Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

A Bamba Marha októberi ajánlata: Oktoberfest Burger

A legdögösebb sörkorcsolya, amit valaha ettem.

2016. október 11. - Csabi Konyhája

A Bamba Marha már jól ismert visszatérő vendég itt a blogon, hiszen az étlap standard résztvevői mellett a havonta jelentkező limitált ideig kapható spéci összeállításokról is olvahattatok egy-egy értekezést időről időre itt az oldalon. Most stílusosan az Oktoberfest Burger lett a havi nagymenő (szokásos 1990 FT-os áron), lássuk, hogy miről is van szó pontosan!

dsc00009.JPG

oktoberfest.jpg"Az októberi extra burgerünk most Németországba kalauzol benneteket, hogy egy kicsit átélhessétek az Oktoberfest hangulatát és ízvilágát! Fogyasszátok hideg sörrel, jól fog esni! :) " Így szól a hivatalos kedvcsináló, de egy kicsit mélyebbre ásva nézzük is meg az összetevőket egyesével! Egy bajor perec ihlette egyedi buci alkotja a keretet, ami szerintem abszolút telitalálat. A standard zsemle is nagyon jó, de ez, ez egyszerűen mindent visz. Hihetetlenül friss, puha, könnyed darab, ami mégis végig kibírta a két kézzel szorongatást. A marhahúspogácsa hozza a már jól ismert rendkívül magas szintet, állagra és ízvilágra is a legjobbak között van még akkor is, ha most a mediumra sütés kicsit elfelejtődött. A hagymával grillezett savanyú káposzta tökéletesen harmonizál a husival, én amúgy is szeretem az ilyen dolgokat, szóval engem nagyon megnyertek a kápival, ahogy a tökéletesen ropogósra sült és kellő mennyiségben szerepeltetett feketeerdő sonkával is, ami végig igencsak erőteljesen jelen volt az ízvilágban. Mindehhez képest az ementáli sajt és a sörmustár már nem kapott akkora kitüntetett szerepet, de egészen biztos vagyok benne, hogy belejátszottak a tökéletes ízharmónia kialakulásában. Mert hogy ez bizony egy nagyon egységes és ütős összeállítás lett, az utóbbi idők legjobb spéci ajánlata a Bambánál! Mondom ezt úgy, hogy az összeset mondjuk én magam se kóstoltam...

Köretnek most kipróbáltam a hagymakarikát, és milyen jól tettem! Nagyon ízletes, ropogós, pikánsan fűszerezett bunda zárja magába a puha hagymát, ami már önmagában is nagy élményt nyújt, de a már jól ismert füstös chipotle majonézbe mártogatva a gasztrokatarzis legfelsőbb köreibe repít bennünket. A felhívásnak eleget téve mindehhez pedig egy üveg jó kis Távoli Galaxis sört kortyolgattam és a lehető legelégedettebben csettinthettem végül. Köszi az élményt BM, ezt jól megcsináltátok!

dsc00019.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8311783653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása