Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #185 - Kalóz Strandbisztró, Balatonudvari

2023. május 30. - Csabi Konyhája
Egy két napra bontott balatoni bringakör alkalmával sikerült útba ejteni a fövenyesi strand területén található Kalóz Strandbisztrót egy jó burgerezés reményében. Jól érezhetően még azért a szezon előtt érkeztünk, de legalább nyitva volt és amúgy egész szép számmal voltak vendégek is. A menü mondjuk sajnos nem túl beszédes és nyilván fárasztó is lehet mindenkinek egyesével elmondani az ételek közötti különbséget, ezt egyébként nagyon egyszerűen ki lehetne küszöbölni: egy részletes menülappal/kiírással. Igazából jelenleg egy sima és egy BBQ összeállítás található a burger szekcióban, én végül az utóbbira neveztem be. 
dsc05034_1.JPG

dsc05033_1.JPG

Az asztalhoz megérkező burger első ránézésre nem tűnt többnek egy tisztességes strandos hambinál, de azért még mindig bíztam egy legalább korrekt élményben. Nos, a legelső harapással azonnal minden kételyem tovaszállt és átadtam magam a mennyei ízek és állagok kavalkádjának. A zsemle abszolút első osztályú, nagy jó puha, friss és rendkívül finom! Ráadásul végig nagyon jól egyben lehetett a tartani az egészet, egyáltalán nem esett szét. A húspogácsa nekem egy kicsit túlzottan tömör állagú, de amúgy ízre nagyon rendben volt és kellően szaftos is maradt. A bacon is megadta a kötelező pluszt, a hagymakarikák is jól működtek, a saláta-paradicsom-uborka triója pedig hozta az ilyenkor szokásos asszisztot. A szósz is nagyon finom volt, bár nem a korábban beígért BBQ szósz, így aztán igazából adódott némi képzavar, hogy ez most akkor mitől is BBQ burger, de mivel a "sima" szósz tényleg nagyon jó, így igazából annyira azért nem voltam szomorú. A 4290 forintos árat mindezért nem mondanám kevésnek, de hát ugye Balaton is, meg strand is, ehhez képest viszont legalább a minőség tényleg nagyon rendben volt!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1418130544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása