Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Töltött, rétegelt, dupla tésztás pizza a Don Pepe új őrülete!

Amikor az ember már azt hinné, nem lehet hova tovább fokozni a dolgokat...

2018. február 07. - Csabi Konyhája

A Don Pepe kreatív osztályán a kissé álmoskásabb januári ötletek, újdonságok után úgy néz ki, nagyon belehúztak, hiszen a februári újdonságok mindegyike olyan, hogy rendesen többször el kellett olvasnom a szórólapot, hogy biztos legyek benne, nem csak káprázik a szemem. Ilyen a Megagiga Supreme Pizza (2590.-) újdonság is, amit lehetne nemes egyszerűséggel akár emeletes pizzának is nevezni, de valójában, ahogy azt már a címben is lelőttem, egy töltött, rétegelt, dupla tésztás ügyről van szó.

dsc04503.JPG

A békásmegyeri egységből rendeltem ezt az igen komoly katarzissal fenyegető fenevadat, és elég rendesen meg is lepődtem, hogy két Urbán nápolyit is kaptam ajándékba (citromos és kakaós), illetve még egy 1.25 literes kólát is. Előbbi alapértelmezés szerint jár februárban minden rendelés esetén, utóbbi pedig ha 3500 fölötti értékben rendelünk. Utólag megtaláltam az erre vonatkozó információt a szórólapon is, de ezek szerint az extrém ajánlatok annyira elvették az eszem, hogy ezeket észre se vettem elsőre, haha.

dsc04502.JPG

A pizzadobozt kinyitva nem várt gazdagság tárult elém, bár az iszonyatos mennyiségű gomba már első pillantásra is gyanúsnak tűnt, ezen kívül pedig még lilahagyma, fekete olíva és kaliforniai paprika is képviseltette magát szép számban. A leírás és a promo fotó szerint viszont még mediterrán sonkának, baconnek és chorizonak is lennie kellett volna. Hát itt bizony nem volt. :( Sajnos korábban is tapasztaltam már, hogy valami lemaradt, na de hogy rögtön három összetevő is, az azért már barokkos túlzás...

dsc04504.JPG

Ettől függetlenül nagyon kíváncsi voltam, milyen élményt nyújthat a töltött tészta alap és hát a cheddaros-mozzarellás darált marhahúsos töltelék bizony baromira jót tett az összképnek és egy olyan pluszt adott az egészhez, ami miatt tényleg ajánlható lenne ez a pizza, bár teljes képet sajnos nem tudtam alkotni a műről, így hogy a feltétek fele hiányzott. Sajnálom, hiszen tényleg sikerült lázba hozni és egyébként egy baromi jó ötleten alapul az egész, de a kivitelezésre érdemes lenne több figyelmet fordítani a jövőben..

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9013636452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wrstjnethn 2018.02.08. 13:49:28

Azért az érdekes, hogy a húsok maradtak le róla egytől egyig... Vagy azok olyan drágák, hogy megéri lespórolni, vagy azt egy másik illetőnek kellett volna rápakolni a konyhán, aki éppen cigiszüneten volt.

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2018.02.16. 15:41:37

@wrstjnethn: hahaha, érdekes meglátás.... én is mindig elgondolkodok azon, hogy ilyen esetben vajon mi történhetett a konyhán....

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2018.02.18. 17:59:17

@Csabi Konyhája: @wrstjnethn: A gomba tényleg tipikus olcsósító tétel, viszont én inkább arra gyanakszom, hogy az Il Treno rendszeréhez hasonlóan a pizza előre össze volt készítve és a húsokat az utolsó pillanatban kellett volna a tetejére dobni, de lemaradt.

Feiertag Erik · http://fastfoodcentral.blog.hu 2018.02.23. 14:23:32

Honnan vitték? Nekem egyszer a mexikói piadinából maradt ki a hús a Budafoki úton :D Azóta inkább a Menyecskébe járok.
süti beállítások módosítása