Tavaly decemberben nyitotta meg kapuit a fővárosi Lónyay utcában a Constellation, én pedig (nem véletlenül) élénk figyelemmel követtem nyomon az előkészületeket, majd később a működésüket is az indulástól fogva. A szomszédos Gravity-ben régóta soft törzsvendég vagyok és mindig szívesen nevezek be az újdonságaikra, a Brew Your Mind pedig szintén nagy kedvencem, akikről nem túlzás azt kijelenteni, hogy nem csak idehaza, de egész Európában az egyik legjobb söröket készítik, leginkább IPA stílusban. A szóban forgó hely pedig más nemzetközi ínyencségeket is csatasorba állít sörök terén, de röviditalok és koktélok is vannak szép számban, nem mellesleg pedig egy elég tekintélyes étlappal is meg van támogatva mindez. Végre sikerült egy időpontot egyeztetni egy jóbarátommal a tesztelésre, hiszen már a nyitás előtt megbeszéltük, hogy mielőbb le kell csekkolnunk majd a helyet!
Rendkívül szívélyes fogadtatásban részesültünk a belépést követően, majd helyet is foglaltunk a pulttal szemben. Alapterületre elég korrekt a helyszín, a galériának köszönhetően pedig tényleg egész szép számban tudnak vendégeket fogadni. Először csak sörözgettünk, illetve közben kiderült, hogy több szálon is vannak kapcsolódási pontok a személyzet egyik tagjával, akivel így szintén jókat tudtunk beszélgetni a hellyel kapcsolatban és sok minden másról is, leginkább zenei témakörben, haha.
Elsőként a tatár beefsteakre (5000.-) neveztünk be, amit én már nagyon nagyon rég nem ettem, így aztán igencsak kíváncsi voltam. Koji érlelt angus, XO szósz, fekete fokhagymás vaj, némi saláta és kovászos kenyér alkotta az összeállítást, ami első ránézésre elég korrekt képet mutatott. Állagra rendben volt a hús, viszont legnagyobb sajnálatomra eléggé semleges ízvilágú volt, igazából só, bors és némi hagyma még jól állt volna neki. A hozzá kapott kenyeret is jónak mondanám, mondjuk hogy ha kapott volna némi hőkezelést valamilyen formában, akkor talán a hideg vaj meg tudott volna olvadni rajta, mert ez utóbbi így sajnos nem igazán tudta betölteni funkcióját, illetve csak forgácsolni lehetett a késsel...
A folytatásban a tépett kacsás szendvicsre (4800.-) neveztünk be. A házi lepénybe tépett kacsacomb, savanyított cékla, teriyaki ponzu és pulsar vinaigrette-es salátalevelek kerültek. (4800.-) A szendvics mellé pedig házi sültburgonya is jár. Jól nézett ki és igazából ízre és állagra is korrektnek mondanám az összeállítást, de itt is az a fránya ízesítés az, ami haloványra sikeredett. A cékla is lehetett volna harsányabb ízvilágú, a krumpli pedig ugyan állagra tényleg nagyon jó, de konkrétan semmi ízesítést nem kapott. Persze értem én, hogy meg lehet sózni, de akkor is... Akár egy spéci fűszerkeverékkel is fel lehetett volna dobni.
Végül az általam leginkább várt Fish & Chips (4800.-) következett a kóstolónk során, ami High Orbit tőkehalból készül, mellé pedig szintén házi sültburgonya és céklás-korianderes coleslaw dukált. Itt határozottan csalódott voltam, hogy kihagytak egy olyan egyértelmű ziccert, mint egy jófajta sörtésztás bunda, ami még csak egy dolog, de az a vékony kis panírréteg, amit kapott a hal, megint csak elég íztelennek bizonyult. Pedig maga a hal amúgy tényleg elsőosztályú volt, egy ütős bundát igazán megérdemelt volna. A krumpliról az előző fogásnál már elmondtam a véleményemet, a céklás coleslaw egyébként rendben volt, bár én a koriandert némileg másképp képzeltem el benne... Ha már friss levelek, akkor apróra vágva, vagy a magokat őrölt formában belekeverve sokkal nagyobbat robbanna az a bizonyos ízbomba.
Összességében eléggé felemás élménynek mondanám az itt eltöltött cirka 3 órát, mert alapjáraton egy nagyon szimpatikus és szerethető helyről van szó, eléggé menő sörválasztékkal és abszolút korrektnek mondható árakkal. Ugyanakkor viszont, mint a BYM és Gravity nagy rajongója, ugyanazt az erőteljes, izgalmas és vibráló ízeket szerettem volna az ételekben is viszontlátni, mint amiket a söröknél már megismerhettünk korábban. Mert ez így nekem picit túlságosan is biztonsági játéknak tűnik. Félreértés ne essék, egy szóval se mondom, hogy rossz lett volna bármelyik fogás, csak ízekben sajnos halovány. Persze lehet ezt még a friss nyitás számlájára is írni akár, én azért bízom benne, hogy ez valamelyest fog változni a jövőben és esetleg én is szívesen nevezek be majd újra valamelyik ételre, vagy próbálok ki olyat, ami most kimaradt. Mindenesetre én sok sikert kívánok a helynek!