Ezerrel dübörög nagy kedvencem, a medvehagyma szezonja, így aztán a legutóbbi, mesébe illően finom tekercsek után most arra gondoltam, hogy a jó öreg túrós csuszával házasítom össze ezt a zöld finomságot.
HOZZÁVALÓK (4 adag)
200g kolozsvári szalonna
400g csuszatészta
350g túró
450g tejföl (20%)
100g medvehagyma
1-1tk só, bors
tálaláshoz ízlés szerint még pirított szalonna, tejföl, medvehagyma
Első lépésként lepirítottam a csíkokra vágott szalonnát (kb. 7 perc) és félrehúztam. A túrót villával áttörtem és jó alaposan összekevertem a tejföllel és az apróra vágott medvehagymával, sóztam, borsoztam. Az időközben készre főzött tésztához kevertem a túrós keveréket és a szalonnát is a zsírjával együtt. Kiolajozott tepsibe borítottam és 200 fokra előmelegített sütőbe toltam (légkeveréses funkciót használva) és 20 perc alatt készre sütöttem.
Tálalásnál még ízlés szerint további tejföllel, medvehagymával és pirított szalonnával is gazdagíthatjuk a fogást. Nagy meglepetés nem ért, isteni finom túrós csusza született, amihez szerintem tök jól passzol a medvehagyma karaktere.