Előbb Budapest Barbecue Company, majd Rub & Roll Barbecue néven működött Kiss Dávid étterme a Szent István körúton, ami március elsején zárta be kapuit. A folytatás kicsit beljebb költözött és az Oktogonnál nyitott meg a KissButchery a pünkösdi hétvégén. A kínálat legnagyobb, illetve legérdekesebb újítása az UFO burger, amit hazánkban itt lehet először kipróbálni. Magával a koncepcióval én már találkoztam tavaly Németországban, igaz ott UFO kebabként, viszont a burgeres változat egyértelműen azonnal felkeltette az érdeklődésemet és nem is lehetett kérdés, hogy mielőbb leteszteljem ezt a nem mindennapi hamburgert.
Viszonylag kis alapterületű az étterem és jelenleg mindössze két asztal található bent, de feltételezem majd lesz kiülési lehetőség is a későbbiekben. A fogadtatás rendkívül szívélyes, közvetlen és informatív volt. Nincs túlbonyolítva a burger kínálat, aminek én kifejezetten örültem. Alapvetően van szimpla, dupla és tripla húsos verzió, vega és csirkés opció. A húspogácsa 70g és nyilván smashed, a műfaj idehaza továbbra se tudott még meggyőzni, de azért bíztam a legjobbakban. A hús egyébként saját húsüzemből, a zsemle pedig saját receptúra alapján készül. Határozottan szimpatikus dolgok, illetve pozitív előjelek ezek! Uborka relish, cheddar sajt és hamburger szósz kerül még az összeállításokba, én pedig hamar elhatároztam magam a tripla húsos, azaz nevezetesen a Jumbo UFO Burger mellett. (3690.-)
Az egyébként nem túl hosszú várakozási idő alatt igazából arra volt időm, hogy szemrevételezzem az étlap többi szereplőjét is. A BBQ BOX kategórián belül tépett malac és marha, oldalas és csülök található, van egy spéci hot-dog is az étlapon, valamint desszert fronton amerikai palacsintával kényeztethetjük magunkat. Különböző köret opciók, szószok és persze üdítők is a kínálatot erősítik, tehát igazából tényleg mindenki egész biztosan talál kedvére valót.
Maga az UFO elnevezés egyébként onnan ered, hogy a kész összeállítást egy olyan spéci szerkezetben nyomják és sütik össze utolsó lépésként, aminek köszönhetően a zsemlének lesz körben egy kis szegélye, karimája, azaz UFO formájú lesz a végeredmény. A kész burger félbevágva került átadásra, ami leírhatatlanul dögösen nézett ki. A masszív tálcára saját logós papír került, a burger pedig saját logós papírdobozban foglalt helyet. Már ránézésre örömmel konstatáltam, hogy végre egy hely, ahol rendesen meg tudják sütni a kis húspogácsát is, ami nálam annyit jelent, hogy nincs rommá (szárazra) sütve, se papírvékonyra lapítva, helyette viszont isteni szaftos és ízletes a húspogácsa, ami a többi hozzávalóval együtt egy brutálisan szaftos mennyei finomsággá állt össze. Ráadásul ott a buci is, ami egyszerre könnyed és mégis masszív darab, finoman ropogós, egy igazán különleges, egyedi keretet biztosít ehhez a nem mindennapi összeállításhoz.
Nem mondom, kicsit azért volt bennem félsz előzetesen, de azt kell, hogy mondjam, utóbbi idők egyik legerősebb, legjobb burger élményéhez volt szerencsém idehaza, fantasztikus zsemlével és tökéletesen sütött, szaftos húspogácsákkal, ízletes és kiválóan harmonizáló feltétekkel. Én csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy tegyen egy próbát hellyel és hát egészen biztosan én is vissza fogok térni, hogy megkóstoljam a kínálat többi szereplőjét is.