Heti rendszerességgel szoktam valamilyen rántotta variánst csinálni, ebben igazából számomra nincs is semmi új. Legutóbb viszont annyira jól sikerült a felturbózás, hogy egyből arra gondoltam, ebből érdemes egy cikket is csinálni, annyira extrémre és ütősre sikeredett a végeredmény!
HOZZÁVALÓK (2-3 adag)
250g vöröshagyma
30g sushi gyömbér
150g szárzeller
400g csirkemell
300g kukorica konzerv
8 tojás
1-1tk só, fekete bors, zsálya, kakukkfű
2tk curry fűszerkeverék
Kezdésként némi felhevített kókuszolajon üvegesre pirítottam a felkockázott vöröshagymát (5 perc), amihez ezután hozzáadtam a felkarikázott szárzellert és a felkockázott sushi gyömbért is és egy rövid kevergetést követően (3 perc) a kockázott csirkemell is hozzáadásra került. Időnként alaposan átforgattam az egészet és 5 perccel később a kukorica is a lábosban landolt egy igencsak erőteljes fűszerezéssel (só, bors, zsálya, kakukkfű, curry) karöltve. Körülbelül három percig rotyogtattam és kavargattam ezt a mesésen illatozó egyveleget és végül a felvert tojások is végső helyükre találtak a lábosban. Három perccel később, illetve amikor megszilárdul a tojás, készen is vagyunk! Tálalásnál tetszés szerint még akár némi sajttal is turbózhatjuk a végeredményt, ami ízre és állagra is egy igencsak ütős és fantasztikus, laktató finomság.