Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Kapros-juhtúrós tészta felturbózva

Csirkehússal és sajttal, sütőben összesütve készül

2025. március 24. - Csabi Konyhája

A kapros-juhtúrós tészta egy örök klasszikus, amiről nem maradhat le a pirított szalonna sem. Én most gondoltam egyet és még csirkehússal és sajttal is felturbóztam, illetve az egészet sütőben sütöttem készre. A végeredmény egészen parádés lett.

dsc06237.JPG

HOZZÁVALÓK (4 adag)

550g csirkecombfilé
300g tejföl (12%)
200g bryndza
20g friss kapor
2tk só
1tk őrölt feketebors
500g penne tészta
270g gouda sajt
200g kolozsvári szalonna

Kezdésként a felkockázott csirkecombot jó alaposan lepirítottam némi felhevített olajon, majd a 10 perces folyamat végén sóztam és borsoztam, alaposan összekevertem és félrehúztam. Közben egy nagyobb tálban összekevertem a tejfölt a juhtúróval és az egészen apróra vágott friss kaporral és meghintettem még egy teáskanálnyi sóval is. A megfőtt és leszűrt tésztával és a csirkehússal is jó alaposan összekevertem majd egy tepsibe öntöttem és szépen elegyengettem, a tetejét pedig megszórtam a reszelt sajttal. 190 fokra előmelegített sütőbe toltam (légkeveréses funkciót használva) és 20 perc alatt készre sütöttem.

Tálalásnál pirított szalonnával koronáztam meg a kész művet. Ízre és állagra is hozta ez a tésztaétel azt, amire előzetesen pontosan lehetett számítani. Nagyon finom és kellemesen laktató.

dsc06236.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr7918813090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása