Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Hamburger Day 2014

2014. június 23. - Csabi Konyhája

A tavalyi (állítólag) nagysikerű Hamburger Day elnevezésű fesztivál idén új helyszínen került megrendezésre. Ugyan eredetileg a Vigadó tér adott volna új helyszínt az eseménynek, ám végül átkerült a Millenáris parkba, nekem pedig szombaton sikerült időt szakítanom egy kis tesztelésre. Délután 3 magasságában még egész kellemes volt a tömeg, ami egyébként elég rövid idő alatt elképesztő méretűre dagadt és szinte mindenhol kígyózó sorok és elég tetemes várakozási idő volt a jellemző.


Rövid szemle után elsőként a Sza-sa Burger standjához álltunk be és egy Sza-sa burger került tesztelésre. Pufi, sali, pari, hagyma, kétféle sajt, tükörtojás, bacon, Sza-sa öntet összeállítású remek már első olvasatra is igen szimpatikus volt és kinézetre is igen gusztának mutatkozott. Az íze sem okozott csalódást, ráadásul jól meg volt pakolva az egész, egy igazán korrekt burgert alkotva. Az ízvilág nem volt túl hivalkodó, de igazából ezzel nem volt semmi baj. Teljesen pozitív volt az élmény! Korábban még sosem hallottam róluk, de azt hiszem a későbbiekben meg fogom látogatni valamelyik üzletüket is a IX. vagy a VIII. kerületben.


Nagy örömömre a Cech In is kint volt egy standdal így előbb a világos majd a fekete sörüket kortyolgattam két burger között. Igazából nem voltak különösebb elvárásaim, elképzeléseim a fesztivállal kapcsolatban, azért én egy picit több résztvevő burgeresre számítottam, de persze így is bőven volt miből válogatni. Egyébként a legtöbb helyen miniburgerek voltak, de persze valahol opcionálisan rendes méretben is lehetett kérni a burgit. Igazából 3 olyan hely is kint volt, amikhez korábban már volt szerencsém (Kandalló, W35, BRGR), így inkább az új helyek felé kacsintgattam. Komámnak valami erősre fájt a foga, így be is ajánlottam neki rögtön egy Fire in the Hole / Jalapeno poppers kettőst a W35-ben, az utóbbinak a felét végül nekem kellett megennem, haha... :) Na persze nem azért mert nem volt jó, csak neki az már túl sok volt.
Számomra a következő állomás a Finomító Kantin volt, amiről korábban már olvastam jókat. A 20 perces várakozási időt előre jelezték rendelésfelvételkor, ezzel nem is volt semmi gond. A Finomító Burger Menü (950.-) viszont sajnos már ránézésre se tűnt túl csábítónak. Korábban pont arról beszéltünk, hogy olyan pletykák keringenek, hogy hideg / nyers a hús, hát ezt sajnos mi is megtapasztaltuk. Az enyém nem csak hogy hideg, de teljesen nyers, véres is volt és a pogácsának is ilyen klasszik nyers, felengedett állapota volt. Nem volt egy túl jó élmény. A krumpli és a szósz mondjuk jó volt, de sajna a burger nagy csalódásnak számított. Mentségére legyen mondva a résztvevőknek, nyilván nehezen lehet ilyen iramot bírni, illetve a fagyasztott pogácsákkal eredményesen dolgozni, de azért nem párszázas ajánlatokat kínált egyik hely sem, így ezért a minőség iránti kompromisszummentes vágy miatt jogosnak mondható a panasz a fogyasztó részéről.


Egy újabb szusszanásnyi szünet után kissé félve, de az előkészületek igencsak meggyőző látványa által meggyőzve végül A Barabás Bistro előtt kígyózó sorba álltunk be. Húsként bivaly és thai kacsa közül lehetett választani, a burger mellé pedig káposztasaláta és krumpli is járt, valamint 3 féle szószból lehetett választani. Ez utóbbit mondjuk előre nem kérdezték, így én végül ürest kaptam, amibe utána kértem némi cheddaros majonézt. A burger egészen remek volt, a hús kellemesen fűszeres, az előző fiaskó után így végül pozitív szájízzel sikerült távozni a fesztiválról.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr588577250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása