Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #100 - Chili Bár, Budapest

2016. június 17. - Csabi Konyhája

Közel 3 évvel ezelőtt kezdtem bele a Burger Mustra sorozatba, akkor még egy darabig ömlesztve jelentkeztem időről-időre egy nagyobb burger összefoglalóval, majd áttértem a szóló cikkekre. Így aztán a 100-as szám már gyakorlatilag el lett hagyva, de hivatalosan akkor is most értem el ezt a szép kerek számot. A Tompa utcában található Chili Bár pedig már elég régóta várta a listámon, hogy kipipálhassam, így aztán ugyan különösebben nem stresszeltem rá, hogy mindenképp valami nagyon különlegeset kell választanom 100. írásként, de végül elég csábítónak tűnt a Chili.

img_1648.JPG

dsc07305.JPGMivel nem voltam képben előzetesen, hogy mennyire pörög a hely, így jobbnak láttam asztalt foglalni az érkezés előtt, a jó időre való tekintettel pedig nem is lehetett kérdés, hogy a teraszra kértem a foglalást. Érkezésünkkor kedves fogadtatásban részesültünk, majd el is kezdtük tanulmányozni az itallapot. Ezen, mármint a sörválasztékon szerintem mindenképp érdemes lenne kicsit fejleszteni, végül egy üveg Erdinger típusú búzasör tűnt a legértelmesebb választásnak a kínálatból. A burgerek egyébként kivétel nélkül nagyon jól hangzanak leírás alapján, nekem végül az 50-50 elnevezésű keltette fel leginkább az érdeklődésemet, ami a következő elemekből állt össze: 50% marhahús - 50% bacon húspogácsa, avokádó, chipotle majonéz, cheddar sajt, paradicsom, hagyma, saláta, köretnek pedig hasábburgonya

dsc07296.JPG

Ránézésre nagyon megnyerő az egész és az első falatok hamar meggyőznek arról, hogy ízügyileg is nagyon rendben van az egész. A ciabatta friss, puha, ám mégis masszív, kellő pirítást is kapott, viszont szerencsére nem gyilkolja szét az ember szájpadlását, mint általában. A 16 dekás húspogácsa egyszerűen mennyei. A darálthús közé kevert bacon darabok nagyon jól működnek és a sütés is pont jóra sikeredett, még kellően szaftos maradt az egész. A chipotle majonéz a lehető legkorrektebbül hozza a kötelező pluszt  és a sajt is nagyon rendben van. A zöldségek ügyesen asszisztálnak, igazából ez így egy nagyon korrekt, kompakt burger, ami ráadásul kiszakad kicsit a sablon ízvilágból. Az egyetlen negatívum a mirelit krumpli, ami teljesen íztelen, az asztalon pedig se só, se bors nem volt bekészítve. Persze, kérhettünk volna, nem is ez a lényeg, de ez a krumpli nagyon nem volt méltó ehhez a burgerhez. Én erre azt szoktam mondani, hogy inkább ne is lett volna, és akkor legyen egy nívósabb krumpli extra felárért annak, aki kéri. Az 1880 forintos ár így összességében végülis elviselhető, de mondjuk krumpli nélkül nem tudom mennyiért adták volna, 1500-ért talán? Mert az úgy még korrektebbnek lenne mondható. Tesztpartnerem egy kacsaburgerre ment rá, állítása szerint az is baromi jó volt, szóval burger fronton nagyon OK a Chili, ha köret és sör fronton is sikerül fejleszteni, még akár visszatérő vendég is lehetne belőlem.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr38802090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása