Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Csabi Konyhája Főzőshow @ Bikini Beach Underground, Budapest

2014. március 15. - Csabi Konyhája

A tavalyi hóakadállyal ellentétben idén meglepően kellemes idővel köszöntöttük a márciust, ami igazából jelen eseményre nem igazán volt hatással, mivel a sokaknak már egészen biztosan ismerős helyszínen, a Vas utcai Casa de la Musica Hostel épületének pincehelységében került megrendezésre egy kis főzőcske egy szűkebb baráti kör számára. Igazság szerint ez egyfajta bemelegítésnek is felfogható a terasz nyitása előtt, ami a tervek szerint áprilisban fog megvalósulni. Ugyan konkrétumokkal még nem tudok szolgálni, de jelen állás szerint heti két alkalommal jómagam fogok tüsténkedni a konyhában, egyfajta Csabi Konyhája Élőshow keretein belül, ahova természetesen mindenkit várok majd sok szeretettel! :)



A mostani eseményre egy igazi nagyágyúval készültem, ami nem más, mint egy jó chilis bab, marhalábszár pörköltből. Ehhez 6 kiló gyönyörű húst vásároltam, és kezdésként egy jó órányi felkockázási folyamattal indult az egész. Az előkészületek során, illetve az alapanyagok összeállításakor kisebb fejtörést az arányok helyes eltalálása okozott csupán, de igazság szerint az egyetlen számítási hiba ott csúszott a képletbe, hogy ehhez a húsmennyiséghez csupán egy kiló babbal és fél kiló kukoricával számoltam. 
Az igazat megvallva 3 receptet követtem a főzés során. A nagy alapnak a Laczkó Tomi barátom féle pörkölt ill. a legutóbbi mesés chilis babja számított, és itt-ott beleépítettem titkos elemeket a saját remekművemből, a Guinness sörös chilis babból. Nálam legutóbb 1:1 arányban volt a hús és a bab, most viszont a Tomi féle atom arányt követtem, ami egyáltalán nem volt baj a végeredmény tekintetében, viszont az előzetesen 50 adagnyi főzet így sehogy se jött össze, ezt elég hamar fel kellett ismernem. :) A husi egyébként 4 óra alatt főtt meseszerűen puhává, így a meghirdetett 6 órás kezdésre takkra meg is lett minden. Akik később érkeztek, sajnos nem nagyon maradt már nekik a kajából, de azért remélem, hogy senki sem távozott végül csalódottan! Illetve arról sem szabad megfeledkezni, hogy Guca barátom is készült ám egy nagyon komoly finomsággal, ami egy körtés pite volt túróval, karamellel, jégkrémmel. Igazi exkluzív finomság volt.


Szóval, ahogy azt már a bevezetőben is említettem, áprilistól heti két alkalommal fogok válogatott finomságokat főzni az első emeleti teraszon, ahol tavaly a burger partik mentek. Az a tervem, hogy a két alkalomból az egyik burger est lesz, a másikon pedig valamilyen kiadós egytálétel fogok készülni. Elég sanszos, hogy ez a chilis bab is fel fog majd tűnni egyszer-kétszer, így bátran lehet majd repetázni, ill. pótolni azoknak, akik nem tudtak most eljönni, vagy már nem jutott nekik.




Az első, nagyon boldog, szerencsés kóstoló:

Még az erősre allergiásak sem tudtak ellenállni a kísértésnek... :)


Ez pedig Guca Úr finomsága:


A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr248577290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása