Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Házi majonéz

Aki egyszer kipróbálja, biztos nem vesz többet boltit

2025. május 05. - Csabi Konyhája

Hatalmas majonéz fanatikus vagyok, így aztán elég sokat is szoktam fogyasztani, főleg szendvicsekhez. Az utóbbi időben eléggé besokalltam a bolti választéktól, illetve, hogy már lényegében szinte az összesnek van egy engem zavaró mellékíze, illetve nem olyan finom már, mint régen és/vagy marha drága... A házi majonéz készítése egyébként pofonegyszerű, de most kedvet kaptam a kísérletezgetéshez is.

dsc06307.JPG

HOZZÁVALÓK

250ml napraforgóolaj
2 tojás (M)
csipet só
15g cukor
20g mustár
2tk ecet (20%)

Az alap majonéz receptje persze ízlés szerint szabadon variálható, illetve a savasság és édesség is abszolút egyéni ízlés függvényében módosítható. A fenti összetevőkből egy pont kellemes, nekem tetsző ízvilágú majonéz született tökéletes állaggal. A hozzávalókat egy arra alkalmas edénybe halmozzuk majd botmixerrel jó alaposan lemixeljük. Körülbelül 30 másodperc alatt készen is vagyunk, ami után már csak a nekünk tetsző edénybe/edényekbe kell kiporciózni. Mivel tojás van benne, viszont tartósítószermentes, így nyilván nem lehet sokáig tartogatni, de ez a mennyiség pont olyan, amit egy szűk hét alatt én simán elpusztítok.

dsc06297.JPG

dsc06298.JPG

Az alapreceptet természetesen a végtelenségig lehet variálni akár zöldfűszerek hozzáadásával, céklával elég vadító színvilágot is elérhetünk akár. Én jelen esetben még 1tk füstölt paprikával és frissen őrölt borssal is megbolondítottam még, de persze a csípős ízek szerelmesei például tetszés szerinti kis chilivel is tuningolhatják a majót. Kísérletezzünk bátran!

dsc06324.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9818847906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása