Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Tojásos csirke kukoricával és zellerrel

Egy erősen felturbózott rántotta variáns

2024. január 08. - Csabi Konyhája

Heti rendszerességgel szoktam valamilyen rántotta variánst csinálni, ebben igazából számomra nincs is semmi új. Legutóbb viszont annyira jól sikerült a felturbózás, hogy egyből arra gondoltam, ebből érdemes egy cikket is csinálni, annyira extrémre és ütősre sikeredett a végeredmény! 

dsc05621.JPG

HOZZÁVALÓK (2-3 adag)

250g vöröshagyma
30g sushi gyömbér
150g szárzeller
400g csirkemell
300g kukorica konzerv
8 tojás
1-1tk só, fekete bors, zsálya, kakukkfű
2tk curry fűszerkeverék

Kezdésként némi felhevített kókuszolajon üvegesre pirítottam a felkockázott vöröshagymát (5 perc), amihez ezután hozzáadtam a felkarikázott szárzellert és a felkockázott sushi gyömbért is és egy rövid kevergetést követően (3 perc) a kockázott csirkemell is hozzáadásra került. Időnként alaposan átforgattam az egészet és 5 perccel később a kukorica is a lábosban landolt egy igencsak erőteljes fűszerezéssel (só, bors, zsálya, kakukkfű, curry) karöltve. Körülbelül három percig rotyogtattam és kavargattam ezt a mesésen illatozó egyveleget és végül a felvert tojások is végső helyükre találtak a lábosban. Három perccel később, illetve amikor megszilárdul a tojás, készen is vagyunk! Tálalásnál tetszés szerint még akár némi sajttal is turbózhatjuk a végeredményt, ami ízre és állagra is egy igencsak ütős és fantasztikus, laktató finomság.

dsc05620.JPG

dsc05623.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2218295905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása