Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #203 - Zabáljcsak, Budapest

Egy egészen kiváló burger a minimalizmus jegyében

2024. október 28. - Csabi Konyhája

Lényegében a kezdetek óta élénk figyelemmel és lelkesedéssel követem nyomon a Zabáljcsak egy évtizedes munkásságát, legyen szó fesztiválokról vagy időről-időre változó fix pontokról, ahol gyökeret ereszt a foodtruck, az újdonságokra mindig szívesen benevezek, hiszen tudom jól, a csalódás kizárt! Amikor megláttam, hogy burgereket is bevesznek az állandó kínálatba, azonnal tudtam, hogy eljött az ideje egy újabb tesztelésnek. A kocsi idén visszatért az Egressy udvarba, ahol a jól ismert kedvencek mellett immáron hamburgerek is a kínálatot erősítik igény szerint egy, kettő vagy akár három húsos verzióban.

img_7952.JPG

Ami már elsőre is tetszett nekem, hogy nem gondolták túl a dolgot Takiék, egész egyszerűen egy őszinte, egyszerű de nagyszerű hamburgert alkottak meg, ami nem akar többnek látszani, mint ami. Nincsenek flancos elemek, nincsenek őrületes csavarok, viszont van egy a szó legjobb értelmében vett egyszerű sajtburger! A pirított briós jellegű zsemle tetejére és aljára is burger szósz kerül, alul pedig jégsalátával ágyaznak meg a 100g ECO MEAT magyar tarka hybrid húspogácsának, amire egy szelet méretes cheddar sajtot is olvasztanak sütés közben. Néhány szelet hullámos csemegeuborka is kerül még rá és készen is van a hambi. Néha bizony a kevesebb több és ezt az elvet itt kiválóan alkalmazzák. A zsemle rendkívül könnyed, ízre és állagra is szuper, bár a dupla húspogácsát már kicsit nehezen lehet közrefogni vele stabilan. A burgerszósz pontosan olyan, amilyennek lennie kell, a jégsali ad egy kellemes frissességet az egészhez, a karakteres ízű uborka pedig egy nagyon jó, ütős kontraszt az ízvilágban. Nekem amúgy kifejezetten tetszett, hogy más nem is került bele, hiszen itt az igazi főszereplő a hús és a sajt kettőse! A húspogácsa nagyon jól lett sütve, kapott egy leheletnyi kis ropogós külső réteget, miközben döbbenetesen szaftos maradt az egész. A sajt is nyúlt, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, illetve a lelógó részek pedig kellemesen ropogósra sültek a rostlapon, ezért a kettősségért külön jár egy nagy pacsi. A húsra visszatérve még kiemelném, hogy nagyon-nagyon finom íze van és ezzel engem tényleg maximálisan meg is nyert az összeállítás. 

Mindent összevetve elmondható, hogy egy roppant kellemes élménnyel gazdagodtam és bár továbbra sem a burger a fő profil, de egy igazán jó kiegészítése ez a burger a már jól ismert és szeretett alap kínálatnak. Talán túl nagy titkot nem árulok el azzal, hogy hamarosan kap egyfajta téliesítést is a helyszín egy sátor képében, valamint novemberben megrendezésre kerül az első közös eseményünk is, amiről hamarosan több infóval is tudok majd szolgálni itt a blogon és a már elindított facebook eseménynél.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2818717366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása