Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #138 - Street Corner Zeppelin Bar, Békéscsaba

2017. október 03. - Csabi Konyhája

Ahogy azt már a legutóbbi, Pajtáról írt burgeres cikkemben is kiemeltem, igencsak beerősített a viharsarok street food helyek terén és tavaly májusban én is felfigyeltem a Street Corner átalakulására, megújulására és az igencsak sokszínű étlappal támadó hely azonnal felkerült a listámra. A képeket elnézve, valamint az ismerősök jó véleményeit hallva igencsak vérmes reményekkel vettük az irányt a SC felé.

dsc03855.JPG

Mivel már azért nincs az a gatyarohasztó meleg, az egyébként igencsak pofás kiülős rész helyett bent foglaltunk helyet. A belső kialakítás egyébként nagyon megnyerő, és a személyzet is végig jól teljesített, szombat este pedig igencsak élettel teli volt a Corner. A nagy tv-knek köszönhetően sportesemények figyelemmel követésére is telitalálat a hely, az ételválasztékot szemügyre véve pedig hamar zavarba jöttem, hiszen egészen kivételes burgerekben gazdag a kínálat, a pizzák és mexikói ételkülönlegességek mellett pedig még sushi is található az  étlapon! Tesztpartner barátommal gyorsan megegyeztünk, hogy melyik két burgert kérjük, amit aztán később felezve fogyasztottunk el, ha már lúd legyen kövér alapon pedig köretek közül steak burgonyát és coleslawt is kértünk a hambik mellé. A burgerek atyja egyébként ugyanaz az ember, mint a fővárosi School Bus-nál, igaz számomra ez pont nem jelent plusz pontot, de nem hagytam, hogy egy kicsit is befolyásoljon ez a mostani élmény megítélésében. 

Az alap burger 1090 forintba kerül, de a legdurvább hambi is csupán 1590 forint, tehát az elmondható, hogy elég baráti az árképzés. Elsőként a Zeppelin Smash burgert kóstoltam, amibe extra sajtos marhahúspogácsa, jégsaláta, csemegeuborka, marinált lilahagyma, cheddar sajt és koktél szósz került. Mindez pedig 1190 forintért. Mi mondjuk bacont is kértünk bele (+150.-) mert szerintünk úgy az igazi. :) Igazából egy lelkiismeretes alap burgerről van szó, de az abszolút jobbik fajtából. A zsemle mondjuk kicsit furi, de egyébként jól teljesített, elég egyedi darab, az édeskés, kalácsos vonal képviselője. Az igazi nagyágyú a 16 dekás, kérdés nélkül gyönyörűen mediumra sütött húspogácsa, ízre és állagra egyaránt hibátlan volt! A krumpli első ránézésre csalódást keltett, mert nálam nem ilyen egy stekburgonya, de ízre egyébként határozottan jobbnak bizonyult, és a kápisali is teljesen rendben volt ízre, állagra és adagra egyaránt.

Másik választottunk egy valamivel extrémebb ízvilágú Jakuza burger (1290.-) volt, amibe a húspogin kívül wasabis-zöldcitromos mártás, bacon, csemegeuborka, jégsaláta, marinált lilahagyma és cheddar sajt került. Az első harapás után kissé zavarba jöttem, mivel hirtelen azt hittem, még mindig az előző hambit eszem. Ebben hamar meg is egyeztünk barátommal, miszerint túlságosan is hasonló volt a két burger íze, igaz, csupán a szósz volt különböző, de akkor is. Ráadásul ez esetben egy erőteljesebb ízvilágot képzeltünk el, a wasabi komolyabb szerepet is kaphatott volna, mert így csak a citrusosságot lehetett érezni, igaz, nagyon jó pluszt adott az egészhez. A bacon se igazán érződött ki egyik összeállításból sem, végül kép alapján sikerült megtalálnom furcsa mód a hús és a zöldségek alatt. Mindettől függetlenül két szuper burgert ettünk, és az ár-érték arány is bizony nagyon jó képet mutatott és hát tök jó, hogy van egy ilyen hely Békéscsaba belvárosában!

A rendkívül sokszínű és igen vaskos étlapnak köszönhetően nem igazán lehet hamar ráunni a kínálatra és egész biztos, hogy én is vissza fogok majd még nézni valamikor, valamilyen más étel kipróbálására.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1512895410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása