Nem is olyan régen csináltam már egy elég menő spenótos-kéksajtos csirkét, most pedig hasonló témakörben ám mégis egy eléggé más ételt készítettem.
HOZZÁVALÓK (4 adag)
600g csirkecombfilé
2-2tk só, őrölt feketebors
1tk füstölt pirospaprika
600g fagyasztott spenót levelek
15g tisztított fokhagyma
200ml tejszín (30%)
500g tészta
250g ízlés szerinti sajt
4 főtt tojás
tetszés szerinti zsiradék
Kezdésként némi felhevített olajon lepirítottam a felkockázott csirkecombot (10 perc), amit a végén sóztam és borsoztam, majd félrehúztam. Én fagyasztott spenót levelekkel dolgoztam, de ez persze ízlés dolga, hogy ki mit/milyet használ. A csomagoláson írtaknak megfelelően elkészítettem, amihez aztán hozzáadtam a reszelt fokhagymát, fűszereztem (1-1tk só, bors, füstölt paprika) és a tejszínt is hozzáöntöttem, 1-2 perc rotyogtatás után pedig előbb a csirkehússal, majd az időközben készre főzött tésztával is jó alaposan összeforgattam. Tepsibe öntöttem és a tetejére arányosan elosztottam a félbevágott tojásokat, amiket kicsit le is nyomkodtam, végül pedig beborítottam a reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőbe toltam (légkeveréssel) és 20 perc alatt készre sütöttem.
A kész étel hozta az előzetesen várt karakteres ízvilágot, egy izgalmas és ízletes csirkés tészta ez, ami azért meglehetősen laktató is.