Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

CAPRICCIOSA BURGER a Don Pepe februári kínálatában

Egy jó kis olaszos ízbomba

2024. február 26. - Csabi Konyhája

Régen kóstoltam már burgert a Don Pepénél, ez a februári ajánlat pedig jó apropónak tűnt, hogy változtassak ezen. A Capricciosa Burger egy igazi olaszos összeállítás, amit jó szokás szerint a békásmegyeri étteremből rendeltem. 

dsc05789.JPG

A dobozt kinyitva és a burgert is kicsamogolva egy egészen szimpatikus kép fogadott, a burger mondjuk eléggé más képet mutatott a promo fotóhoz képest, ami leginkább az igencsak hangsúlyos márványsajtos szósz jelenlétében nyilvánult meg az egyébként következő elemekből álló kompozícióban: paradicsomszósz, jégsaláta, rukkola, marhahúspogácsa, cheddar, márványsajtos szósz szárított paradicsommal és olivabogyóval, érlelt sonka, köret: Don Pepe burgonya és öntet (3990.-)

dsc05788.JPG

dsc05791.JPG

A zsemle bár első rénézésre nem tűnt túl szimpatikusnak, de amúgy ízre és állagra is maximálisan jól működött. A félbevágást követően már örömmel konstatáltam, hogy a hús sem lett túlsütve, még kellemesen szaftos maradt és állagra is egészen kiválónak mondanám. Mindenképp kiemelném az aszalt paradicsom jelenlétét, ami nekem nagy kedvencem, szóval igazából bármilyen étel, amiben megtalálható, az már kis túlzással csak jó lehet nálam, haha. Nagyon érdekes játékosságot hozott az ízvilágba az olívabogyó jelenléte, de talán az igazi nagyágyú az érlelt sonka volt a füstös ízvilágával. És akkor ott van még a korábban már említett márványsajtos öntet erőteljes jelenléte, aminek köszönhetően nem csak ízében de szaftosságában is csúcsra emelte az összeállítást. A zöldségek is jól tették a dolgukat, bár a leírás szerinti jégsaláta ugyan nem került az összeállításba csak rukkola, paradicsomszósz helyett pedig nyers paradicsom, de igazából ez nem okozott problémát. Mindent összevetve utóbbi idők egyik legjobb burgere ez a Don Pepénél, egy nagyon izgalmas ízkavalkád, ami mégis egy nagyon erős és harmonikus egységet alkot. Már csak néhány napig, a hónap végéig elérhető a kínálatban!

dsc05793.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5118338291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása