Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Feketerigó Étterem, Mátrafüred

Házias ízek, hangulatos környezet.

2017. október 24. - Csabi Konyhája

Egy kora őszi kis mátrai kirándulás alkalmával tévedtünk a Feketrigó szimpatikus egységébe párommal. Az épület egyben szálláshelyként is funkcionál, miközben egy igen impozáns étlappal várja nem csak az ott megszálló vendégeket. A jó időre való tekintettel a kinti teraszon foglaltunk helyet és az étlap gyors áttanulmányozása után két igencsak ütős étel mellett döntöttünk.

dsc03895.JPG

Én a gombás szarvaspörköltet (1800.-) választottam, ami első ránézésre nem tűnt egy borzasztó nagy adagnak, de összességében mégis eléggé laktatónak bizonyult. A mellé kapott krokett kissé fura számomra köretként, de végülis működött és a kis sali is jól jött még pluszba, bár rendeltünk külön kápsztasalátát is, ami szintén hozta a kötelezőt. A pörkölt ízvilágából kiemelném a boros felhangot, ami elég erőteljesen kiérződött, a hús pedig álomszerűen puha, omlós volt.

Párom velős pacalt (1600.-) kért, ami igen tekintélyes adagban érkezett, ízre és állagra is teljesen rendben volt. Ettem már jobbat, de sokkal rosszabbat is. A köretként érkező főtt krumpli is jelesre vizsgázott, ami talán nem egy annyira kiemelendő dolog, de sajnos van, ahol ezt sem sikerül megfelelő szinten produkálni, itt viszont ezzel se volt gond és összességében mindkét étel jó választásnak bizonyult.

dsc03890.JPG

Ár-érték arányban tekintve is pozitív az összkép és a kiszolgálás is végig megnyerő volt. Összességében tehát bátran ajánlom a helyet mindenkinek, aki erre jár, egész biztos, hogy mindenki talál kedvére valót az étlapon, az állandó szereplők mellett pedig vannak idény jellegű ajánlatok és napi menü is.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4912967561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2017.10.24. 20:20:57

A Mátrában túrázva nekünk a mátraszentimrei Csörgő vendéglő jött be ebből a kategóriából. Családias a hangulat, a néni főz, a bácsi felszolgál és a hagyományos magyar kaják mellett az arrafelé elterjedt szlovák ételek is szerepelnek az étlapon.
süti beállítások módosítása