Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Megérkezett az ország első AI burgere!

A Bamba Marha Burger Bár csapott le erre a nagyon magas labdára

2023. május 06. - Csabi Konyhája

Aligha kell bárkinek is bemutatni ma már a jelenleg 7 fővárosi étteremmel büszkélkedő Bamba Marha Burger Bárt, hiszen megkerülhetetlen szereplője a budapesti gasztronómiának és azon belül pedig a street food életnek. A 8 évvel ezelőtti indulásuktól fogva élénk figyelemmel követem tevékenységüket, és itt a blogon is többször írtam már egy-egy újdonságukról. Ezúttal egy igencsak aktuális dologba sikerült beletenyerelniük nagyon jó reakcióidővel. Az AI, vagy magyarosan MI, azaz mesterséges intelligencia, a chatgpt már igenis itt van a mindennapjainkban és ki humorosan, ki véresen komolyan aknázza ki az ebben rejlő lehetőségeket. Jancsa Jani, a Bamba Marha kulináris vezetője gondolt egy merészet és a mesterséges intelligenciát hívta segítségül nem csak az új havi burger megalkotásához, de az egész marketing kampány levezényléséhez is. Többek között az alábbi kép is a mesterséges intelligencia szüleménye és hát valljuk be, elég pofás lett! A premier kapcsán került megrendezésre egy sajtós esemény a Bamba Ferenciek emeleti részén, ahol egy igencsak pofás prezentációval vezették fel ezt a valóban nem mindennapi újdonságot, amit aztán persze le is tesztelt mindenki.

bamba_ai_burger_midjourney.jpg

Egész röviden, leegyszerűsítve a lényeget, a jelenlegi Bamba étlapot megadva arra kérték a drága mesterséges intelligenciát, hogy alkosson egy olyan tökéletes, új burgert, ami eltér az eddigi összeállításoktól. Mi sem hangzik ennél egyszerűbbnek, nem igaz? Nos, én magam is próbálkoztam már kicsit AI képalkotással és szembesültem vele, hogy nem is olyan egyszerű ez, szóval én abszolút emelem kalapom az egész stábnak, hogy ezt ennyire profin összerakták. Jani mesélt egyébként pár vicces összeállítást, amit a gép kidobott, szóval ez tényleg nem egy egyperces feladat lehetett. Aki egyébként többet szeretne erről az egészről megtudni, akkor egy elég komoly nyereményjáték mellett, egy külön erre a kampányra kialakított fülön rengeteg hasznos információt talál a Bamba Marha honlapján.

bambamarha_ai_burger2.jpg

bambamarha_aiburger.jpg

Na de hogy milyen is lett a burger? A szezámmagos hamburger zsemlére kerül a ropogós római saláta, melyet követ a karamellizált hagyma és két szelet paradicsom. A klasszikusan szaftos marhahús pogácsa tetejére érkezik az ementáli sajt és a grillezett gomba. A zsemle mindkét felét fokhagymás majonéz gazdagítja, ami különleges karaktert kölcsönöz az igazi Bamba élményhez. Megmondom őszintén, első olvasatra én egy picit csalódott voltam, vártam volna valami kis extrém csavart a történetben, de az előzmények ismeretében (kolbászpörkölt, karalábé, gömböc, stb.) nyilván nem lehetett egyszerű idáig eljutni, illetve nyilván azért a megvalósíthatóságra és a befogadhatóságra, harmóniára is gondolni kell minden ilyen esetben. 

A burger mellé hasáb / édesburgonya kombó és röszti és egy mézes-mustáros szósz is helyet kapott a vágódeszkán. Ránézésre hozta a burger a szokásos Bamba minőséget, és ami ugye még ennél is fontosabb, hogy ízre és állagra is egy abszolút csillagos ötös kompozíció. A hús a lehető legtökéletesebb medium, amihez baromi jól passzolt a karamellizált hagyma. A fokhagymás szósz is végig nagyon jól tette a dolgát és a grillezett gomba is adott egy kis pluszt az ízélményhez. Én mondjuk eleve nagyon szeretem a gombát, úgyhogy nálam már helyzeti előnyből indult az összeállítás. Összességében elmondható, hogy nem mindennapi fába vágta a fejszéjét a Bamba Marha és minden elismerésem a kampány és persze a burger megvalósításáért. Azért én remélem, hogy továbbra is Jani saját ötletei maradnak majd előtérben, de ez a mostani újdonság egy ütős gegnek tagadhatatlanul  nagyon jó húzás volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr718117434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása