Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Szaftos-mázas csirkemell

Így garantáltan nem lesz unalmas a csirkehús!

2024. július 11. - Csabi Konyhája

A csirke-rizs kombó egy örök klasszikus, legyen szó gyorsan összedobható ételről, netán megrögzött edző emberek napi betevőjéről, egy rendkívül népszerű párosítás, amit egyébként a végtelenségig lehet variálni, illetve színesíteni. Ez most egy tökéletes példa erre, a végeredmény pedig egészen parádés!

dsc05916_1.JPG

 

HOZZÁVALÓK (2 adag)

900g csirkemellfilé
só, bors, gyömbér, liszt
20g vaj
9g tisztított fokhagyma
1-1ek szójaszósz, ecet
3ek méz
rizs, csíra

Kezdésként a csirkemellet középen félbevágtam és egy éles késsel 4-5 vágással mindkét irányban berácsoztam. Nagyjából 2-2 csipet sóval, borssal és gyömbérrel fűszereztem, majd jól beledörzsöltem a fűszereket a húsba, végül pedig alaposan meghempergettem lisztben. Egy serpenyőben felolvasztottam a vajat és közepes hőfokon 5 percig sütöttem a csirkemellet, majd megfordítottam. Ekkor adtam a serpenyőhöz előbb az apróra vágott fokhagymát, majd nem sokkal később az ecet, a szójaszósz és a méz is az ízvilágot hivatott erősíteni. Újabb 5 perc elteltével megint megfordítottam és még 2.5-2.5 percig mindkét oldalát készre sütöttem miközben szépen besűrűsödött a máz is, amivel közben akár nyugodtan kenegethetjük is a húst.

Közben én csak egy egyszerű rizst főztem mellé köretnek, amit természetesen bátran lehet variálni, én ezúttal csupán retekcsírával gazdagítottam az összképet. A csirkemell parádésan jól sikerült, a külső máz valami egészen elképesztően ínycsiklandozó lett, miközben a hús eszméletlenül szaftos maradt. Szerintem pont ilyennek kell lennie a csirkemellnek! Utálom amikor cipőtalpra van sütve, de persze természetesen megértem azt is, aki attól fél esetleg, hogy nyers marad. Ha így készítitek el, akkor félelemre nincs ok, próbáljátok ki! Persze kisebb étkűek kisebb csirkemellel is dolgozhatnak, mert ez így egyébként két brutál adag. :) 

dsc05917.JPG

dsc05918_1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4618443905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása