Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #122 - Bp BARbq, Budapest

2017. január 24. - Csabi Konyhája

A VII. kerületi Akácfa utcában található Bp BARbq neve biztosan sokaknak ismerősen cseng, ha másért nem is, hát Serényi Zsolt, azaz a Tetovált Séf nevével összekötve már egész biztosan mindenki könnyen képbe tud kerülni egyből. Ahogy az a névválasztásból is elég egyértelműen kitűnik, a barbecue jelenti a fő irányvonalat, azon belül pedig egy eléggé letisztult étlapról lehet válogatni a különböző fogásokat, én pedig első körben úgy voltam vele, hogy a burgerrel teszek egy próbát.

dsc01304.JPG

Péntek este egy barátommal tértünk be foglalás nélkül és hát igazából szerencsénk volt, hogy még választhattunk két szabad asztal közül, ottlétünk alatt pedig lényegében folyamatosan egymásnak adták a kilincset a vendégek. A kiszolgálás roppant közvetlen, szimpatikus és jó kedélyű volt, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. A lehető legjobb értelembe véve egy roppant kellemes füstös smoker "szag" volt a társunk ottlétünk alatt, mivel a földszinti részen található a nagy szerkezet, amibe folyamatosan pakolják be az anyagot, de egyébként az emeleten is helyet lehet foglalni, illetve a mosdó is ott található. Mi a földszinten kaptunk asztalt, így végig figyelemmel tudtuk követni, hogy micsoda sürgés-forgás ment végig a pult mindkét oldalán lényegében megállás nélkül.

A burger mellé kértem köretet is kíváncsiságból, hogy egy ilyen szintű helyen hogyan gondolják az ilyesmit, úgy voltam vele ha lúd, hát legyen kövér, hiszen ez már előzetesen se annak a pénztárcabarát kiruccanásnak indult. Ezt egyébként most csak azért éreztem fontosnak kiemelni, mert aki elmegy egy ilyen helyre, azt azért ne érje meglepetésként az árfekvés (még ha nem is minden esetben teljesen indokolt az árazás), mert hát mégsem egy aluljárós szendóra ugrottunk be, aki meg csak úgy alapjáraton imád ezen pörögni, hogy hogy lehet ennyit vagy annyit kiadni egy szendvicsért/burgerért, meg inkább hagyjuk is... Na de visszatérve a cikk főszereplőjére, a burger egyébként ránézésre és az első harapások után is roppant pozitív benyomást keltett, méretre és ízre is nagyon jól teljesített. A zsemle egészen kivételes módon ropogós és friss volt, a smokerben eltöltött időnek köszönhetően igazán egyedi lett, jár is érte a pacsi! A hús is jól muzsikált, miközben a zöldségek és a szósz is kiválóan tette a dolgát. Sajnos az étlapon nem szerepel részletező leírás, hogy miből is állnak az egyes fogások pontosan, így aztán nem tudok mindent matematikai pontossággal kielemezni, de annyi biztos, hogy az összeállítás maximálisan bőkezűen lett összerakva és a feltétek közül nekem az igencsak gazdagon adagolt karamellizált hagyma jött be a legjobban.

Köret tekintetében a káposzta a maximálisan naturalista vonalat képviselte, nem tudok rosszat mondani rá, de kiemelkedően jót se, nem győzött meg különösebben, ugyanakkor a steak burgonya abszolút maximálisan teljesített! A burger 2290 forintos ára mondjuk nem sokkal több, mint a felkapottabb helyek 2000 Ft körüli sztenderd árazása, ami jelen esetben a hely exkluzivitását és a gazdagon megpakolt minőségi burgert figyelembe véve nem akkora érvágás, ugyanakkor a krumpli 600 forintos ára már inkább nevezhető túlzásnak. Összességében nézve, ha valaki egy kis luxus burgerezésre vagy más jellegű húsos csúcsfogásra vágyik, akkor mindenképp ajánlott egy asztalfoglalás a Bp BARbq-ba, én is biztos visszanézek még majd valamikor, hiszen rendkívül csábító ételekkel van tele az étlap!

dsc01312.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9912124129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása