Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Made in Pasta - minden, ami tészta

Egy pizzaszelet és nagy kedvencem, a lasagne is górcső alá került!

2017. március 21. - Csabi Konyhája

Óriási tésztarajongó vagyok, ezt szerintem a blog olvasóinak nem kell már különösebben ecsetelnem, hiszen a receptjeimnek egészen biztos, hogy legalább fele valamilyen tészta alapú étel. Így aztán meglehetősen nagy elvárásokkal vettem az irányt az Oktogon felé, ahol a nemrég már kivesézésre került Panineriával egybenyitva működik a Made in Pasta és az előzetesen olvasott cikkek, valamint a saját honlapjuk profizmusa is igen pozitív előjellel kecsegtettek.

dsc01906.JPG

A hely kialakítása egyébként szimpatikus, és a pult mögött álló hölgy is készségesen darálta el a választható pizza szeleteket (390.-), amik közül végül a kolbászos, hegyes erős opcióra mentem rá. A vékonyabb tésztájú vonalat képviselte, azt viszont maximálisan jól tette. Ugyan nem vagyok vékony tészta fan pizza fronton, viszont ha már erről van szó, akkor azt így kell csinálni. Nagyon jó ropogós, tökéletes állagú volt, ugyan feltét ügyben lehetett volna valamivel bőkezűbben is adagolni a hozzávalókat és ízügyileg se vertem a fejemet a falba az őrülettől...

dsc01899.JPG

dsc01900.JPG

A lasagne egyik legnagyobb kedvencem tésztaételek műfajban, de egy kezemen meg tudom számolni a pozitív élményeket, pedig próbálkoztam menő és baromi drága olasz étteremben, kisebb street food helytől kezdve tényleg szinte mindenhol itthon és külföldön egyaránt. Itt nagyon bíztam a csodában, bár számomra már az is kicsit elkeserítő volt, hogy miért egy mélytányérba kell kiszedni azt a szerencsétlen kockát, amit aztán a műanyag evőeszközökkel amúgy sem volt annyira egyszerű megenni. Sajnos a nagy katarzis elmaradt. Ugyan a tészta tök rendben volt, de sajnos más pozitívumot nem tudok mondani. Egyszerűen nem volt semmilyen íze. Nem éreztem se a paradicsomot, se semmilyen fűszert. Mert OK, hogy én szeretem a harsány ízeket, erőteljes fűszerezést, de ezt még teljesen objektíven szemlélve se tudtam értelmezni. Mivel nincsen se só se bors kitéve az asztalra, így kénytelen voltam olívaolajjal locsolni, hogy valami ízt érezzek legalább, haha. Sajnálom, de ez borzasztó csalódás volt, főleg 1500 forintért.

A Made in Pasta a nehezét kiválóan teljesítette, a tészták tök jók, a feltéten, illetve az ízvilágon viszont még van mit erősíteni. Hajrá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2212326591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2017.03.22. 08:19:30

Lasagne témában nekem a Krizia ugrik be, mint egyetlen olyan hely, ahol a bolognai vagy a római éttermekben kaphatóhoz hasonlított a tészta. Pesten még a 2Spaghi olaszjai is ropogósra sütik a magyaros ízlésnek megfelelően.

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2017.03.23. 07:42:11

@Étteremkritikus: Wow, köszi a tippeket! Majd rájuk csekkolok mindenképp!

digitime 2017.03.27. 14:56:11

Szigetszentmiklóson is most a napokban nyílt egy tésztázó. Facebookon fent van, lehet érdemes arra is ránézni. Helyiek dicsérik. www.facebook.com/peterspasta

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2017.04.07. 10:30:41

@digitime: Köszi a tippet! Bár nem sűrűn járok arra, de ha úgy adódik, mindenképp lecsekkolom a helyet! ;)
süti beállítások módosítása