagyon szívesen. Örülök, hogy tetszik! :)
https://csabikonyhaja.blog.hu/2023/04/22/csicsriborsos_repakremleves/full_commentlist/1#c42007098
Válasz erre: Csicsriborsós répakrémleves
2023-04-25T15:31:22+02:00
2023-04-25T15:31:22+02:00
Blackmagicwoman
http://blog.hu/user/1629858
Csabi, ez szuper ötlet ki fogom próbálni. Köszönöm szépen megint!<br />
<br />
:-)
https://csabikonyhaja.blog.hu/2023/04/02/bougatsa_a_gorog_grizes_retes/full_commentlist/1#c41985578
Válasz erre: BOUGATSA - a görög grízes rétes
2023-04-13T19:02:19+02:00
2023-04-13T19:02:19+02:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2023/04/02/bougatsa_a_gorog_grizes_retes?full_commentlist=1#c41984872" class="reply_nick_1629858" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41984872 );">@Blackmagicwoman</a>: Örülök, hogy tetszik, tényleg nagyon jó kis finomság. Sok sikert hozzá! :)
https://csabikonyhaja.blog.hu/2023/04/02/bougatsa_a_gorog_grizes_retes/full_commentlist/1#c41984872
Válasz erre: BOUGATSA - a görög grízes rétes
2023-04-13T13:50:18+02:00
2023-04-13T13:50:18+02:00
Blackmagicwoman
http://blog.hu/user/1629858
Ez szuper, ki fogom próbálni!!! :-)
https://csabikonyhaja.blog.hu/2023/02/25/gyrosom_egy_tuti_hely_a_gorog_gyros_kedveloinek/full_commentlist/1#c41888662
Válasz erre: GYROSOM - egy tuti hely a görög gyros kedvelőinek
2023-02-28T13:15:03+01:00
2023-02-28T13:15:03+01:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2023/02/25/gyrosom_egy_tuti_hely_a_gorog_gyros_kedveloinek?full_commentlist=1#c41885324" class="reply_nick_1520178" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41885324 );">@holevezzek</a>: Teljesen igazad van amúgy :) Görögben nem ettem még gyrost, "csak" Törökben kebabot... hát... ég és föld ami ott van és amit itt adnak ugyanazon a néven a legtöbb helyen. :) Jelen esetben a szárnyas húson kicsit felszaladt nekem is a szemöldököm, viszont mivel összességében tényleg jó volt a kaja, így végül nem kötöttem bele :)
https://csabikonyhaja.blog.hu/2023/02/25/gyrosom_egy_tuti_hely_a_gorog_gyros_kedveloinek/full_commentlist/1#c41885324
Válasz erre: GYROSOM - egy tuti hely a görög gyros kedvelőinek
2023-02-27T11:45:08+01:00
2023-02-27T11:45:08+01:00
holevezzek
http://blog.hu/user/1520178
Jajj.... szerintem menj ki Görögországba és kóstold meg az eredetit.... Szárnyasból semmiképpen ne készüljön, a répasaláta vagy mifene meg.... még jobban jajj.... ettől még lehet jó kajájuk, csak ne nevezzük görög gyrosnak... :)
https://csabikonyhaja.blog.hu/2023/02/19/craft_head_ahol_jo_lenni_enni_inni/full_commentlist/1#c41874624
Válasz erre: Craft Head - ahol jó lenni, enni és inni
2023-02-23T11:39:48+01:00
2023-02-23T11:39:48+01:00
TomVajner
http://blog.hu/user/1373165
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2023/02/19/craft_head_ahol_jo_lenni_enni_inni?full_commentlist=1#c41874526" class="reply_nick_405020" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41874526 );">@Csabi Konyhája</a>: Köszi szépen! Én a carbonarat somlóinak néztem :D De vevő vagyok az újításokra, szóval jöhet :)
https://csabikonyhaja.blog.hu/2023/02/17/kolbaszos-babos_pacal/full_commentlist/1#c41874528
Válasz erre: Kolbászos-babos pacal
2023-02-23T11:05:31+01:00
2023-02-23T11:05:31+01:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2023/02/17/kolbaszos-babos_pacal?full_commentlist=1#c41873048" class="reply_nick_222511" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41873048 );">@Burgermeister</a>: Köszi! Szerintem is elég menő lett :)
https://csabikonyhaja.blog.hu/2023/02/19/craft_head_ahol_jo_lenni_enni_inni/full_commentlist/1#c41874526
Válasz erre: Craft Head - ahol jó lenni, enni és inni
2023-02-23T11:04:49+01:00
2023-02-23T11:04:49+01:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2023/02/19/craft_head_ahol_jo_lenni_enni_inni?full_commentlist=1#c41870768" class="reply_nick_1373165" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41870768 );">@TomVajner</a>: Szia! Na szuper, jó étvágyat majd! :) Carbonara kép ott van, a krémes feletti az! Én nem éreztem kevésnek a két szelet kenyeret, főleg a salátával és a tormahabbal kiegészítve. De persze ez nyilván ízlés kérdése, de én eleve nem szoktam sok kenyeret enni semmihez. Nekem ez így pont jó arány volt.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2023/02/17/kolbaszos-babos_pacal/full_commentlist/1#c41873048
Válasz erre: Kolbászos-babos pacal
2023-02-22T18:55:03+01:00
2023-02-22T18:55:03+01:00
Burgermeister
http://blog.hu/user/222511
Klassz!!!
https://csabikonyhaja.blog.hu/2023/02/19/craft_head_ahol_jo_lenni_enni_inni/full_commentlist/1#c41870768
Válasz erre: Craft Head - ahol jó lenni, enni és inni
2023-02-21T18:17:28+01:00
2023-02-21T18:17:28+01:00
TomVajner
http://blog.hu/user/1373165
Szia!<br />
Pont ide készülünk menni az Étteremhét keretein belül. A Carbonararól nem készült kép vagy csak lemaradt? Pont az érdekelne a legjobban. A velőnél nem volt kevés a pirítós? Kb két karika kiflinek tűnik a képen.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2022/12/27/bananos_brownie_866/full_commentlist/1#c41736734
Válasz erre: Banános brownie
2022-12-29T08:30:32+01:00
2022-12-29T08:30:32+01:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2022/12/27/bananos_brownie_866?full_commentlist=1#c41734988" class="reply_nick_723717" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41734988 );">@Balogh Zsolt</a>: Mármint? :)))
https://csabikonyhaja.blog.hu/2022/12/27/bananos_brownie_866/full_commentlist/1#c41734988
Válasz erre: Banános brownie
2022-12-28T11:33:43+01:00
2022-12-28T11:33:43+01:00
Balogh Zsolt
http://blog.hu/user/723717
Hogy lehet egy sütőpapírt így meggyalázni? :O
https://csabikonyhaja.blog.hu/2022/04/25/burger_mustra_173_rizmajer_sorhaz_blaha_budapest/full_commentlist/1#c41371975
Válasz erre: Burger Mustra #173 - Rizmajer Sörház - Blaha, Budapest
2022-04-27T10:09:26+02:00
2022-04-27T10:09:26+02:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2022/04/25/burger_mustra_173_rizmajer_sorhaz_blaha_budapest?full_commentlist=1#c41371705" class="reply_nick_1609899" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41371705 );">@Szabolcs Lázár</a>: bocsi, de nem tudom komolyan venni a kérdést :))))
https://csabikonyhaja.blog.hu/2022/04/25/burger_mustra_173_rizmajer_sorhaz_blaha_budapest/full_commentlist/1#c41371971
Válasz erre: Burger Mustra #173 - Rizmajer Sörház - Blaha, Budapest
2022-04-27T10:08:34+02:00
2022-04-27T10:08:34+02:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2022/04/25/burger_mustra_173_rizmajer_sorhaz_blaha_budapest?full_commentlist=1#c41371749" class="reply_nick_493371" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41371749 );">@theman</a>: uhhh, basszus, jogos, köszi, javítva!
https://csabikonyhaja.blog.hu/2022/04/25/burger_mustra_173_rizmajer_sorhaz_blaha_budapest/full_commentlist/1#c41371749
Válasz erre: Burger Mustra #173 - Rizmajer Sörház - Blaha, Budapest
2022-04-27T07:04:02+02:00
2022-04-27T07:04:02+02:00
theman
http://blog.hu/user/493371
A hely tényleg szuper.<br />
Viszont legalább rendesen írd le a nevét.<br />
Rizmajer.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2022/04/25/burger_mustra_173_rizmajer_sorhaz_blaha_budapest/full_commentlist/1#c41371705
Válasz erre: Burger Mustra #173 - Rizmajer Sörház - Blaha, Budapest
2022-04-27T06:01:37+02:00
2022-04-27T06:01:37+02:00
Szabolcs Lázár
http://blog.hu/user/1609899
Te ettél már jó hamburgert, vagy ez egy fizetett hirdetés volt?
https://csabikonyhaja.blog.hu/2022/04/19/tepsis_bundas_kenyer_ujratoltve/full_commentlist/1#c41359183
Válasz erre: Tepsis bundás kenyér (#2)
2022-04-20T17:38:44+02:00
2022-04-20T17:38:44+02:00
Fue
http://blog.hu/user/33378
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2022/04/19/tepsis_bundas_kenyer_ujratoltve?full_commentlist=1#c41359179" class="reply_nick_405020" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41359179 );">@Csabi Konyhája</a>: rendben, köszi!
https://csabikonyhaja.blog.hu/2022/04/19/tepsis_bundas_kenyer_ujratoltve/full_commentlist/1#c41359179
Válasz erre: Tepsis bundás kenyér (#2)
2022-04-20T17:37:57+02:00
2022-04-20T17:37:57+02:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2022/04/19/tepsis_bundas_kenyer_ujratoltve?full_commentlist=1#c41357929" class="reply_nick_33378" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41357929 );">@Fue</a>: Szia! Bocsi, teljesen igazad van, bele is akartam írni pontosabban, de végül elfelejtettem. Amúgy szerintem kb. mindegy, de én most a Házi Arany Ázsiai WOK fűszerkeveréket használtam.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2022/04/19/tepsis_bundas_kenyer_ujratoltve/full_commentlist/1#c41357929
Válasz erre: Tepsis bundás kenyér (#2)
2022-04-20T07:36:18+02:00
2022-04-20T07:36:18+02:00
Fue
http://blog.hu/user/33378
Tetszik, jó ötlet, ezt ki fogom próbálni.<br />
<br />
Viszont: "ázsiai fűszerkeverék" - picit tudnál pontosabb lenni? Ez kb. olyan, mintha azt mondanám egy kajára, hogy "európai módon fűszerezem" :)
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/10/08/brassoi_apropecsenye_ami_pizza/full_commentlist/1#c41315753
Válasz erre: Brassói aprópecsenye, ami pizza
2022-03-30T15:46:34+02:00
2022-03-30T15:46:34+02:00
zolujfka
http://blog.hu/user/784067
Mi is megkóstoltuk barátaimmal, azóta se találunk a sima kínálatba ilyen jót. Kár, hogy csak egyszer volt Budán Kutyavásár!
https://csabikonyhaja.blog.hu/2022/02/28/pilisvorosvari_retes_mustra/full_commentlist/1#c41251154
Válasz erre: Pilisvörösvári rétes mustra
2022-03-02T17:34:41+01:00
2022-03-02T17:34:41+01:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2022/02/28/pilisvorosvari_retes_mustra?full_commentlist=1#c41249840" class="reply_nick_648369" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41249840 );">@élhetetlen</a>: wow! jó ötlet, köszi szépen, mindenképp mentem, aztán majd valamikor kipróbálom! köszi!!!
https://csabikonyhaja.blog.hu/2022/02/28/pilisvorosvari_retes_mustra/full_commentlist/1#c41249840
Válasz erre: Pilisvörösvári rétes mustra
2022-03-02T02:43:50+01:00
2022-03-02T02:43:50+01:00
élhetetlen
http://blog.hu/user/648369
Nagyon szépek. Ettől függetlenül leírok egy másik módszert. Anyu még tudott hatalmas réteslapot húzni, és nem tudok. A kihúzott lapra került a töltelék, és mikor felgöngyölte, akkor egy tészta, egy töltelék, egy tészta egy töltelék, nem ez a bent az összes töltelék, kívül az összes tészta. Ezt imitálom a bolti lappal. Egy lap, megvajazom, legyen túrós, rápöttyögetek túrót, kicsit ellapítom, közé a lekvár, jöhet a köv. lap, megvajazom, látszik, hogy az előzőn hol volt túró, hol lekvár, kiegyenlítem az eloszlást, aztán mikor elfogynak a lapok, lehet göngyölíteni, tepsi, vajjal és tejföllel megkenni, irány a sütő. MAJDNEM olyan lesz, mint az emlékeimben élő házi rétes.<br />
Ez már csak poén, már nem tudok sokat állni a konyhában, hát egyszerűsítek. „Kockás rétes”. Ugyanez a laponként töltés, csak nem két rúd lesz, hanem egy magasabb téglalap. <br />
Egy érdekes töltelékek. A barátnőm édesanyja ugyanolyan szuper túrós rétest sütött Patakon, mint Anyu Tolna megyében, de ezt a formációt nem ismerte, és még nem találtam embert, aki ismerte volna.<br />
Tejfölbe belekeversz búzadarát, cukrot, vaniliás cukrot, úgy, hogy gyakorlatilag folyós legyen, tehát legyen annyi tejföl, amit elég a búzadarának a megfőléshez a rétesben. Ezt kened a lapokra. Lakótárs, jóban voltunk, levittem egy rudat. telefon, a feleség, hogy ebben nincs is túró. Nincs, ez nem túrós. Egy hónap múlva jött a feleség, hogy mi is volt ez, mert a férje ilyet szeretne. Tény, hogy a dara, ha kihűl, megmerevedik, de fél perc mikró… . Ez a kedvencem.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/12/17/burger_mustra_171_billog_budapest/full_commentlist/1#c41097776
Válasz erre: Burger Mustra #171 - Billog, Budapest
2021-12-17T20:53:20+01:00
2021-12-17T20:53:20+01:00
Almandin
http://blog.hu/user/558948
Nagyon gusztusos, szerintem finom is. Szeretem az ilyen kreatív dolgokat.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/12/17/burger_mustra_171_billog_budapest/full_commentlist/1#c41097388
Válasz erre: Burger Mustra #171 - Billog, Budapest
2021-12-17T17:28:38+01:00
2021-12-17T17:28:38+01:00
zsocek
http://blog.hu/user/439198
Hát, akinek a takonyzöld baromi dögösen néz ki, annak biztos tetszik a Grincsburger. És persze elég egy pillantás a felnyitott, meg a félbetört zsömlére, amiben húspogácsát nem látni (mondjuk póréhagyma csírát, és paradicsomot sem, de lehet, hogy beleolvadnak a zöld zsemlébe, vagy a cheddar sajt takarja el), de a szűkmarkúan odakent fehér valamiben (remulád mártásra nem igazán emlékeztet) a nyers lila hagyma karika, alatta a pár levélke madársalátával, az elég szépen leírja a várható élményt, és jól mutatja a zsömle/belevalók arányát.. Én imádom a chutneyt, a megfelelő ételekhez kiváló, de egy ilyen izébe, hát, nem tudom...És vajh a tetején a csokis marcipánnak mi lehet a funkciója?
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/10/13/hazi_turos_bukta/full_commentlist/1#c40978648
Válasz erre: Házi túrós bukta
2021-10-16T23:22:11+02:00
2021-10-16T23:22:11+02:00
élhetetlen
http://blog.hu/user/648369
Tudom, hogy messze még a húsvét, de ha már kelt tészta, nézz rá a kutyatlanul.blog.hu-ra, ha lesz tíz perced. Nem gasztroblog, de a madárkákkal érdemes foglalkozni, ha van gyerek a családban, vagy barátoknál. Sok pipics recept van az interneten, de vagy nem foglalkoznak a madár szemével, vagy borsot, vagy szegfűszeget írnak. Ezek nem ehetőek, és azt nem mondhatod egy gyereknek, hogy előbb kapard ki a madárka szemét, utána egyed meg. Az újításom csak a csoki szem.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/10/13/hazi_turos_bukta/full_commentlist/1#c40972184
Válasz erre: Házi túrós bukta
2021-10-13T20:39:51+02:00
2021-10-13T20:39:51+02:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/10/13/hazi_turos_bukta?full_commentlist=1#c40971572" class="reply_nick_19703" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40971572 );">@Benikuty</a>: akár :))))))
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/10/13/hazi_turos_bukta/full_commentlist/1#c40971572
Válasz erre: Házi túrós bukta
2021-10-13T16:12:27+02:00
2021-10-13T16:12:27+02:00
Benikuty
http://blog.hu/user/19703
Túrós tehén inkább :D :D
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/10/08/brassoi_apropecsenye_ami_pizza/full_commentlist/1#c40970476
Válasz erre: Brassói aprópecsenye, ami pizza
2021-10-13T08:07:08+02:00
2021-10-13T08:07:08+02:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/10/08/brassoi_apropecsenye_ami_pizza?full_commentlist=1#c40960450" class="reply_nick_143338" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40960450 );">@Sunny Days</a>: :))))
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/10/08/brassoi_apropecsenye_ami_pizza/full_commentlist/1#c40970472
Válasz erre: Brassói aprópecsenye, ami pizza
2021-10-13T08:06:18+02:00
2021-10-13T08:06:18+02:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/10/08/brassoi_apropecsenye_ami_pizza?full_commentlist=1#c40960380" class="reply_nick_1304209" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40960380 );">@Gato666</a>: Bárcsak az lenne. :))) Én örülnék a legjobban. Tudom, sokaknak hihetetlen ez, de nekem amúgy bejönnek ezek a cuccok. Amúgy nem mindig, voltak itt már kemény kritikák is megfogalmazva, de például ez a szóban forgó összeállítás nekem speciel nagyon bejött.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/10/08/brassoi_apropecsenye_ami_pizza/full_commentlist/1#c40960450
Válasz erre: Brassói aprópecsenye, ami pizza
2021-10-08T23:38:33+02:00
2021-10-08T23:38:33+02:00
Sunny Days
http://blog.hu/user/143338
igen, a hirdetést a fogyitabletta.hu támogatta
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/10/08/brassoi_apropecsenye_ami_pizza/full_commentlist/1#c40960380
Válasz erre: Brassói aprópecsenye, ami pizza
2021-10-08T23:04:46+02:00
2021-10-08T23:04:46+02:00
Gato666
http://blog.hu/user/1304209
Fizetett hirdetés?
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/27/a_tokeletes_sertesporkolt_nyomaban/full_commentlist/1#c40940642
Válasz erre: A tökéletes sertéspörkölt nyomában
2021-09-29T07:36:58+02:00
2021-09-29T07:36:58+02:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/27/a_tokeletes_sertesporkolt_nyomaban?full_commentlist=1#c40940232" class="reply_nick_632520" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40940232 );">@Boar.</a>: Mondjuk én sokszor használok hámozott konzerv paradicsomot, mert a friss paradicsomnak se íze se semmi sokszor... De amúgy engem se zavar a héja.<br />
Nálam ez a fokhagyma időzítés igazából egy régi beidegződés, de ha olyat főzök, amibe szeretném hogy hangsúlyosabb legyen, akkor később teszem bele, bár én (vagy aki épp kóstolja) szokta úgy is érezni, ha mondjuk kicsit több ment bele az elején :)
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/27/a_tokeletes_sertesporkolt_nyomaban/full_commentlist/1#c40940232
Válasz erre: A tökéletes sertéspörkölt nyomában
2021-09-28T21:52:25+02:00
2021-09-28T21:52:25+02:00
Boar.
http://blog.hu/user/632520
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/27/a_tokeletes_sertesporkolt_nyomaban?full_commentlist=1#c40938838" class="reply_nick_405020" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40938838 );">@Csabi Konyhája</a>: <br />
Én egy kiló húshoz egy nagy fej hagymát használok de ez tényleg ízlés kérdése.<br />
A paradicsomot a vége felé rakom bele, a húsa hamar szétfő, a héja meg nem zavar.<br />
Az íze sokmindennek elmegy főzés közben. Te is a végén dobtad bele a zöldpetrezselymet :-)<br />
A fokhagyma íze hajlamos eltűnni. A paprikáé is. A csípőssége is.Jártam úgy, hogy finnyás társaságnak főztem és az elején a pörköltalapnál kicsit "megborult" az erőspaprika. Szívtam a fogam, mit kapok én ezért... Semmit. Mire megfőtt(vadhús volt, sokáig főztem), szinte teljesen elment az ereje. De az sem véletlen, hogy a halászlébe az utolsó kanál paprikát a végén dobjuk bele, kell az a friss, üde paprika íz.<br />
Fokhagymát, ha az elején rakom bele, gerezdben hagyom. Ha a végén, lezúzom de akkor tényleg a legvégén és keveset egyszerre. Bár a feleségem szerint olyan, hogy "sok fokhagyma", nem létezik.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/27/a_tokeletes_sertesporkolt_nyomaban/full_commentlist/1#c40939756
Válasz erre: A tökéletes sertéspörkölt nyomában
2021-09-28T18:02:28+02:00
2021-09-28T18:02:28+02:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/27/a_tokeletes_sertesporkolt_nyomaban?full_commentlist=1#c40939466" class="reply_nick_98146" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40939466 );">@totii</a>: El akartam rugaszkodni egy kicsit a megszokásoktól. Én például a marhapörköltet rendszeresen barna sörrel készítem, épp ezért váltottam itt az IPÁra. Én nagyon szeretem az IPA söröket, de igazából kevésnél kapom meg azt a karaktert, amit keresek, illetve iható is marad a sör... Most, mondhatni lustaságból, csak egy szimpla bolt választékából vásároltam, viszont nálam a Soproni IPA egy "guilty pleasure" és pont hogy túlzó, már-már émelyítő karaktere miatt gondoltam, hogy kipróbálom milyen lehet főzni. Tervbe van véve a jövőben komolyabb sörökkel is főzés, ez most egyfajta teszt volt, de nekem nagyon bejött a végeredmény.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/27/a_tokeletes_sertesporkolt_nyomaban/full_commentlist/1#c40939466
Válasz erre: A tökéletes sertéspörkölt nyomában
2021-09-28T15:09:28+02:00
2021-09-28T15:09:28+02:00
totii
http://blog.hu/user/98146
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/27/a_tokeletes_sertesporkolt_nyomaban?full_commentlist=1#c40938838" class="reply_nick_405020" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40938838 );">@Csabi Konyhája</a>: Pedig az illóolajok elillannak főzés közben.<br />
Igazából az IPÁ-t sem értem. Ha valóban karakteres IPÁ-t akarok használni, akkor az nem Soproni lesz - az csak a lágerekhez képest nevezhető karakteresnek, egy rendes IPÁ-hoz képest nem. Egy másik dolog, hogy ha én a húst párolnám sörben, akkor inkább egy testesebb, kevésbé karakteres, de inkább édeskésebb sört választanék a keserű IPA helyett, ha a Soproninál akarunk maradni, akkor az 1895-öt. Mondjuk én maximum a hagymát párolnám 1-2 decivel.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/27/a_tokeletes_sertesporkolt_nyomaban/full_commentlist/1#c40938890
Válasz erre: A tökéletes sertéspörkölt nyomában
2021-09-28T10:41:03+02:00
2021-09-28T10:41:03+02:00
DFK
http://blog.hu/user/148783
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/27/a_tokeletes_sertesporkolt_nyomaban?full_commentlist=1#c40938746" class="reply_nick_405020" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40938746 );">@Csabi Konyhája</a>: Mondjuk sör az nincs benne.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/27/a_tokeletes_sertesporkolt_nyomaban/full_commentlist/1#c40938838
Válasz erre: A tökéletes sertéspörkölt nyomában
2021-09-28T10:01:43+02:00
2021-09-28T10:01:43+02:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/27/a_tokeletes_sertesporkolt_nyomaban?full_commentlist=1#c40938790" class="reply_nick_632520" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40938790 );">@Boar.</a>: Köszi a meglátásokat! <br />
Azért tegyük hozzá, hogy az a verseny egy falunapon volt, de tényleg el lehetett volna rugaszkodni ettől a "ha bográcsban kell főzni, akkor csináljunk pörköltet" vonaltól...<br />
Ezt a hagyma dolgot mindig megkapom, de szerintem ez ízlések és pofonok kategória, én így szeretek mindent, ha van benne sok hagyma :) Én sose tudtam értelmezni az olyan recepteket, hogy fél fej hagyma és társai... :)<br />
Na de ha nem teszed bele az elején a paradicsomot, akkor mikor teszed bele? LEsz ideje rendesen bele/zétfőni? Illetve a másfél órás idő alatt nekem vajpuhára főtt a hús, az nem egy rossz idő szerintem.<br />
Igen-igen, tudom, hogy ha minél inkább a végén teszem bele a fokhagymát, annál intenzívebb lesz, de jelen esetben nem ez volt a cél. Illetve én azért nem hiszem, hogy a főzés során csak úgy eltűnnek az ízek, inkább összeállnak, de persze a hangsúlyosságon lehet mókolni.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/27/a_tokeletes_sertesporkolt_nyomaban/full_commentlist/1#c40938790
Válasz erre: A tökéletes sertéspörkölt nyomában
2021-09-28T09:37:21+02:00
2021-09-28T09:37:21+02:00
Boar.
http://blog.hu/user/632520
Komoly felkészültségű versenyzők lehetnek megy olyan "főzőversenyen" ahol a sertéscombról a pörkölt jut eszükbe...<br />
A 60 dkg húshoz 45 dkg hagyma kibaszott sok...másrészt eszembe nem jutna 60 dkg AKÁRMIBŐL nekiállni egy pörköltnek.<br />
A paradicsomot én nem teszem bele az elején, a sav miatt nehezebben puhul meg a hús.<br />
Ha az elején beleteszed a reszelt fokhagymát, annak az ízéből kb. semmi nem marad mire elkészül az étel. Én a kocsonyába is csak a végén teszem bele, leszűrés előtt. Így kiválóan lehet adagolni.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/27/a_tokeletes_sertesporkolt_nyomaban/full_commentlist/1#c40938746
Válasz erre: A tökéletes sertéspörkölt nyomában
2021-09-28T09:11:53+02:00
2021-09-28T09:11:53+02:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/27/a_tokeletes_sertesporkolt_nyomaban?full_commentlist=1#c40938676" class="reply_nick_148783" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40938676 );">@DFK</a>: És miért? Illetve szerinted milyen egy pörkölt?
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/27/a_tokeletes_sertesporkolt_nyomaban/full_commentlist/1#c40938740
Válasz erre: A tökéletes sertéspörkölt nyomában
2021-09-28T09:10:15+02:00
2021-09-28T09:10:15+02:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/27/a_tokeletes_sertesporkolt_nyomaban?full_commentlist=1#c40938678" class="reply_nick_1532094" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40938678 );">@Köpcsényi László</a>: Köszi a tippeket! :)<br />
1. Ez egy érdekes meglátás, de igazából pont az a lényeg, hogy a vizet kicsapassuk belőle, viszont a korai borsozástól meg könnyen odakaphat, ha egy hosszabb hagymapirítási folyamattal dolgozunk...<br />
2. A hús sózásával kapcsolatban viszont igazad lehet, bár alapvetően nem szokott problémám lenni a hús kiszárításával... De például steak sütésénél is csak utólag sózom, ilyen lábasos főzéseknél viszont már rögtön az elején is, de majd legközelebb megfogadom a tanácsod! :)<br />
De örülök, ha alapvetően tetszik a recept, sok sikert és jó étvágyat majd hozzá! ;)
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/27/a_tokeletes_sertesporkolt_nyomaban/full_commentlist/1#c40938678
Válasz erre: A tökéletes sertéspörkölt nyomában
2021-09-28T08:50:37+02:00
2021-09-28T08:50:37+02:00
Köpcsényi László
http://blog.hu/user/1532094
Szia!<br />
Jó tanácsként:<br />
1. A hagymát pirítás közben ne sózd! Kicsapja belőle a vizet, nem pirulni, hanem szinte főni fog. Inkább borsozd meg, én legalábbis ezt szoktam.<br />
2. A húst csak puhulás után sózd meg. Szintén azért, mert vizet von el, és jobban szárad a hús, ha ezt túl korán teszed meg.<br />
Ettől függetlenül olyan jól néz ki, hogy most odamentem egy kollégámhoz, és elvettem a kajáját, olyan éhes lettem. Hétvégén meg is főzöm, de kétszer annyi IPA-t veszek persze, mint amit a pörkölt kíván.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/27/a_tokeletes_sertesporkolt_nyomaban/full_commentlist/1#c40938676
Válasz erre: A tökéletes sertéspörkölt nyomában
2021-09-28T08:50:14+02:00
2021-09-28T08:50:14+02:00
DFK
http://blog.hu/user/148783
Ez egyféle ragu, de semmikép sem pörkölt. Persze attól még lehet jó és finom, de nem pörkölt.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/23/a_legegyszerubb_tarte_tatin/full_commentlist/1#c40930502
Válasz erre: A legegyszerűbb tarte tatin
2021-09-24T10:45:43+02:00
2021-09-24T10:45:43+02:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/23/a_legegyszerubb_tarte_tatin?full_commentlist=1#c40929346" class="reply_nick_437767" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40929346 );">@Kyria</a>: Fúúú igen, köszi a tippet, nádcukrot amúgy is szeretem! :)
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/23/a_legegyszerubb_tarte_tatin/full_commentlist/1#c40929346
Válasz erre: A legegyszerűbb tarte tatin
2021-09-23T18:13:18+02:00
2021-09-23T18:13:18+02:00
Kyria
http://blog.hu/user/437767
Nádcukorral finomabb szerintem, mert van egy kis karamellás íze. Egyébként teljesen felesleges cukrot karamellizálni, meg almát előpárolni, mindezt elvégzi a sütő, még a legkeményebb Granny Smith alma esetében is.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/06/excalibur_kozepkori_lovagi_etterem/full_commentlist/1#c40909726
Válasz erre: Excalibur Középkori Lovagi Étterem
2021-09-15T12:30:38+02:00
2021-09-15T12:30:38+02:00
AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK
http://blog.hu/user/978211
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/06/excalibur_kozepkori_lovagi_etterem?full_commentlist=1#c40896846" class="reply_nick_761350" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40896846 );">@bati67</a>: <br />
<br />
Vigyázz, már Marosán elvtárs is megmondta, hogy "nem a zsömle kicsi, hanem a pofátok nagy".:)
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/06/excalibur_kozepkori_lovagi_etterem/full_commentlist/1#c40896846
Válasz erre: Excalibur Középkori Lovagi Étterem
2021-09-09T11:33:02+02:00
2021-09-09T11:33:02+02:00
bati67
http://blog.hu/user/761350
Szia Csabi! Jó, hogy raktál fel magadról is képet, mert így sokkal jobban látszik az adag mérete! :-)<br />
<br />
Máskor is csinálj hasonló fotót!!!
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/06/excalibur_kozepkori_lovagi_etterem/full_commentlist/1#c40895324
Válasz erre: Excalibur Középkori Lovagi Étterem
2021-09-08T11:17:20+02:00
2021-09-08T11:17:20+02:00
AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK
http://blog.hu/user/978211
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/06/excalibur_kozepkori_lovagi_etterem?full_commentlist=1#c40895298" class="reply_nick_405020" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40895298 );">@Csabi Konyhája</a>: A Lancelotban van lovagi viadal, és egyéb műsorok is.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/06/excalibur_kozepkori_lovagi_etterem/full_commentlist/1#c40895298
Válasz erre: Excalibur Középkori Lovagi Étterem
2021-09-08T11:08:55+02:00
2021-09-08T11:08:55+02:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/06/excalibur_kozepkori_lovagi_etterem?full_commentlist=1#c40894642" class="reply_nick_978211" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40894642 );">@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK</a>: Ja tényleg, még van az is! Egyszer talán azt is kipróbálom, de igazság szerint ha ilyen jellegű helyre akarok menni, akkor a cikkben is említett párkányi hely szerintem verhetetlen. :)
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/06/excalibur_kozepkori_lovagi_etterem/full_commentlist/1#c40895010
Válasz erre: Excalibur Középkori Lovagi Étterem
2021-09-08T09:04:59+02:00
2021-09-08T09:04:59+02:00
Void Bunkoid
http://blog.hu/user/169086
Nincs a leginkább középkori zabálásoknál megjelenített kaja - az ÜRÜCOMB.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/06/excalibur_kozepkori_lovagi_etterem/full_commentlist/1#c40894642
Válasz erre: Excalibur Középkori Lovagi Étterem
2021-09-07T21:39:29+02:00
2021-09-07T21:39:29+02:00
AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK
http://blog.hu/user/978211
Hasonló Pesten a Lancelot.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/06/excalibur_kozepkori_lovagi_etterem/full_commentlist/1#c40894638
Válasz erre: Excalibur Középkori Lovagi Étterem
2021-09-07T21:36:29+02:00
2021-09-07T21:36:29+02:00
AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK
http://blog.hu/user/978211
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/06/excalibur_kozepkori_lovagi_etterem?full_commentlist=1#c40894442" class="reply_nick_1370091" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40894442 );">@antiindex</a>: <a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/06/excalibur_kozepkori_lovagi_etterem?full_commentlist=1#c40894500" class="reply_nick_1585272" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40894500 );">@pincébezuhanási tudományok doktora</a>: <br />
<br />
Villát sem nagyon használtak a középkorban.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/06/excalibur_kozepkori_lovagi_etterem/full_commentlist/1#c40894500
Válasz erre: Excalibur Középkori Lovagi Étterem
2021-09-07T20:08:39+02:00
2021-09-07T20:08:39+02:00
pincébezuhanási tudományok doktora
http://blog.hu/user/1585272
Kukorica, burgonya. Az ám a középkori étel!
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/09/06/excalibur_kozepkori_lovagi_etterem/full_commentlist/1#c40894442
Válasz erre: Excalibur Középkori Lovagi Étterem
2021-09-07T19:05:53+02:00
2021-09-07T19:05:53+02:00
antiindex
http://blog.hu/user/1370091
Artúr király és a burgonya, ja, persze. Hiteles ám!
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/08/10/csabi_konyhaja_x_mexicali_burrito_bar_party_gyula/full_commentlist/1#c40876878
Válasz erre: Csabi Konyhája X Mexicali Burrito Bár Party, Gyula
2021-08-29T14:08:25+02:00
2021-08-29T14:08:25+02:00
Fue
http://blog.hu/user/33378
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/08/10/csabi_konyhaja_x_mexicali_burrito_bar_party_gyula?full_commentlist=1#c40843030" class="reply_nick_405020" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40843030 );">@Csabi Konyhája</a>: Meggyőztél, ki fogom próbálni.<br />
<br />
Milyen trappistát szoktál venni? Nekem az a tapasztalatom, hogy még ugyanazon a márkán belül is sokat tud változni a minősége egyik vásárlásról a másikig. Néha a legolcsóbb, gagyi papos is finom, néha meg a drágább tök ízetlen.<br />
<br />
Az a tapasztalatom, hogy a gagyibb trappistát érdemes hagyni megpenészedni. Utána levágom a szélét, és sokkal finomabb a belseje, mintha egyből ettem volna.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/08/10/csabi_konyhaja_x_mexicali_burrito_bar_party_gyula/full_commentlist/1#c40843030
Válasz erre: Csabi Konyhája X Mexicali Burrito Bár Party, Gyula
2021-08-13T09:35:11+02:00
2021-08-13T09:35:11+02:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/08/10/csabi_konyhaja_x_mexicali_burrito_bar_party_gyula?full_commentlist=1#c40841508" class="reply_nick_33378" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40841508 );">@Fue</a>: cheddar sajtszósz van benne! :) én amúgy nem vagyok "cheddar elitista", és ez nem a magyar műtrappista amúgy, nekem ízre és állagra is nagyon adja ez a komoly trappista takaró amivel indul a tortilla lap rétegzése :)
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/08/10/csabi_konyhaja_x_mexicali_burrito_bar_party_gyula/full_commentlist/1#c40841508
Válasz erre: Csabi Konyhája X Mexicali Burrito Bár Party, Gyula
2021-08-12T11:39:11+02:00
2021-08-12T11:39:11+02:00
Fue
http://blog.hu/user/33378
Hú, ez nagyon jól néz ki, ki fogom próbálni. Pont jó helye lehet benne a lefagyasztott húspogácsáimnak, ha nem akarok hamburgert sütni - egyszerűbb.<br />
<br />
Amúgy majdnem pont ilyent rendeltem a múltkor valahonnan, finom volt. Asszem burger wrap vagy ilyesmi volt a fantázianeve, de inkább quesadilla volt a hajtogatás, mint burrito vagy ilyesmi.<br />
<br />
De... trappista... ??? egy ilyen költemény csak megérdemel egy kis cheddart, nem? Nem is drágább feltétlenül, a Metróban trappista árban lehet kapni jó nagy darabokban.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/06/30/gombas-brokkolis_csirke/full_commentlist/1#c40763654
Válasz erre: Gombás-brokkolis csirke
2021-07-02T14:15:52+02:00
2021-07-02T14:15:52+02:00
A fickó
http://blog.hu/user/782451
Mi történt azzal a szerencsétlen brokkolival? Elárulom: Nem túl friss brokkoli savas közegben hosszan főtt. Ez esetben nem csak a színével lesz gond, hanem íze is rossz lesz. A klorofillokban lévő magnézium ion hosszas főzés, pláne, ha ez savas közegben történik, kiszabadul és a helyükre hidrogén ion kerül és feofitinmolekulákká alakulnak ez okozza ezt randa sárgásbarna színt és a kellemetlen szénára emlékeztető ízt a brokkoli esetében.<br />
Nem csoda, hogy a gyerekek utálják a legtöbb zöldséget, mivel nagyon nem értünk a legtöbb zöldség tökéletes elkészítéséhez ....
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/06/20/hazi_keszitesu_husos_burek/full_commentlist/1#c40736820
Válasz erre: Házi készítésű húsos burek
2021-06-22T10:34:16+02:00
2021-06-22T10:34:16+02:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/06/20/hazi_keszitesu_husos_burek?full_commentlist=1#c40732992" class="reply_nick_33378" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40732992 );">@Fue</a>: Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik! És sok sikert a sajáthoz is majd!!! :)
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/06/20/hazi_keszitesu_husos_burek/full_commentlist/1#c40732992
Válasz erre: Házi készítésű húsos burek
2021-06-21T11:22:43+02:00
2021-06-21T11:22:43+02:00
Fue
http://blog.hu/user/33378
Nagyon szép lett! Ezt ki fogom próbálni.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/04/26/az_igazi_carbonara_422/full_commentlist/1#c40719892
Válasz erre: Az eredeti carbonara spagetti nyomában
2021-06-16T13:32:49+02:00
2021-06-16T13:32:49+02:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/04/26/az_igazi_carbonara_422?full_commentlist=1#c40717990" class="reply_nick_976311" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40717990 );">@Killary Fucking Clingon</a>: haha, na ezt látod elhiszem, illetve köszönöm a hozzászólást! :)
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/06/14/nudli_tesztakantin_tipikus_magyar_tesztaetelek_modern_kontosben/full_commentlist/1#c40719884
Válasz erre: Nudli Tésztakantin - tipikus magyar tésztaételek modern köntösben
2021-06-16T13:31:55+02:00
2021-06-16T13:31:55+02:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/06/14/nudli_tesztakantin_tipikus_magyar_tesztaetelek_modern_kontosben?full_commentlist=1#c40717450" class="reply_nick_1385615" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40717450 );">@tamask</a>: óóó, értem, elismerem, hát sajnos az általad említett cikkekkel eddig nem találkoztam, sikerült megfognod, bravó! de több dolog elől is elegánsan kitértél, úgyhogy részemről lezárva. további szép életet.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/06/14/nudli_tesztakantin_tipikus_magyar_tesztaetelek_modern_kontosben/full_commentlist/1#c40719584
Válasz erre: Nudli Tésztakantin - tipikus magyar tésztaételek modern köntösben
2021-06-16T11:53:39+02:00
2021-06-16T11:53:39+02:00
A fickó
http://blog.hu/user/782451
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/06/14/nudli_tesztakantin_tipikus_magyar_tesztaetelek_modern_kontosben?full_commentlist=1#c40715094" class="reply_nick_1385615" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40715094 );">@tamask</a>: Nekem egy tésztaételről nekem nem az ugrik be, hogy szénhidrátbomba, hanem az hogy de betolnám, mert finom. Ha neked az ugrik be elsőre az szívás.<br />
A mindennapi kenyerünk is tészta – volt és lesz is mindig. Egy olasznak süsd el egyszer egy a szénhidrátbomba dumát ….
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/04/26/az_igazi_carbonara_422/full_commentlist/1#c40717990
Válasz erre: Az eredeti carbonara spagetti nyomában
2021-06-15T19:07:23+02:00
2021-06-15T19:07:23+02:00
Killary Fucking Clingon
http://blog.hu/user/976311
Eddig akárhányszor és akárhol jártam Olaszországban ( legalább 1123 alkalom ) mindig mindenhol másképp készítették és mindehol ízlett :) Szerintem ez is rendben van.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/06/14/nudli_tesztakantin_tipikus_magyar_tesztaetelek_modern_kontosben/full_commentlist/1#c40717450
Válasz erre: Nudli Tésztakantin - tipikus magyar tésztaételek modern köntösben
2021-06-15T15:33:32+02:00
2021-06-15T15:33:32+02:00
tamask
http://blog.hu/user/1385615
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/06/14/nudli_tesztakantin_tipikus_magyar_tesztaetelek_modern_kontosben?full_commentlist=1#c40717100" class="reply_nick_405020" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40717100 );">@Csabi Konyhája</a>: "Egyébként elárulom, hogy mindeddig én írtam egyedül a helyről, de ezzel be is fejezem"<br />
<br />
Bárcsak ezt ne írtad volna le, ez ugyanis tényszerűen nem igaz:<br />
<br />
<a rel="nofollow" href="https://pierrekostolgat.blog.hu/2021/03/09/mas_teszta_nudli">pierrekostolgat.blog.hu/2021/03/09/mas_teszta_nudli</a><br />
<br />
A lelkendezős stílusodat nem kell védened, rengeteg ilyen blog van (pl. a városban blog is), ami szuperlatívuszokon kívül nem tud máshogy megnyilvanulni. Ezt nem kell megvédened, ez a stílusod.<br />
<br />
A szénhidrátbomba titulus cáfolhatatlan, hisz a tésztákban szinte más sincs, csak szénhidrát.<br />
A turistának pont úgy izgalmas belépő a magyaros ételek világába, mint a lángos. Vagy akármi, ami magyaros. Ez az izgalmas belépő kitétel egy nagy lózung, hisz minden izgalmas belépő lehet, ami nem ismerős nekik külföldön.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/06/14/nudli_tesztakantin_tipikus_magyar_tesztaetelek_modern_kontosben/full_commentlist/1#c40717100
Válasz erre: Nudli Tésztakantin - tipikus magyar tésztaételek modern köntösben
2021-06-15T12:20:33+02:00
2021-06-15T12:20:33+02:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/06/14/nudli_tesztakantin_tipikus_magyar_tesztaetelek_modern_kontosben?full_commentlist=1#c40715094" class="reply_nick_1385615" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40715094 );">@tamask</a>: Üdv! Ha ismernéd a blogot vagy engem, akkor tudnád, hogy nekem ez a stílusom, de elfogadom ha esetleg nem tetszik. De szerintem még mindig izgalmasabb egy ilyet olvasni mint olyan lelketlen légből kapott írásokat, amik konkrét tesztelés nélkül születnek például...<br />
Kifakadásodat nem igazán értem, illetve az sem világos, hogy egyébként ismered-e a helyet vagy csak úgy alapból szeretsz leszólni dolgokat konkrét háttérinformáció nélkül... Olcsó alapanyagok??? Ezt mégis honnan veszed??? Én 8 éve aktívan járom a különböző vendéglátó egységeket szerte a világon, idehaza meg különösen keresem az olyan magyaros jellegű helyeket, amik túl tudnak mutatni a klasszikus kifőzdék világán és tudnak valami újat, izgalmasat alkotni. 7 évig dolgoztam turistákkal és azért van egy pici rálátásom arra, hogy mi az amit szeretnek, keresnek... Egyébként elárulom, hogy mindeddig én írtam egyedül a helyről, de ezzel be is fejezem, mert konkrétan mindent meg tudtam cáfolni, amit írtál. :)))) Sajnos a hozzászólásodból csak a tipikus magyar fröcsögést, gyűlöletet és megalapozatlan dobálózást tudom kiolvasni. Köszi hogy benéztél!
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/06/14/nudli_tesztakantin_tipikus_magyar_tesztaetelek_modern_kontosben/full_commentlist/1#c40715094
Válasz erre: Nudli Tésztakantin - tipikus magyar tésztaételek modern köntösben
2021-06-14T16:43:47+02:00
2021-06-14T16:43:47+02:00
tamask
http://blog.hu/user/1385615
Kicsit túl lelkendezősre sikerült ez a poszt.<br />
Aki imádja a szénhidrátbombákat, annak biztos bejön ez a vonal.<br />
Külföldi turistáknak pont úgy izgalmas belépő a magyaros ételek világába, mint egy sajtos tejfölös lángos egy fesztválon. Olcsó alapanyagokból készült kalóriabombák. A magyar vasárlók meg azért fogják egyszer útba ejteni, mert már minden hazai gasztroblogger ajnározta a helyet, hisz egy fajtabelijük a tulajdonos.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/06/06/sorkanaan_a_budapesti_nagykoruton/full_commentlist/1#c40704016
Válasz erre: Sörkánaán a budapesti Nagykörúton
2021-06-10T08:52:57+02:00
2021-06-10T08:52:57+02:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/06/06/sorkanaan_a_budapesti_nagykoruton?full_commentlist=1#c40698596" class="reply_nick_180881" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40698596 );">@para_noir</a>: Köszönöm! :)
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/06/06/sorkanaan_a_budapesti_nagykoruton/full_commentlist/1#c40704014
Válasz erre: Sörkánaán a budapesti Nagykörúton
2021-06-10T08:52:08+02:00
2021-06-10T08:52:08+02:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/06/06/sorkanaan_a_budapesti_nagykoruton?full_commentlist=1#c40697928" class="reply_nick_244933" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40697928 );">@0dzsud0</a>: Szuper! Nem is értem, eddig hogy kerülhettem el...
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/06/06/sorkanaan_a_budapesti_nagykoruton/full_commentlist/1#c40698596
Válasz erre: Sörkánaán a budapesti Nagykörúton
2021-06-08T12:19:09+02:00
2021-06-08T12:19:09+02:00
para_noir
http://blog.hu/user/180881
Jó arc vagy.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/06/06/sorkanaan_a_budapesti_nagykoruton/full_commentlist/1#c40697928
Válasz erre: Sörkánaán a budapesti Nagykörúton
2021-06-08T08:52:57+02:00
2021-06-08T08:52:57+02:00
0dzsud0
http://blog.hu/user/244933
Kedvenc sörbeszerző helyem, nagyon rendben van a kínálat.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/04/26/az_igazi_carbonara_422/full_commentlist/1#c40189774
Válasz erre: Az eredeti carbonara spagetti nyomában
2021-04-28T21:22:46+02:00
2021-04-28T21:22:46+02:00
Benikuty
http://blog.hu/user/19703
ajánlom olvasgatni okulásul: <a rel="nofollow" href="https://pierrekostolgat.blog.hu/2021/04/06/carbonara_nemzeti_nap">pierrekostolgat.blog.hu/2021/04/06/carbonara_nemzeti_nap</a>
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/04/26/az_igazi_carbonara_422/full_commentlist/1#c40189458
Válasz erre: Az eredeti carbonara spagetti nyomában
2021-04-28T19:13:18+02:00
2021-04-28T19:13:18+02:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
@SL gastronome: ja közben láttam, más is pont őt linkelte, haha... na mindegy... de a fentebbi kommentelő belinkelt videója is tekinthető egy autentikus hivatkozási alapnak.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/04/26/az_igazi_carbonara_422/full_commentlist/1#c40189452
Válasz erre: Az eredeti carbonara spagetti nyomában
2021-04-28T19:11:40+02:00
2021-04-28T19:11:40+02:00
SL gastronome
http://blog.hu/user/1584752
Ha gasztronómiai kérdése, problémája van, tanács kellene, nyugodtan lehet írni a schmidtlaszlo1980@gmail.com email címre!
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/04/26/az_igazi_carbonara_422/full_commentlist/1#c40189434
Válasz erre: Az eredeti carbonara spagetti nyomában
2021-04-28T19:04:32+02:00
2021-04-28T19:04:32+02:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/04/26/az_igazi_carbonara_422?full_commentlist=1#c40188614" class="reply_nick_1584752" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40188614 );">@SL gastronome</a>: Értem értem, és persze jogos. Amúgy eszemben is volt, hogy valami hivatkozást teszek bele, de aztán elfelejtettem. Ezennel jelentem, hogy egy Antonio Carluccio hivatkozás videóval frissítve a cikk! ;)
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/04/26/az_igazi_carbonara_422/full_commentlist/1#c40189246
Válasz erre: Az eredeti carbonara spagetti nyomában
2021-04-28T18:02:44+02:00
2021-04-28T18:02:44+02:00
Benikuty
http://blog.hu/user/19703
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/04/26/az_igazi_carbonara_422?full_commentlist=1#c40188632" class="reply_nick_109090" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40188632 );">@TruczaTibor</a>: ő legalább olaszul nyomja: <a rel="nofollow" href="https://www.youtube.com/watch?v=zXWGhFXH-Ss">www.youtube.com/watch?v=zXWGhFXH-Ss</a>
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/04/26/az_igazi_carbonara_422/full_commentlist/1#c40189234
Válasz erre: Az eredeti carbonara spagetti nyomában
2021-04-28T17:55:50+02:00
2021-04-28T17:55:50+02:00
Benikuty
http://blog.hu/user/19703
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/04/26/az_igazi_carbonara_422?full_commentlist=1#c40188170" class="reply_nick_764308" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40188170 );">@body_andras</a>: Az olaszok "szalonnája" lehet: lardo (háta szalonna), guanciale (tokaszalonna) és pancetta (hasaalja szalonna).
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/04/26/az_igazi_carbonara_422/full_commentlist/1#c40188688
Válasz erre: Az eredeti carbonara spagetti nyomában
2021-04-28T14:13:13+02:00
2021-04-28T14:13:13+02:00
SL gastronome
http://blog.hu/user/1584752
Ha esetleg komolyan érdekli, akkor próbálok utána keresni a szakirodalomban! De ebben az esetben egy kis türelmet kérek!
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/04/26/az_igazi_carbonara_422/full_commentlist/1#c40188648
Válasz erre: Az eredeti carbonara spagetti nyomában
2021-04-28T14:03:20+02:00
2021-04-28T14:03:20+02:00
SL gastronome
http://blog.hu/user/1584752
Bocsánat de ne Antonio Carluccio tekintsük forrásnak, aki 21 éves kora óta nem el Olaszországban, különben is ujsagirokent, borkereskedőkent dolgozott. Nem közeledni szerettem volna, csak észrevételt tettem.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/04/26/az_igazi_carbonara_422/full_commentlist/1#c40188632
Válasz erre: Az eredeti carbonara spagetti nyomában
2021-04-28T13:55:12+02:00
2021-04-28T13:55:12+02:00
TruczaTibor
http://blog.hu/user/109090
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/04/26/az_igazi_carbonara_422?full_commentlist=1#c40188614" class="reply_nick_1584752" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40188614 );">@SL gastronome</a>: nézz meg egy olaszt:<br />
<a rel="nofollow" href="https://www.youtube.com/watch?v=3AAdKl1UYZs">www.youtube.com/watch?v=3AAdKl1UYZs</a>
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/04/26/az_igazi_carbonara_422/full_commentlist/1#c40188624
Válasz erre: Az eredeti carbonara spagetti nyomában
2021-04-28T13:52:08+02:00
2021-04-28T13:52:08+02:00
TruczaTibor
http://blog.hu/user/109090
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/04/26/az_igazi_carbonara_422?full_commentlist=1#c40187318" class="reply_nick_408945" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40187318 );">@odamondó</a>: A guanciale nem füstölt, hanem sózott, fűszerezett és levegőn szárított.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/04/26/az_igazi_carbonara_422/full_commentlist/1#c40188620
Válasz erre: Az eredeti carbonara spagetti nyomában
2021-04-28T13:49:58+02:00
2021-04-28T13:49:58+02:00
TruczaTibor
http://blog.hu/user/109090
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/04/26/az_igazi_carbonara_422?full_commentlist=1#c40183954" class="reply_nick_782451" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40183954 );">@A fickó</a>: <br />
Sok olasz ételnél igenis van ősrecept.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/04/26/az_igazi_carbonara_422/full_commentlist/1#c40188614
Válasz erre: Az eredeti carbonara spagetti nyomában
2021-04-28T13:45:57+02:00
2021-04-28T13:45:57+02:00
SL gastronome
http://blog.hu/user/1584752
A cikk címe azt sugallja, hogy ki szeretné deríteni, a carbonara eredetét! Csupán arra hivatkoztak, hogy nem derül ki milyen forrásokban keresett információt! Mivel az interneten nem található róla megbízható adat. Viszont ahhoz hogy kideríthető legyen az "eredeti" recept, ezzel a pontos hozzávalók listája, mennyisege ahhoz keresni kellene a legkorábban megjelent olasz nyelvű szakácskönyvet! A saját receptje jó, ami nem követel meg forrást! De a cím bocsánat de megtévesztő!
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/04/26/az_igazi_carbonara_422/full_commentlist/1#c40188580
Válasz erre: Az eredeti carbonara spagetti nyomában
2021-04-28T13:34:18+02:00
2021-04-28T13:34:18+02:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/04/26/az_igazi_carbonara_422?full_commentlist=1#c40188484" class="reply_nick_1584752" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40188484 );">@SL gastronome</a>: Üdv! Milyen forrásmegjelölésre gondolsz??? Elolvastam körülbelül 20 cikket/receptet és megnéztem pár videót is a témában, az általam leírt verzió egy receptet se másol, hanem én állítottam össze , találtam ki az arányokat. Vagy most nem teljesen értem, hogy milyen forrásmegjelölésre gondolsz. :) Vagy ahhoz kellett volna forrást megjelölnöm, hogy az eredeti recept szerint tészta, guanciale, pecorino és tojás alkotja a carbonarát??? Csak mert ez egy egyetemes dolog, de mint írtam, az arányokra már nincs egyetlen aranyszabály... Én nem akartam megmondani, hogy hogy kell, csak kicsit rá akartam világítani bizonyos dolgokra, mert nagyon sok embernek fogalma sincs ezekről a dolgokról. Na béke!
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/04/26/az_igazi_carbonara_422/full_commentlist/1#c40188548
Válasz erre: Az eredeti carbonara spagetti nyomában
2021-04-28T13:25:17+02:00
2021-04-28T13:25:17+02:00
Csabi Konyhája
http://blog.hu/user/405020
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/04/26/az_igazi_carbonara_422?full_commentlist=1#c40184870" class="reply_nick_405020" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40184870 );">@Csabi Konyhája</a>: Végülis egyről beszélünk! :) Annyi, hogy azért guanciale és pecorino nem feltétlenül kapható minden sarkon (főleg vidéken) és az általam leírt variáns azért megközelítően hűen adja vissza az eredeti receptet. Majd azért egyszer mindenképp kipróbálom az általad is írt eredeti verziót, biztos más élményt nyújt. Köszi!
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/04/26/az_igazi_carbonara_422/full_commentlist/1#c40188484
Válasz erre: Az eredeti carbonara spagetti nyomában
2021-04-28T13:05:08+02:00
2021-04-28T13:05:08+02:00
SL gastronome
http://blog.hu/user/1584752
Szép napot! A Carbonara-ra hazánkban nagy népszerűségnek örvend! De nem értem, ha már odaírjuk, hogy "eredeti", vagy az "eredeti nyomában" akkor, miért nincs forrásmegjelölés, tippelgetni én is tudok, meg tudom mondani, hogy számomra mivel ízlik! Bocsánat a negatív kritikáért, de mi magyarok akarjuk megmondani, hogy kell elkészíteni egy olasz eredethet köthető ételt! Miért nem írjuk rendesen az étel nevét: "Carbonara" miért kell a spagettit is odaírni!
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/04/26/az_igazi_carbonara_422/full_commentlist/1#c40188276
Válasz erre: Az eredeti carbonara spagetti nyomában
2021-04-28T11:55:07+02:00
2021-04-28T11:55:07+02:00
odamondó
http://blog.hu/user/408945
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/04/26/az_igazi_carbonara_422?full_commentlist=1#c40188170" class="reply_nick_764308" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40188170 );">@body_andras</a>: Az erősen sült zsírt a guancialén nem adja vissza a pancetta. Se ízben se textúrában nem olyan.<br />
<br />
(persze a pancetta finom nem is ezen volt a hangsúly hanem, hogy szerintem a carbonarahoz nem ez való)<br />
<br />
Pecorino Romano helyett szerintem a parmezán és a padano is túl erős ízben.<br />
<br />
Persze amikor épp 'válságban' voltam főztem én is már carbonarat parmezánnal meg mezei pancettával. Meg lehet enni. Finom is ha jók az adagok. Olyan mint az igazi carbonara? Szerintem nem.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/04/26/az_igazi_carbonara_422/full_commentlist/1#c40188170
Válasz erre: Az eredeti carbonara spagetti nyomában
2021-04-28T11:17:17+02:00
2021-04-28T11:17:17+02:00
body_andras
http://blog.hu/user/764308
Hatalmas LIKE a posztnak. Rengeteg szemetet árulnak kifőzdék, éttermek "carbonara" néven.<br />
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/04/26/az_igazi_carbonara_422?full_commentlist=1#c40187318" class="reply_nick_408945" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40187318 );">@odamondó</a>: Bizonyára tudod hogy a pancetta az olaszok szalonnája. Tokából van, érlelik, nem füstölik. Az alaprecept az olaszok autentikus carbonarája, minden továbbgondolás már egényi ízlés kérdése. Finom a füstölt, de volt szerencsém olasz termelői pancettát használni amikor ott éltem, hidd el azt is imádnád. Az, hogy milyen sajt való bele, szerintem régió függő, de alapvetően se a Pecorino, se a Parmiggiano, se a Padano vagy egyéb érlelt kemények nem rontják el.<br />
<a href="https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/04/26/az_igazi_carbonara_422?full_commentlist=1#c40183954" class="reply_nick_782451" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40183954 );">@A fickó</a>: És mint ahogy Kolléga mondja, akkor illik eltérni az eredetitől, ha igényes, kreatív, az ételt tisztelő ura vagy a konyhádnak. És akkor biztos finom lesz, meg krémes.<br />
Engem kevésbé zavar hogy elrántottásodik - néha én is úgy vagyok vele, várja a tököm hogy 70°C-osra hűljön a cucc, beletolom a tojást és már zabálom is. Az nagyobb bűn ha az ipari, trappista jellegű tejterméket teszik bele.
https://csabikonyhaja.blog.hu/2021/04/26/az_igazi_carbonara_422/full_commentlist/1#c40187318
Válasz erre: Az eredeti carbonara spagetti nyomában
2021-04-28T02:00:02+02:00
2021-04-28T02:00:02+02:00
odamondó
http://blog.hu/user/408945
1. Pecorino Romano<br />
<br />
2. Csak tojás (a sárgája fehérje kombinációval érdemes kísérletezni mikor lesz eléggé krémes)<br />
<br />
3. Guanciale: miért? Nagyon meg kell sütni és akkor ugye a kisült zsír egy tipikus füstös ízt ad az ételhez. Ezt sajnos a pancetta képtelen visszaadni.