Valamikor 2-3 évvel ezelőtt egy baráti vacsorameghívás / közös főzőcskézés alkalmával ismerkedtem meg ezzel a csodával, amit azóta is rendszeresen szeretek elkészíteni őszi / téli időszakokban. Minden egyes alkalommal valami kis különlegességgel megfejelem, de ha csak simán elkészíteném mindenféle trükkök nélkül, akkor sem maradna el a kívánt hatás: egyik nagy kedvencem a sült sütőtökkrémleves!
Sült sütőtökkrémleves
Ekkor az egészen alaposan végigmegyünk botmixerrel, szépen pépesítjük a levesünket. (Ugyanez elvégezhető turmixgéppel is.) Ha megvagyunk, akkor el is érkeztünk az utolsó fázishoz, a végső ízesítéshez! Ami nálam semmiképp sem maradhat ki, az egy narancs kifacsart leve, ízlés szerint egy kis citromlé, jó sok szerecsendió, valamint én még itt is szoktam őrölni bele egy kis borsot és őrölt gyömbért is adok hozzá ismét. Egyszer kipróbáltam habanero paprika hozzáadásával is a levest, a végeredmény egy igazán különleges katarzis közeli élmény volt. Utolsó lépésként még öntsünk a levesünkhöz 2 dl tejszínt, forraljuk össze az egyvelegünket, majd még egyszer menjünk rajta végig botmixerrel. Ne ijedjünk meg kóstolásnál, ha elmarad a nagy ízkavalkád, mivel forrón nem jönnek ki annyira az ízek, így tálalásnál is érdemes pár percet várni, míg egy kicsit hűl. Igazság szerint langyosan is nagyon finom, az ínyencek pedig szórhatnak még a tetejére egy csipetnyi pirított szalonnát és tökmagot is! Igazán laktató eledel, két tányér elfogyasztása garantált elégedettséggel tölti el az embert hosszú órákra! :P