Korábban már készítettem pár újító, illetve izgalmas ízvilágú ételt csirke-rizs témában, nos, ez ismét egy ilyen jellegű recept. Az elkészítése pofonegyszerű, a végeredmény pedig egy rendkívül izgalmas, pikáns finomság!
HOZZÁVALÓK (4 adag)
600g csirkecombfilé
340g tisztított vöröshagyma
12g tisztított fokhagyma
15g friss gyömbér
30g sűrített paradicsom
100g mogyoróvaj
300ml víz (vagy alaplé)
1 zöldségleves kocka
2-2tk só, feketebors
1-1tk füstölt paprika, fahéj
15g friss petrezselyemzöld
350g nyers rizs
Kezdésként lepirítottam a felkockázott csirkecombot némi felhevített olajon (8 perc), amit a végén sóztam és borsoztam, majd félrehúztam. Szintén felhevített olajon a félfőre vágott vöröshagymának is adtam egy ötperces hőkezelést, amit aztán szintén sóztam és borsoztam, valamint a karikákra vágott fokhagymát és az apróra kockázott gyömbért is hozzáadtam. Egy egyperces kevergetést követően a sűrített paradicsom és a mogyoróvaj is csatlakozott az alaphoz, fűszereztem 1-1tk füstölt paprikával és fahéjjal, felöntöttem vízzel, jó alaposan elkavartam, a forrást követően pedig egy zöldségleves kockát is dobtam hozzá, illetve a csirkehúst is hozzáadtam. Csökkentett hőfokon, fedő alatt rotyogtattam 20 percig, időnként megkeverve. A végén hozzáadtam az apróra vágott petrezselyemzöldet és a közben készre főzött rizst is és jó alaposan összekevertem.
A végeredmény egy igazán izgalmas egytálétel lett, ami kellemesen csípős is, valamint csábítóan krémes állagú.