A kapros-juhtúrós tészta egy örök klasszikus, amiről nem maradhat le a pirított szalonna sem. Én most gondoltam egyet és még csirkehússal és sajttal is felturbóztam, illetve az egészet sütőben sütöttem készre. A végeredmény egészen parádés lett.
HOZZÁVALÓK (4 adag)
550g csirkecombfilé
300g tejföl (12%)
200g bryndza
20g friss kapor
2tk só
1tk őrölt feketebors
500g penne tészta
270g gouda sajt
200g kolozsvári szalonna
Kezdésként a felkockázott csirkecombot jó alaposan lepirítottam némi felhevített olajon, majd a 10 perces folyamat végén sóztam és borsoztam, alaposan összekevertem és félrehúztam. Közben egy nagyobb tálban összekevertem a tejfölt a juhtúróval és az egészen apróra vágott friss kaporral és meghintettem még egy teáskanálnyi sóval is. A megfőtt és leszűrt tésztával és a csirkehússal is jó alaposan összekevertem majd egy tepsibe öntöttem és szépen elegyengettem, a tetejét pedig megszórtam a reszelt sajttal. 190 fokra előmelegített sütőbe toltam (légkeveréses funkciót használva) és 20 perc alatt készre sütöttem.
Tálalásnál pirított szalonnával koronáztam meg a kész művet. Ízre és állagra is hozta ez a tésztaétel azt, amire előzetesen pontosan lehetett számítani. Nagyon finom és kellemesen laktató.