Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Medvehagymás túrós csusza

A jól ismert fogás egy kis pikáns csavarral

2025. április 10. - Csabi Konyhája

Ezerrel dübörög nagy kedvencem, a medvehagyma szezonja, így aztán a legutóbbi, mesébe illően finom tekercsek után most arra gondoltam, hogy a jó öreg túrós csuszával házasítom össze ezt a zöld finomságot.

dsc06295.JPG

HOZZÁVALÓK (4 adag)

200g kolozsvári szalonna
400g csuszatészta
350g túró
450g tejföl (20%)
100g medvehagyma
1-1tk só, bors
tálaláshoz ízlés szerint még pirított szalonna, tejföl, medvehagyma

Első lépésként lepirítottam a csíkokra vágott szalonnát (kb. 7 perc) és félrehúztam. A túrót villával áttörtem és jó alaposan összekevertem a tejföllel és az apróra vágott medvehagymával, sóztam, borsoztam. Az időközben készre főzött tésztához kevertem a túrós keveréket és a szalonnát is a zsírjával együtt. Kiolajozott tepsibe borítottam és 200 fokra előmelegített sütőbe toltam (légkeveréses funkciót használva) és 20 perc alatt készre sütöttem. 

dsc06291.JPG

dsc06292.JPG

Tálalásnál még ízlés szerint további tejföllel, medvehagymával és pirított szalonnával is gazdagíthatjuk a fogást. Nagy meglepetés nem ért, isteni finom túrós csusza született, amihez szerintem tök jól passzol a medvehagyma karaktere.

dsc06293_1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6218835896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása