Az utóbbi időben sajnos nem nagyon volt időm, lehetőségem a konyhában kísérletezgetni, de amikor legutóbb főzésre került a sor, eszembe jutott egyik ősrégi saját specialitásom, amit már jó rég nem készítettem el. Én amúgyis szeretek jó nagy adagokat csinálni, ha már egyszer nekifogok a főzésnek, de ez az a kaja, amiből valahogy mindig egy hétig elegendő mennyiség jön össze, haha, és az a legjobb az egészben, hogy képtelenség megunni.
A művelet szokás szerint két nagy fej (47dkg) apróra kockázott vöröshagyma egy kanálnyi sült kacsazsíron való pirításával indult, sóztam és frissen őrölt tarkaborssal, valamint némi őrölt római köménnyel is fűszereztem. A nálam alapvetésnek számító 10 perc leteltével a tűzről félrehúzva 1tk erős, 2tk édes őrölt pirospaprikával is elkevertem még, valamint 2 gerezd fokhagymát is reszeltem rá, majd az 1kg darált hús hozzáadásával folytatódott a show. Én most sertés/marha vegyes husit használtam, de ez persze szabadon variálható. Folyamatos kavarás, "darabolás" után, amikor már egy értelmezhetőbb állagot vett fel a hús, akkor ismét sóztam, borsoztam és meglocsoltam egy teáskanálnyival a Sárréti Chilifarm Moruga Reaktor chili esszenciájával is és 10 perc elteltével a lábasban landolt 70dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék is. Újabb 10 percnyi keverés, kavarás, rotyogás után pedig végül a közben ügyesen kifőzött 1.5 bögrényi rizzsel (3 decis bögrét használtam) is alaposan elkevertem. Utolsó lépésként még 23dkg reszelt sajt is tovább színesítette a már így is rendkívül gazdag keverékemet, és ezzel fel is került a pont az i-re.
Kellően pikáns ízvilágú, rendkívül laktató finomság született, ami a krónikus időhiányban szenvedők számára lehet különösen nagy kedvenc, főleg ekkora adagban elkészítve, haha. Laktózmentes sajtot használva pedig egy igazán ütős GM és LM fogást varázsolhatunk az asztalra mindenki legnagyobb örömére!