Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

V. Libamáj Fesztivál

2013. szeptember 12. - Csabi Konyhája

Annak idején, amikor először futottam bele az V.Libamájfesztivál plakátjába az utcán, azonnal eldöntöttem, történjen bármi, én egész biztosan ott leszek! Ugyan az 1500 forintos belépő híre kicsit ráncolta a szemöldökömet, hiszen a múltkori Gourmet Fesztiválon tapasztaltakból kiindulva nem igazán reménykedtem diákbarát árakban, viszont jófajta kóstolókban annál inkább. Ráadásul a Bónusz Brigádnak köszönhetően féláron vettem végül jegyet, így már azért legalább pozitív felhanggal céloztam meg egy igazán pompás késő nyári időben a vasárnapi napot.


A bejutást követően azonnal a Kapucinus kézműves sör standnál álltunk meg egy jóféle meggyes sörre, ami minden várakozást felülmúlva valami eszméletlenül finom volt! A fesztivál területét viszonylag gyorsan körbejártuk és bele is futottunk egy jófajta kóstoltatásba is, ahol egy kis papírtálcán szolgáltak fel néhány szem libatepertőt, pár falat kenyérrel és némi lilahagymával. Igazán pompás kis sörkorcsolya volt, repetáztunk is belőle, ahogy kell! :) Ezen kívül még egy szarvasgombás libamájpástétom kóstoltatásba is belebotlottunk, ami konkrétan megsemmisítő erejű csapást mért ránk, (csak úgy érdekességképp: 10 dkg 2500 Ft), az élmény egész egyszerűen leírhatatlan. Egy másik szimpatikus standnál mézes köles sört vételeztünk, ami annyira nem okozott katarzist, így vissza is tértünk az abszolút kedvenc meggyeshez, ami az igazat megvallva elég hamar el is kezdte kifejteni jótékony hatását. Még egy meggondolatlanul magára hagyott eperjelmezt is felpróbáltunk a hecc kedvéért! :)


Én már a legelején tudtam, hogy ki kell próbálnom a libaburgert, bár simán tudtam volna mást is választani, hiszen elég sok különlegességgel lehetett találkozni a különböző kajás standoknál. Például a burgeres standnál elég jól hangzott és jól is nézett ki a libás töltött káposzta sült libamájjal, cipóban... A burger is elég szemrevaló volt, az édes buci egy picit meg volt pirítva, pont a legjobb állagot sikerült ezzel elérni, hiszen egyszerre volt friss és kellemesen ropogós. A hús elég szép darab volt, bár túl sok különlegességet nem éreztem, viszont a húsra helyezett libamáj darabka egyértelműen vitte a pálmát. A kiírás szerint füge mustár is volt benne, ami számomra leginkább sima mustárnak felelt meg ízre. Ezen felül pedig a szokásos saláta, paradicsom, uborka, hagyma négyes kapott még helyet a buciban. Azt hiszem ez egy egész korrekt burgi volt 1500-ért. Mindent összevetve kellemes délutáni időtöltés volt ez a néhány óra a Libamáj Fesztivál területén, ha tehetem, legközelebb is elnézek majd.



A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr948577388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása