Serényi Zsoltot már nem hiszem, hogy be kell bárkinek is mutatni, aki kicsit is komolyabban érdeklődik a gasztronómia, azon belül is a BBQ fogások iránt. Én korábban már két ízben is írtam a Bp BARbq-ról a blogon, előbb az Akácfa utcai bázisról még 2017-ben, aztán pedig két évvel ezelőtt az azóta sajnos már nem működő óbudai, egész pontosan Duna-parti gyöngyszemről. A tavaly nyitott Bp Texas Mexico azonnal felkeltette az érdeklődésemet, Zsolt videóit elnézve pedig nem tűrt további halasztást a tesztelés.
Érdekes módon az új egység nem túl messze a Bp BARbq-tól ugyanúgy az Akácfa utcában található, egy szimpatikus, letisztult belső kialakítású galériás hely, rendkívül szívélyes fogadtatással. Italok terén a sörök nem tűntek túl izgalmasnak, így végül egy dinnyés-grapefruitos limonádé mellett döntöttem, ami egyébként nagyon finom volt. Az étlapon egyébként elég sok érdekesség található, tex-mex különlegességek, szendvicsek, steakek és taco specialitások, a séf ajánlatról nem is beszélve, de én konkrét céllal érkeztem. Korábban már egy videónak köszönhetően szemet vetettem a burger különlegességre, így nem is lehetett kérdés, hogy azt fogom kipróbálni. Anno a spéci marhatatár videója is nagyon tetszett, amivel minden vendégnek kedveskednek, hiszen egy kis előételfalatként két tortilla chips között egy falatnyi tatár érkezett az asztalhoz. Ízre és állagra is hibátlan volt, szóval tényleg a lehető legjobban indult minden.
Az asztalhoz érkező étel eszeveszetten jól nézett ki. Érdekes módon zsemle helyett itt kalács alkotja a keretet, ami ahogy a képen is látható, két külön szeletként kapott helyet a tányéron, mellé pedig a már korábban megismert tortilla chipsből is került egy jó nagy marékkal. Az egyik kalácsra tekintélyes mennyiségű chipotle majonéz és pico de gallo (salsa) került, a másik kalácson pedig szintén chipotle majonéz az alap, amire némi jégsaláta és a sajtos-hagymás dupla húspogácsa foglalt helyet egy tükörtojással megkoronázva. Meg se próbáltam összeborítani, netán kézből enni, úgyhogy kivételesen most késsel és villával fogyasztottam el a burgerem. Először is mindenképp kiemelném a kalácsot, ami nem csak egy jó geg, de tényleg egy fantasztikus ízű és állagú pékáru. A szósz és a salsa is csillagos ötösre vizsgázott, egyedül a hús volt az sajnos, ami nem győzött meg annyira. Két húspogácsa között kapott helyet a sajt némi hagyma társaságában, ami még akár jól is működhetne, de én jobban örültem volna egy vaskosabb medium-rare húsnak. Meg valahogy eleve a hús nekem túlságosan semleges ízvilágú volt, egy ilyen exkluzív összeállításhoz egy komolyabb ízrobbanást vártam volna a főszereplőtől. (5790.-)
Első ránézésre nem gondoltam volna, de az utolsó falatok elfogyasztása után maximális jóllakottság lett úrrá rajtam. Mindent összevetve egy határozottan kellemes helyet ismerhettem meg, nyálcsorgató étlappal, viszont burger fronton főleg a cikk elején említett két fantasztikus Bp BARbq élmény után azért némileg csalódott voltam.