Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Bélszínjava Budapest módra grillezett libamáj érmével @ Cafe Pausa, Budapest

2013. március 09. - Csabi Konyhája

Ezúttal a szokásosnál kicsit korábban került megrendezésre a Torkos Csütörtök, amiről szerencsére viszonylag időben sikerült informálódnom és még bőven volt lehetőség választani az éttermek közül. Persze már így is volt pár nagymenő étterem, ahol már az összes időpont elkelt, és ugyan a későbbiekben még további éttermek csatlakozása is be volt harangozva, semmiképp sem szerettem volna hoppon maradni, így a kivárás taktikája helyett gyorsan átnyálaztam a már amúgy sem rövid listát. Némi hezitálás után a Liszt Ferenc téren található Cafe Pausa Kávézó & Étteremre esett a választás, illetve az étlap előzetes böngészése közben nekem már egészen konkrét elképzeléseim voltak arról, hogy mit is fogok rendelni...

Már a bejárat mellett is nagy kiírás hirdette, hogy itt bizony a T-bone steak az egyik legnagyobb húzónév, amire én is fentem a fogam. Délután 1 óra magasságában nem mondanám, hogy zsúfolásig tele lett volna a hely, de ez nem is probléma. Az első "sokk" az italrendelésnél ért, mivel a két választható sörből a menőbb márka nem volt, így maradt a jó öreg Soproni. Nincs ezzel semmi gond, csak gondoltam kirúgok egy kicsit a hámból, haha, de nem sikerült. Aztán nagyon magabiztosan bekértem a T-bone steaket pikáns mártással, amire jött az újabb kínos válasz, miszerint nincsen, nem érkezett szállítmány. Azért itt már kínomban nevettem. Mégis mire készültek ezek az emberek? TORKOS CSÜTÖRTÖK VAN KÖNYÖRGÖM!!! Arról szólna elvileg az egész, hogy ilyenkor nyugodtabb szívvel kipróbál menőbb, drágább cuccokat is az ember, hiszen minden féláron van. Na mindegy, igyekeztem hamar túltenni magam a kellemetlenségeken, és végül berendeltem egy jó kis bélszínjavát Budapest módra grillezett libamáj érmével. Köretnek fűszeres steak burgonyát kértem. A legutóbbi nem éppen rózsás steak kalandom után bíztam a legjobbakban, és szó se róla már ránézésre is nagyon gusztusosan nézett ki az étel. A Budapest módra azt jelenti, hogy ilyen lecsós cucc volt még a hús mellé, ami egyébként egész jó volt, a bélszín is jó volt, bár már ettem jobbat, viszont a máj az valóban isteni volt. A fűszeres steak burgonyán az egyetlen fűszer az a sómennyiség volt, amit én ráhintettem, amúgy semmi íze nem volt. Nem mondom, hogy rossz élménnyel gazdagodtam, de nem is tartom egy gasztronómiai csodának sem az itt elköltött ebédet.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr798577458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása