Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Mogyoróvajas csirke

Egy igazán izgalmas ízvilágú csirke-rizs kombó

2025. május 12. - Csabi Konyhája

Korábban már készítettem pár újító, illetve izgalmas ízvilágú ételt csirke-rizs témában, nos, ez ismét egy ilyen jellegű recept. Az elkészítése pofonegyszerű, a végeredmény pedig egy rendkívül izgalmas, pikáns finomság!

dsc06319.JPG

HOZZÁVALÓK (4 adag)

600g csirkecombfilé
340g tisztított vöröshagyma
12g tisztított fokhagyma
15g friss gyömbér
30g sűrített paradicsom
100g mogyoróvaj
300ml víz (vagy alaplé)
1 zöldségleves kocka
2-2tk só, feketebors
1-1tk füstölt paprika, fahéj
15g friss petrezselyemzöld
350g nyers rizs

Kezdésként lepirítottam a felkockázott csirkecombot némi felhevített olajon (8 perc), amit a végén sóztam és borsoztam, majd félrehúztam. Szintén felhevített olajon a félfőre vágott vöröshagymának is adtam egy ötperces hőkezelést, amit aztán szintén sóztam és borsoztam, valamint a karikákra vágott fokhagymát és az apróra kockázott gyömbért is hozzáadtam. Egy egyperces kevergetést követően a sűrített paradicsom és a mogyoróvaj is csatlakozott az alaphoz, fűszereztem 1-1tk füstölt paprikával és fahéjjal, felöntöttem vízzel, jó alaposan elkavartam, a forrást követően pedig egy zöldségleves kockát is dobtam hozzá, illetve a csirkehúst is hozzáadtam. Csökkentett hőfokon, fedő alatt rotyogtattam 20 percig, időnként megkeverve. A végén hozzáadtam az apróra vágott petrezselyemzöldet és a közben készre főzött rizst is és jó alaposan összekevertem.

dsc06317.JPG

dsc06320.JPG

A végeredmény egy igazán izgalmas egytálétel lett, ami kellemesen csípős is, valamint csábítóan krémes állagú.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2618847922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása