A legutóbbi medvehagymás spagetti sikerén felbuzdulva gyorsan bele is vetettem magam a folytatásba! Maradt az egyszerű de nagyszerű vonal, ezúttal a rakott ételek világába vontam be ezt a csodás alapanyagot.
Ezután besamel mártást készítettem a következőképpen: némi olajon barnulásig pirítottam 3ek lisztet, majd felöntöttem 3dl tejjel, simára kevertem. Sóztam és egy negyed szerecsendiót is reszeltem bele. Egy kivajazott tepsibe elegyengettem a medvehagyma felét, amire 10dkg reszelt trappista sajtot szórtam majd elegyengettem rajta a rizses húst. Jöhetett a maradék medvehagyma, majd a mártás, végül pedig a maradék 10dkg sajt. 175 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre, pirulásig sütöttem. Előzetesen egész szép kis rakás állt össze a tepsiben, de a sütés közben kissé összeesett a medvehagyma, így kicsit lapos lett a kész mű, amit végül 20 perc pihentetés után csak négy részbe vágtam, így jó kiadós nagy kockák születtek.
Illatra és ízre is egészen kivételes, rendkívül pikáns egytálétel született. Aki gondolja, még egy kis tejföllel is meg lehet bolondítani az egészet. (4 adag)