Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

TOP 15 hamburgerező Budapesten

A főváros legjobb burgerei egy csokorba gyűjtve.

2017. január 05. - Csabi Konyhája
Még 2015 vége felé határoztam el, hogy a blog történetében először itt az ideje, hogy én is készítsek egy toplistát. Hogy kicsit egyszerűsítsem a dolgot, leszűkítettem a kört Budapestre, de bizony így se volt azért könnyű dolgom. Első körben összegyűjtöttem körülbelül 40 helyet, ahol vagy nagyon jó élmények értek, vagy még nem volt tapasztalatom, de listára valónak tűnt, illetve voltak még azok a nagyobb nevek, amiket sokan kapásból odatennének egy listára. Minden esetben egy újrateszt, vagy éppenséggel első kóstolás történt, ami azért kissé lassította a folyamatot, de sikerült év végére összehozni a dolgot. Sokszor újrarendeztem a sort, hiszen sajnos volt olyan, ami időközben bezárta kapuit és olyan is, ahol olyan szintű minőségromlásnak voltam tanúja, hogy kíméletlenül kipottyant a listáról. Végül összeállt egy baromi erős 15-ös mezőny, ahol nincsenek utolsók, hiszen az mindenképp egy elismerés, illetve egy erős ajánlás részemről, hogy szerepel az adott burgerező ebben a cikkben. Az igazat megvallva én a blog elmúlt 4 évét vettem alapul, így több hely is az életútjának is köszönheti a helyezését, de van olyan is, ahol csupán egyetlen baromi erős élmény repítette a listára az adott étkezdét. Sokszor tényleg nagyon nehéz volt rangsorolni, hiszen több esetben is nüansznyi, de egyáltalán nem elhanyagolható dolgok döntöttek. Fogadjátok tehát szeretettel az én kis listámat, ajánlásomat, ami természetesen nem lehet hibátlan, hiszen még rengeteg hely van ahol nem jártam, de valahol meg kellett húznom a határt, hogy elkészülhessen a cikk, 2017-ben pedig természetesen robog tovább a Burger Mustra sorozat is!
mix.jpg

1. Revolución

A Revolución mindössze tavaly nyáron nyitotta meg kapuit a VII. kerületi Akácfa utcában és rögtön az elején fontos kiemelni, hogy az a Balogh Dani bábáskodik az egész felett, akit minden bizonnyal sokan a W35-ből már jól ismernek. Az induláskor nem éreztem annyira erősnek a névadó burgert, ami persze már akkor sem számított gyengének, viszont az egyébként állandóan változó étlap többi résztvevője sokkal inkább meggyőztek, bár az igazat megvallva kezdettől fogva zavarban voltam, ha döntenem kellett, hogy mi is a kedvencem a rendkívül extravagáns kínálatból. Később visszatértem egy spéci fánkburgerre, ami engem teljesen letaglózott és már akkor elkezdett szépen felfelé lépkedni a Revo a kis képzeletbeli listámon, majd most az év végén egy az étlap egyik állandó burgerére, a Yellow Death-re neveztem be. Nyárhoz képest annyi változás történt, hogy már egy jó ideje saját bucival dolgoznak a srácok és a hús is le lett cserélve. Nos, ez a két lépés máris hatalmasat dobott az összképen, miközben a névadó szósztól szolidan potyogtak a könnyeim, miközben olyan ízorgia tombolt a számban, hogy nehezen találtam a szavakat az élményre és arra az elhatározásra jutottam, hogy ez a burger bizony hibátlan. Alapértelmezés szerint olyan köret jár, hogy az megint csak párját ritkítja. A házi krumpli első osztályú és a sali is nagyon jóleső felfrissülést hoz két falat között. Tex-Mex vonalon bizony az egyik, ha nem a legjobb hely a fővárosban, folyamatosan megújuló étlappal, elképesztő különlegességekkel és bizony egyre jobb és jobb burgerekkel.

2. Bamba Marha Burger Bár

A Bamba Marha egyrészt elég komoly helyzeti előnnyel, másrészt viszont igen komoly teherrel indult kicsivel több, mint egy évvel ezelőtt, hiszen az a Jancsa Jani felelős az étlapért, akit ma már aligha kell bemutatni bárkinek is, aki figyelemmel követi a hazai burger forradalmat. Jani ugye a burger.blog legendás atyja, így aztán igencsak tapasztalt rókának számít a szakmában és minden kétséget kizáróan kijelenthető, hogy a tapasztalatait a lehető legjobb formában ültette át a saját kreációkba. Az étlap állandó szereplői közül nekem egyértelműen az ananászos Big Kahuna vitte a prímet, a tavalyi év elejétől fogva pedig hónapról hónapra egy spéci összeállítással jelentkeznek, amik közül bizony nem egytől elég rendesen leesett az állam. Ilyen volt a marharagus Sloppy Joe, a közelmúltból az Oktoberfest Burger vagy épp legutóbb az egészen félelmetesen zseniális Karácsonyi Burger is. A hús és a zsemlék is a legjobbak között vannak, de nem elhanyagolható a fantasztikus sültkrumpli sem, ahogy a zseniális házi szószválaszték sem. Ha pedig egy kis édességre vágyik valaki, akkor a rántott Oreo is az étlap kihagyhatatlan elemeit erősíti. A közelmúltban pedig már a második és harmadik egységet is megnyitották, ez a fajta terjeszkedés pedig nem véletlen és közel sem indokolatlan, hiszen igen komoly népszerűségnek örvend a Bamba. Teljesen megérdemelten!

3. Burger House

A Burger House nekem régóta a szívem csücske, hiszen annak idején az óbudai egységükben fogyasztottam életem első úgynevezett kézműves hamburgerét négy évvel ezelőtt, ami ráadásul egy brutális nagy szörnyeteg volt. Az az élmény indította el a Burger Mustra sorozatot is és időről időre mindig felkerestem valamelyik egységüket, vagy éppen valamelyik fesztiválon falatoztam náluk, de az utóbbi időben leginkább a Nyugatinál található éttermükben jártam a legtöbbször. Sokat változott az étlap az eltelt évek alatt és a fejlődés is jól érzékelhető, hiszen Lázár Péter fő mágus nyughatatlanul kísérletezget folyamatosan a zsemlétől kezdve a húson át, tényleg mindenen. Az idei év egyik legemlékezetesebb momentuma tőlük a Manglica Fesztiválos részvételük és az arra az alkalomra készített három fenomenális burger, melyek közül a lecsósat én továbbra is feltenném az étlapra, illetve a Hellmann's Burger Bajnokságra készített egészen elképesztő Juicy Lucy burgerrel is felejthetetlen élményeket okoztak számomra. De nemrég például a The PeP névadó burgerét kissé a saját arcára formáló összeállítással is igen emlékezeteset sikerült alkotnia a Burger House-nak. Csak így tovább!

4. Attaboy!

Az Attaboy!-t még a kiszállítós időszakában ismertem meg 2014 elején és azonnal rajongóvá tettek, hiszen a kiszállítós hamburger nem éppen egy hálás szegmense a burgerezésnek, de a mai napig az ő hambijuk áll nálam a dobogó legfelső fokán ebben a műfajban. Aztán ugyanazon év végén megnyílt a beülős bisztrójuk is és a rajongásom csak tovább nőtt, hiszen egy a mai napig egyik legnagyobb kedvencemhez volt szerencsém a Hurt Locker képében. Kevés helyen tudnak ennyire dögös hamburgert készíteni, jelen esetben a dijoni mustáros tarkabors mártás egyértelműen a burger lelke, de a hús és a ropogós bacon is annyira tökéletes, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. 2015 nyarán előálltak a burger duó újdonsággal, amivel szintén nagyon megnyertek maguknak. Az étlap többi versenyzőjével is próbálkoztam már több-kevesebb sikerrel, most nemrég pedig visszatértem, hogy felelevenítsem emlékeimet a nagy kedvenc Hurt Lockerrel kapcsolatban. Időközben azért elég sokat módosult a kínálat, burgerek tűntek el, jöttek újak, időről időre vannak havi specialitások is, a Locker pedig még mindig ugyanolyan piszkosul menő, mint egykoron. A zsemle állagra talán lehetne némileg masszívabb és a szezámos szórás is kissé túlzásnak tűnhet, de ettől eltekintve az Attaboy! bizony stabilan az élboly tagja!

5. Nap Bácsi

A Római-part egyik ékkövének számító Nap Bácsi egy másik emblematikus hely, a Fellini mellett található és 2015 nyarán kezdte meg működését. Én az elmúlt nyáron jutottam el hozzájuk első ízben és nem kellett sokat várni a visszatérésre sem. Mindkétszer az egyetlen hamburgerüket, a szürkemarha burgert ettem, de ilyen gasztro katarzisra még legmerészebb álmaimban sem számítottam előzetesen. Kezdve azzal az őrölt ötlettel, hogy buci helyett egy egészen kiváló tortilla lapba vannak csomagolva az összetevők, amire aztán egészen elképesztő módon van ráolvasztva és pirítva a sajt. A hús abszolút felső kategóriás minőség, csupán minimális fűszerezéssel, erőteljes és hibátlan marha ízzel, tökéletesen medium rare sütéssel, és a köretként kapott saláta is abszolút telitalálat. Mindehhez pedig festői környezet társul és igencsak impozáns sörválaszték a csapokon. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy itt lakok a szomszédban, de ez bizony egy kötelező zarándokhely nyáron minden burger fanatikusnak!

6. Cech In

Már régóta ki akartam próbálni, hogy mit tud kajafronton a Cech In, hiszen söreikhez már jó párszor volt szerencsém korábban és a két egységük közül a Lónyay utcaiban egyedül hamburgert is készítenek. Az étlapon sejtelmesen csak annyi olvasható, hogy "Hamburger, ahogy mi szeretjük". Abban a nem mindennapi élményben volt szerencsém 2016 elején, hogy ez bizony tökéletesen megegyezett azzal, ahogy én is szeretem. Igencsak méretes a burger, a fantasztikus házi buciba egy 20 dekás tökéletesen mediumra sütött kellemes fűszerezésű húspogácsa került, ami mellett a mennyei lilahagyma lekvár dominál. Köretként egy jó kis házi sültkrumpli és nagyon menő házi fokhagymás majonéz érkezik, mindez pedig a lélektani határnak számító 2000 Ft alatt. A visszatérésem alkalmával ismét meggyőződhettem a hely csodás hangulatáról, a kiváló személyzetről és hát első ránézésre még a burger is valamivel nagyobbnak, még durvábbnak tűnt. A tálalásban mondjuk nem teljesen értettem a változást, miszerint a krumpli a majonézbe kutyulva érkezett, de ez legyen a legnagyobb baj. Viszont míg első alkalommal kérdés nélkül sikerült a medium/medium rare, most viszont sajnos a kérdezés és kérés ellenére sem sikerült, mivel kissé szárazra sült a husi. Ettől függetlenül az élmény még így is abszolút felső kategóriás és továbbra is jó szívvel ajánlok mindenkinek egy látogatást a Cech In-be!

7. The PeP

A Pep bizony a mezőny egyik legifjabb tagja, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne lenne előélet, hiszen Norbi nem ma kezdte a szakmát és szemmel láthatóan a szaktudáson kívül kiváló ötletekben, lelkesedésben és fanatizmusban sem szenved hiányt. Az idei Hamburger Days-en teszteltem először a kínálatot és rögtön egy igen erős kezdésként könyvelhettem el az élményt egy jó kis Death Burgernek köszönhetően, ami pont annyira volt erős, hogy még teljesen élvezhető és minden egyes összetevő íze érezhető maradt. Mert hát ugye agyatlanul erős kaját bárki tud csinálni, az igazi művészet ott kezdődik, hogy közben igazi ízélményt is adjon az étel. Az igazi megváltás az Arany János utcai metró megállónál található kis üzlet meglátogatásakor ért, hiszen a névadó burger bizony párját ritkítja a mai mezőnyben, a köretként kérhető cheddar szószos pirított baconös házi sült krumpli pedig konkrétan maga a mennyország. Csak és kizárólag minőségi, házi alapanyagok kerülnek mindenbe, illetve mindenhez felhasználásra. Nincs alku! A burgerek igazán ötletesek, az árak barátiak, a nyitvatartás pedig teljes mértékben buli kompatibilis. Nagyon jó, hogy van Budapesten egy ilyen szuper kis hely!

8. Bajor Söröző

A Móricz Zsigmond térnél található Bajor Sörözőben 2013 nyara óta lehet hamburgert is falatozni, első látogatásom pedig a blog elején és a Burger Mustra sorozatnak is még a hajnalán esett meg és már rögtön elsőre a szívembe zártam a Bajort, hiszen a hangulat, a sörök, a burger és a mesteri steak burgonya is nagyon rendben volt. Aztán két éve beneveztem egy burger kihívásra, aminek a keretein belül egy 4x40 dkg húspogácsás monstrumot próbáltam legyűrni, és egy jópofa kisfilmet is forgattunk róla. 2016-ban előbb tavasszal tértem vissza egy újrateszt végett, a véleményem pedig csak tovább javult minden tekintetben, pedig eddig se volt igazából okom panaszra, de érezhetően sokat javult a burger. Aztán nemrég ismét vissza kellett térnem, hiszen időközben a zsemle és a krumpli is le lett cserélve és azt gondoltam úgy fair, ha az aktuális helyzet figyelembe vételével szerepel a listán a BH. Az élmény ismételten nagyon pozitív volt, bár a steak krumplit azért sajnálom, hogy meg lett szelídítve, hiszen nem hiszem hogy csak én rajongtam azokért a hatalmas jól megsütött krumpli csodákért. De persze ettől függetlenül a Bajor Söröző így is egy rendkívül üde színfolt a fővárosi burger térképen!

9. Buddies Burger

Szűk egy évvel ezelőtt rögtön egy duplateszttel indítottam az ismerkedést a Buddies kínálatával és rendkívül pozitív kép alakult ki bennem az ételek és a hozzáállás kapcsán is. Szimpatikus, informatív emberek a pult mögött, ötletes, minőségi, szaftos burgerek a kezemben. Mi mást is várhat még el az ember egy burgerezőben? Az a fajta zsemle, amiket itt (is) használnak a burgerekhez, nem tartoznak a kedvenceim közé, de itt valahogy mégis működik, egyfajta bocsánatos bűnként tartom nyilván. Itt is megtalálható a kínálatban a manapság egyre divatosabb spéci havi ajánlat, a közelmúltban pedig be is neveztem a rendkívül csábító Zabáljcsakos pulled prok hambi fúzióra, és hát nagyon jól tettem, mert az év egyik nagyon is meghatározó burger élményében részesültem. Az árak ráadásul rendkívül barátságosak, így aztán nincs is igazából mit magyarázni azon, hogy miért is kihagyhatatlan a Buddies a jelenlegi igencsak túlzsúfolt mezőnyben.

10. Borbíróság

Időről időre megpróbálok kitörni a megszokásból és a marhahúsos burgereken kívül mást is kipróbálok, de sajnos eléggé elenyésző az említésre méltó élmények száma. A Vásárcsarnok közelében található Borbíróságnak nem a hamburger a fő profil, viszont az az egy, amit az étlapon találunk, bizony nem egy mindennapi darab. Egy olyan kacsaburgert készítenek itt, hogy az mind vizuálisan, mind pedig ízre egy igazán egyedülálló és tényleg emlékezetes mű, amit mindenképp érdemes kipróbálni az ilyesmire nyitottak számára. Sokan talán nem is gondolnák, de már több, mint 5 éve az étlap stabil résztvevője, elfogyasztása pedig nem csak egy igen komoly kihívás, de ha sikerül megtalálni a választ a 'hogyan?'-ra, akkor nem csak bődületes ízorgiában lesz része a vállalkozó szellemű vendégnek, de nagyon durva jóllakással is számolni kell. A ciabatta keretbe egy 25 dekás brutális húspogácsa, bacon és libamáj triója váltja valóra a húsimádók álmát, a burger mellé kapott krumpli, saláta és házi szószok pedig a lehető legtökéletesebben asszisztálnak. Egy igazi luxus hamburger ez, amit egyszer tényleg ki kell próbálni!

11. Kandalló Kézműves Pub

A Kandalló megint csak egy olyan hely, ami már a nagy hazai burger robbanás előtt is jelen volt a fővárosi palettán és igen széles kézműves sörválasztékával kezdettől fogva a legjobbak között tartják számon. Annak idején a blog és a burger mustra sorozat kezdetén én is tettem egy látogatást náluk és egy igen pozitív élménnyel gazdagodtam az igencsak ütős névadó burgerüknek köszönhetően. Egy későbbi meccsnézéssel egybekötött újrázás tovább erősítette a hitem, miszerint a város egyik kiemelkedő helyéről beszélhetünk, miközben mára már 3 egységgel is büszkélkedhet a brand, hiszen a kerthelyiség után tavaly már a Hold utcai piacra is beköltözött a Kandalló. A burgerválaszték is frissült, bővült időközben, a közelmúltban pedig egy jalapeno burgerrel teszteltem, hogy hol is tart 2016-ban a hely. A hús továbbra is nagy erősségnek számít, viszont a zsemle valahogy nem volt az igazi, de a krumpli és a szósz továbbra is nagyon sokat emelt az összképen, míg a coleslaw a korrekt szintet hozta, aminek manapság már örülni kell. Hangulatban és sörválasztékban továbbra is nagyon erős a Kandalló, az átlaghoz képest valamivel zsebbenyúlósabb a dolog, de mindenképp egy jó élménnyel gazdagodhat az, aki ide betér.

12. Pesti Burger és Bár

A Pesti Burger nevével nagyon sok toplistán találkoztam már az évek során és több ismerősömtől is sok jót hallottam a helyről, nekem mégis viszonylag későn, csupán tavaly tavasszal sikerült eljutnom egy tesztre. Itt is érdemes felkészülni, hogy a szokásosnál zsebbenyúlósabb lesz egy sörözéssel egybekötött burgerezés, ugyanakkor az nem mondható, hogy mindez teljesen indokolatlan lenne. A hely hangulata rendkívül megnyerő, a kis alapterület és a népszerűség miatt mindenképpen érdemes előre foglalni asztalt, a burgerekbe pedig ahogy az előzetesen elvárható volt, nem igazán lehet belekötni. A hús professzionálisan elkészítve, tökéletesen mediumra sütve kerül a nagyon jófajta zsemlébe, az összkép is pozitív, még ha ottjártamkor kissé hiányos is volt az étlap, és a köret se győzött meg teljes mértékben, de ettől függetlenül a hamburger minőségére nem lehetett panaszom és egész biztos, hogy vissza fogok még térni a jövőben is egy újabb próbára, hiszen szerepel még pár szemrevaló versenyző a kínálatban.

13. Első

Az Első megint csak egy rendkívül fiatal versenyző, de itt sem beszélhetünk zöldfülű kezdőkről, hiszen mindenféle ajánlólevél nélkül is elég csak a kínálatra ránézni és igencsak extravagáns, merész összeállítások közül lehet válogatni, amik nem csak jó érzékkel vannak összeállítva, de a kivitelezés is egészen parádés. Igaz nekem még "csak" a miniburgerekhez volt eddig szerencsém, viszont ennek a lehetőségnek köszönhetően egyetlen alkalommal azonnal 3 burgert is megkóstolhattam és az utolsó morzsák elfogyasztása után bizony elégedetten csattintottam. Persze van még hova fejlődni, de én megelőlegezem a bizalmat a srácoknak és remélem, hogy sikerül gyökeret ereszteniük a fővárosi burger térképen. Nem mellesleg egyébként napi leveseket is lehet náluk szürcsölni, köret fronton pedig a félelmetesen jó bundás hagymát mindeninek kötelezővé tenném kipróbálásra!

14. Cafe Five

A Kolosy tér egyik titkos favoritjának számít a Cafe Five, ami mondjuk annyira talán nem is titkos, hiszen legutóbb, amikor vissza akartam menni hozzájuk, lógó orral kellett kifordulnom az ajtóból teltház miatt. Nem meglepő módon egyébként igencsak szemrevaló választékkal várják a kávé szerelmeseit, de ezen kívül kézműves sörök, ebéd menü és hát bizony néhány hamburger is szerves része az étlapnak. Másfél évvel ezelőtti megismerkedésem igen erősnek volt mondható, hiszen egy több, mint korrekt bacon & cheese burgerhez volt szerencsém. A hely maga rendkívül szimpatikus, hangulatos, a kiszolgálás pedig csillagos ötös. Nemrég sikerült visszatérnem egy újratesztre és bizonyítást nyert, hogy nem egyedi esettel volt dolgom anno, hiszen lényegében tökéletesen megismétlődött az élmény. Ami nagyon szimpatikus, hogy a burger nem akar többnek látszani, több lenni, mint ami: egy lelkiismeretes, minőségi, nagyon jó kis kompakt hamburger! A zsemle olyan, mintha akkor vették volna ki a kemencéből, egész egyszerűen félelmetesen friss, ropogós, a hús szintén hibátlan, a mindenféle flancot nélkülöző összeállítás többi tagja, a saláta, a bacon, a paradicsom, a cheddar pedig pont annyit és úgy tesz hozzá, hogy a végén hiányérzet nélkül álljon fel az ember az asztaltól.

15. Zing Burger

A Zinggel nem indult túl rózsásan a megismerkedésem 2014-ben, hiszen igen rossz véleménnyel voltam róluk sokáig egy nem túl fényes Budapest Parkos burgerezést követően, de aztán a Király utcai egységüket meglátogatva adtam egy újabb esélyt és hát bizony kőkeményen meg lettem győzve. Ilyen szintű pozitív élményre még a legnagyobb jóindulattal sem számítottam előtte. Ki lehetett jelenteni, hogy bizony minden fronton sokat fejlődött a Zing és nem véletlenül már a város egyre több részén található egy-egy üzletük. A burger maga a könnyedebb vonalat képviseli, legutóbbi újratesztem alkalmával az a kellemes meglepetés is ért, hogy az eddig némileg gyenge pontnak mondható zsemle sem ad okot kötekedésre, hiszen úgy néz ki, sikerült megtalálni azt a könnyed ám mégis minőségi és kellően masszív kis bucit, ami tökéletesen passzol a koncepcióhoz, amit továbbra is úgy tudnék talán a legtalálóbban definiálni, hogy a meki vonal rajongói számára egy olyan alternatívát kínál a Zing, ami minden nemében jobb, finomabb és minőségibb a kommersz nagyágyúnál. Mert hát az ízek harmóniája bizony tagadhatatlanul működik és én simán el tudnám képzelni, hogy az általam egyébként maximálisan került előbb említett franchise helyére lépjen a Zing egyszer...

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6611939223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2017.01.05. 17:00:05

Mennyit fejlődtek a magyar gyorséttermek-burgerezők az utóbbi 5-6 évben! 2011-2012 körül még azzal volt teli a magyar sajtó, hogy megnyitott az "első magyar gyorsétterem-lánc" első étterme a Váci utcában (az amerikai piacvezetőt másoló Gusto), aztán egy éven belül becsődölt. Most nincs ekkora médiafelhajtás, de kis túlzással minden sarkon találsz Zinget vagy Kolbice-t, a Bamba pedig hirtelen három egységre bővült.

Gábor Szegedi 2017.01.05. 19:40:04

A Bölcső nem fért be a top 15-be?

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2017.01.05. 21:11:58

@Étteremkritikus: Bizony-bizony! Ugyanakkor nagyon sokan be is zárnak ,és nem feltétlenül csak azok ahol esetleg a minőséggel volt gond. Nem mondok túl nagy újdonságot ezzel, de bizony nagyon sok összetevőből áll működtetni egy burgerezőt (is) és pont ezért is drukkolok mindig az olyan lelkes kis helyeknek, ahol jó élmények érnek.

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2017.01.05. 21:15:32

@Gábor Szegedi: Kétszer is próbálkoztam tavaly, de sajnos csak közepes élményekkel gazdagodtam.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2017.01.05. 22:53:56

@Csabi Konyhája: Igen, nagyon sok tényezőtől függ a siker és az étel minősége ebből csak egy. Fontos például a megfelelő árazás, az elhelyezkedés, a forgalom, az alapanyagok beszerzési forrása, a bérleti díjak, a tulajdonosok anyagi elvárása, stb.

A legdurvább példa arra, hogy a minőség és a hosszútávú működés között nincs kapcsolat, az a Váci utcai turistarabló étterem, amiről a 444 már évekkel ezelőtt azt írta, hogy az ország legrosszabb étterme, de a mai napig vígan működik és a Tripadvisor tanúsága szerint még mindig rendszeresen fosztják ki a turistákat :(

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2017.01.05. 23:21:39

@Étteremkritikus: Igen-igen-igen! Csak helyeselni tudok. De még ezeken kívül is nagyon sok olyan tényező lehet, amiről mi nem tudhatunk.

Azt a helyet ismerem én is, illetve sokat olvastam, hallottam róla, még meg is fordult a fejemben, hogy elmegyek egyszer tesztelni, haha, de aztán többen lebeszéltek róla, hogy inkább ne keressem a bajt... :O De felháborító igen, hogy még mindig működik. :(

vova666 2017.01.06. 00:08:02

Tuning? Ők is szűk elitbe tartoznak, ha esetleg még kimaradt, pótold! :)

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2017.01.06. 07:12:32

@vova666: Köszi az ajánlást, egy éve voltam már náluk de nálam elmaradt a várt katarzis. Tudom, hogy a legtöbb ember számára ez a csúcs, de én egyáltalán nem lettem meggyőzve, de ahogy másnak, úgy nekik is jár egy második esélyt, szóval lehet, hogy visszanézek majd valamikor. ;)

L4D1K 2017.01.06. 08:42:18

Tetszik a felsorolás!

Black Cab Burger , Bodega Konyha, W35, Magic Burger?

RaV3N 2017.01.06. 09:25:05

ezt a listát nem tudom, hogyan vehetném komolyan, miközben olyanok, mint a Buddies és az Attaboy, rajta vannak, és a Kandalló előtt.
Tuning Burger és Bár? Kedvenc Bisztró?
Ajánlom ezt a cikket: welovebudapest.com/kavezok.ettermek/10.fontos.budapesti.burgeres.kedvenc.hamburgerei

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2017.01.06. 13:20:03

@L4D1K: Köszönöm! Igen, ezek mind olyan helyek, amiket élből rátenne az ember a listára és mindegyik helyen jártam már korábban, idén pedig egy-egy újrateszt alkalmával sajnos mindegyik kiesett a listáról. A Black Cab népszerűsége nekem mindig picit rejtély volt, bár megértem, hogy van egyfajta bája a koncepciónak és a burgernek is, egy második próbálkozás alkalmával én is kezdtem ezt belátni anno, de aztán decemberben egy elég kiábrándító élményben volt részem. Bodegát többször is próbáltam, engem az se győzött meg soha. A W35-nek elkötelezett rajongója voltam sokáig, de aztán idén nagyon megtört valami és bár az árak emelkedtek, a minőség botrányosan sokat esett, legutóbbi próbálkozásomról itt is olvashatsz a blogon "Mi van veled W35?" címmel. Sose voltam nagy Magic rajongó, bár a Juicy Lucy burgert nem lehet tagadni, hogy a legjobbak között van/volt. Csak az az élmény már több mint 3 éves volt, és most decemberben visszamentem, mert sok embertől (magic fanoktól) hallottam, hogy nagyon sokat esett a színvonal, és hát sajnos ez így is van...

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2017.01.06. 13:45:10

@RaV3N: Nem kötelező komolyan venni, ugyanakkor elég részletesen leírtam a szempontokat, ami alapján összeállt a lista, és ha elolvasod az általad említett 3 helyről írtakat, akkor kiderülhet, hogy melyik miért kapta az adott helyezést. Én már nem érzem azt a pluszt a Kandallóban, amit anno, amikor még csak pár burgeres volt a városban és az ár/érték aránynál pedig egy picit rezeg a léc, legalábbis a legutóbbi visszatérésemkor erre jutottam. Az Attaboy! bisztrója az egyik leghangulatosabbak között van a városban, és kiszállítós fronton még mindig ők a legjobbak, a Hurt Locker burger pedig utánozhatatlanul egyedi és fantasztikus, miközben az "egyszerű" emberek számára is teljesen elfogadható az árkategória, de náluk is lehet időről időre "deluxe" kategóriás burgert is kapni. A Buddies pedig már szinte röhej áron csinál fantasztikus burgereket és háromból háromszor hozták a hibátlan szintet, amikor náluk jártam, míg a Kandallónál legutóbb például a zsemle is gyengécske volt. De mondom, ez nem azt jelenti, hogy "szar" lenne a Kandalló, hiszen nem lenne a listán, de hidd el, nem egyszerű egy ilyen listán rangsorolni és tényleg sokszor nüansznyi dolgok döntöttek. Mindenki jön a Tuninggal mint nonplusultra, írtam róla én is, de a 3000 forintos burgertől nem kaptam meg azt az élményt, amit az ára dukál, míg például egy Borbíróságban tényleg úgy éreztem magam, mint egy király, hatalmas volt a kontraszt a két élmény között, így nálam meg sem fordult például a fejemben, hogy felkerüljön a Tuning a listára, de mint azt fentebb is írtam egy kommentben, nyitott vagyok egy visszatérésre, mert az is lehet, hogy csak egy rosszabb napot fogtam ki. A Kedvenc Bisztróban még nem jártam, de rajta van a listámon és igyekszem pótolni a hiányt. ;) A linkelt cikket ismerem, köszönöm. Nem vagyunk egyformák, én például unom már ugyanazokat a listákat olvasni ugyanazokkal a helyekkel, mögöttem ráadásul nem is áll senki, így a saját pénzemből illetve ahogy az időm engedi, járom a burgerezőket, és így is egy szép teljesítmény a már 150 körül járó letesztelt burgermennyiség. Ahogy írtam is, nem lehet hibátlan, hiánytalan egy lista sem, mert például az enyémen olyan felsőkategóriás hely is van, ami nem hogy listákon nem szerepel, de még egy kritikát se olvastam (Cech In), ugyanakkor biztos hiányzik olyan az enyémről, aminek ott lenne a helye szerintem is, csak még mondjuk nem kóstoltam. :) Pacsi!

Mérgező Hulladék 2017.01.06. 16:44:44

Én értem, hogy ilyenek most a felkapott helyek, nyilván ilyenekről lehet posztolni, ennek megfelelőlen teljesen jó a cikk.
De olyan helyet tudtok mondani (akár ezek közül is), ahol a kezembe tudom venni, nem késsel-villával kell bucit vágnom; ahol belefér a burger a számba, nem valami háromemeletnyi magas képzőművészeti alkotással kell küzdenem; ahol megfelelő mennyiségű szósz kerül a húsra, nem áztatja el a buci alját (vagy az alatta lévő papírt) a végén a levesnyi híg folyadék, ami kifolyik belőle stb.? Ahol nem próbálnak különleges ízélményt (chilis-korianderes, édes-savanyú, ásványos-tanninos) rám tukmálni?
Röviden: ahol a hamburgert a helyén kezelik, nincs ízorgia, nem zseniális, fenomenális, dögös - csak egy marhahúspogácsás szendvics korrekt alapanyagokból? Hozzátenném még azt is, hogy az árát ennek megfelelően alakítják ki, de ez nyilván irreális elvárás egy olyan piacon, ahol épp a kevésbé jókat is drágán tudják eladni.
A listán szereplő Bajor Söröző egyébként tök jól mutatja, miről beszélek. Volt egy kiskocsma, ahol először elkezdtek főzni is, népszerű lett, mint kvázi pub, aztán már sütöttek hamburgert is - most más kaja már nincs, viszont nem is tudsz beülni meginni egy sört, mert mindenki hamburgerezni jár oda. Bízom benne (bár ok nélkül), hogy ha leülepszik ez a láz, akkor lesz jó pár olyan hely, ahová bemégy, nyugisan megiszol valamit, és _ha_ megéhezel közben, akkor ehetsz egy korrekt burgert, mindezt nem elvadult áron.

dhrbikes 2017.01.06. 20:56:24

Sokat végigjártam ezek közül, aztán gondoltam egyet és beszereztem hozzá sok alapanyagot és kikísérleteztem itthon egy jó fajtát. Azóta itthon negyedannyiból megcsinálom akármikor :)
(A legtöbb alapanyag, nem bolti, hanem pl. a hús gazdától vásárolt borjúnyak, ennyi az én titkom)

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2017.01.07. 16:35:00

@Mérgező Hulladék: Teljes mértékben értem/megértem, amit írsz. Én a legtöbb esetben, még ha lehetetlennek is tűnik, akkor is kézzel tömöm a számba a burgert! :) Erről a listáról amúgy a Cafe Five-ot ajánlanám a leginkább a figyelmedbe a leírásod alapján. Semmi kirívó, semmi extravagáns, mégis egy nagyon kompakt kis burger, emberi áron, nagyon jó környezetben. Délben mondjuk garantált a teltház, de délután estefelé szerintem tök nyugiban be lehet ülni, vannak jó kis söreik is és hát rengeteg kávékülönlegesség.

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2017.01.07. 16:39:28

@dhrbikes: Nagyon jól tetted/teszed! Én is szoktam otthon is, nyári szezonban pedig a nagyközönség számára is csinálni burgereket, de ettől függetlenül azért ahhoz nem férhet kétség, hogy mennyire jó dolog beülni egy helyre és mondjuk negyed óra várakozás után betolni egy olyan hambit aminek az összetevőit azért elég macerás lenne otthon, egyetlen alkalom miatt összerittyenteni. :)

opking 2017.01.08. 17:17:29

Én legutóbb a Burger House-ban csalódtam nem kicsit. Az óbudaiban ettem egy Big Bacont, a hússal nem is volt gond, de a buci alja konkrétan kőkemény volt. Eddig nem ettem náluk, Lázár Peti munkássága becsülendő, de ettem ennél jobbakat is már. És annyira olcsónak se mondanám őket.

dombovariistvan 2017.01.10. 10:08:35

Bocsánat hogy nem tudom értelmezni, de ez egy rangsor vagy egy felsorolás? :)

A Bűn Zsoltja 2017.01.11. 01:04:10

Tök jó lista! Van rajta egy pár, amit még nem próbáltam. Nekem a buddies burger a kedvencem most, az attaboy-nál szerintem jobb. Jó élményeim vannak a Széll Kálmán téri zingről is. A street bistro szintén nem rossz, csak picit változó a színvonala (kiszolgálásban is).

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2017.01.11. 07:46:43

@opking: Sajnos nagyon kevés olyan hely van, ahol egyenletesen tudnák tartani a színvonalat, hiszen ez nagyon sok tényezőn múlik persze. Ezzel se a BH-t, vagy bármelyik másik helyet nem akarom mentegetni, hiszen sok olyan tapasztalásom van nekem is, hogy ahol én 10/10 élménnyel gazdagodtam, más élete legrosszabb élményét élte meg, és fordítva is volt már ilyen. Persze ezek nagyon szélsőséges esetek, de amúgy a Revot azért tettem éppen az élre, mert ők pont azok, ahol soha egy pillanatig se éreztem semminek se hiányát, akármikor ettem náluk, és bárkit küldtem oda, eddig mindenki ugyanúgy maximálisan jól érezte magát és finomakat evett. :)

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2017.01.11. 07:49:15

@dombovariistvan: Ez egy rangsor az elmúlt évek tapasztalatai, próbálkozásai alapján. :)

Radioaktiv 2017.01.12. 19:55:46

Érdekes és tanulságos kis lista :)
Burger House cinkotai éttermébe rendszeresen jártam és 50-50 arányban voltam elégedett. Úgy kellett reménykedni, hogy a rendelést pontosan hozzák ki, ami vicces de igazából nem annyira.
W35-ben nagyokat csalódtam idén(tavaj). Hatalmasat esett a minőség és ilyen teszek-rá mentalitás ütötte fel a fejét, azóta sem értem miért..
Hatalmas LOL volt a Revolucion-ban, hogy a főztje alapján véltem felismerni az ízt és hasonlítottam a W35-höz, aztán kiderült hogy ténlyeg :D
Tuningban eddig 4x voltam és nem keltett csalódást, nekem hiányzik a listáról. Magic Burger-ről is szép (de nem túl számos) emlékeim vannak, nálam ők is felfértek volna. Kandalló nem rossz, de kifejezetten gyerek adagot kaptam (eddig 2x), amit annyira nem értékeltem :(

bobrooney 2017.01.19. 09:24:53

Van a listádon 2-3 új amit még nem próbáltam.
Nekem is az tűnt fel elsőre, hogy a tuning/black cab duó hiányzik a listáról. Kétségtelen, hogy az előbbinek nem tett jót a nagy turista áradat és népszerűség. Régen sokat jártunk oda, de amióta minden alkalomra foglalni kell, plusz még az árak is jelentősen emelkedtek azóta hanyagoljuk. Black cabből pedig az Uránia melletti jó, a másik sztem túl kicsi.
prohardver.hu/dl/upc/2017-01/9729_15110333_10211517899252592_6166258185244180699_o.jpg Kedvenc Bisztórban készült kép, ez most az új favorit :) jó a kiszolgálás, ár/értékben jók a burgerek és a kávé.

davidleszek 2017.01.20. 09:04:41

Köszi a tippeket, van amit még nem próbáltam.
A Nyugati téri hamburgerezőről meg csak annyit, ha benézel a plexi fal mögé láttad már kétszer ugyanazt a szakácsot? Nem csodálom, ha nem, mert ugyan a tulajnak a hamburgerek kreálásához csak névleg van köze, de az ~500 (!!) forintos órabérhez már annál több. Nem hallomásból mondom. És ez csak a jéghegy csúcsa. Van máshol is finom burger, én többet nem támogatok rabszolgatartókat.

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2017.01.20. 11:04:19

@Radioaktiv: Köszi a remek meglátásokat! :) A Tuning nekem csalódás volt a nagy felhajtáshoz képest, Magic fan sose voltam, de elismertem, és úgy mentem vissza egy hónappal ezelőtt, hogy bíztam benne, hogy meggyőznek, de hatalmas csalódás volt, sokat gyengült a minőség a régebbi időkhöz képest. Ezt nem csak én látom így... Kandalló régen sokkal erősebbnek számított, a mai mezőnyben már szerintem se számít teljesen megkerülhetetlennek,de azért még így is átlagon felüli és listára való. ;)

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2017.01.20. 11:08:59

@bobrooney: Már többször írtam itt is, hogy számomra a Tuning nem okozott akkora katarzist, a nagy felhajtáshoz képest meg még akár csalódásnak is nevezhetem az élményt, de nyitott vagyok egy újrázásra. :) Black Cabet többször is próbáltam és én is inkább az Uránia egységre szavazok, de egy hónapja a lista miatt oda is visszamentem és nagy csalódás volt. Mondom ezt úgy, hogy maradéktalanul sose voltam elégedett, de cimborámmal együtt mindketten abban állapodtunk meg, hogy ez teljesen felejtős. Ha bejön a Black Cab vonal, akkor a Buddies ezerszer minőségibb burgereket csinál.
A Kedvencbe nemrég mentem el, pont egy itteni ajánlás miatt, a kiszolgálás valóban iszonyatosan nagy erősség, a burger is rendben volt, de nem éreztem akkora pluszt, ami miatt mondjuk visszamennék, és az ár/érték is kissé necces.

histar007 2017.01.20. 19:59:01

Bár rég jártam a Tuningban, akkor odab****ott, még az amerikai vendégeim is emlegették napokkal később. Burger House sosem volt nálam top 10-es és a Bamba Marhától is sokkal többet vártam pár hete. Hideg volt a helyen, kényelmes sem volt és a burger sem volt nagy. 16 deka alatt szerintem kár nekiállni, nem adja ki a méretet.

sapka 2017.01.21. 07:29:53

@Mérgező Hulladék: hú, nekem is pont ez jutott eszembe. biztos helytálló a lista, nem akarom kétségbe vonni sem az egyes helyek hozzáértését, hogy ott finom étel kerül az asztalra, sem a poszt írójának hozzáértését, és hét főleg ugye véleményekről van szó, és ízlésekről meg pofonokról.
de azért ezeknek legtöbb esetben semmi, de semmi köze nincs a hamburgerhez. ezek főételek, két fél zsemle, buci között tálálva.
főleg a Borbíróságos képen szereplő valamit nehéz komolyan venni, és főleg azt nem értem, hogy kerül ide, ha már hamburgerről beszélünk.

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2017.01.21. 11:59:05

@davidleszek: Azért azt nem hinném, hogy a szakács 500 forintos órabérben dolgozna a BH-ban.... :) Egyébként ezen nem fogunk összeveszni, de azért nyilván két oldala van ennek a történetnek is minden esetben, és most nem a BH-ra akarom leszűkíteni a dolgot, de minden bizonnyal nem véletlen, hogy ha megnézed, lényegében az összes street food hely munakerőt keres, mert sajna JÓ és MEGBÍZHATÓ munkaerőben komoly hiány van manapság.

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2017.01.21. 12:02:20

@sapka: Az írásod első felével maximálisan egyetértek, a másik felét viszont nem értem. Miért nincs ezek többségének köze a hamburgerekhez? :) Ma már itt tartunk, hogy pontosan, ahogy írod, ezek főételek, ezért sem kell(ene) sok esetben kiborulni azon ha nem 500 Ft a végösszeg. Persze ízlések és pofonok, illetve néha nekem is jól tud esni egy strandos burger 500 forintért, de például a Borbíróság remekműve azért van itt egy burger listán, mert egy kacsa burgerről van szó. :)

davidleszek 2017.01.22. 13:06:04

@Csabi Konyhája: Bemész, hogy jelentkezz és hamar kiderül, hogy hazudtam-e. Próbanap ~250 órabér, ez lemaradt. Uff.

sapka 2017.01.23. 19:21:55

@Csabi Konyhája: én nem nagyon látom a kommentemben, hogy azon borultam ki, hogy nem 500 ft egy burger és a strandos csalamádést sem óhajtottam ezekkel összemérni, mert egész más kategória. félreérttettél. nagyon-nagyon.

az volt a megjegyzésem lényege, hogy ezek már túl vannak azon, amit egy hamburger számomra jelent. számomra egy hambuger kézzel ehető, és nem hullik ki belőle minden az első mozdulatra.
és azt akartam elmondani, hogy ezeket már abban az értelemben tekintem főételnek, hogy késsel-villával kell enni, nem kézzel és buci nélkül is megállják a helyüket. azért azt szerintem te is elismered, hogy ha magad elé képzelsz egy hamburgert nem a Borbíróságos étel jelenik meg a lelki szemeid előtt.

ezzel együtt nem vonom kétségbe, hogy finom, izletes, jó minőségű alapanyagokból készül.
csak ahogy mondtad, írtad, ízlések, meg pofonok.

Systeel 2017.01.26. 23:10:22

Számomra egyértelműen a PeP burgerben kapható a város legjobb burgere! Kérjétek a Halál Burgert halál nélkül medium rare sütéssel, ha élvezni akarjátok a remek ízeket!

tfin 2017.04.02. 22:06:04

Sajnalom, de a Hard Rock Cafe nelkul
ez a ranglista komolyan vehetetlen.

Rozsgyi 2017.04.08. 18:12:37

Javaslom még a Big H pizzériát a Tűzoltó utcában, minden sallangtól mentes burgereik vannak, nagyon finom erős szósszal.

orient 2017.05.03. 13:18:31

Nekem pont ellenkezo a Zing tapasztalatom. Jok voltak eveken keresztul de az utobbi idoben sokat romlott a minoseg. Minnel tobb boltot nyitnak annal inkabb a minoseg rovasara ment. Sajnalom mert jok voltak. 2x is ettem naluk az utobbi idoben es egyszer sem tudtam befejezni, szinte ehetetlen volt. Foleg a hus ami sokat zuhant..
süti beállítások módosítása