Már egy ideje szemeztem az elkészítésével ennek az érdekes fúziónak, ami kapcsán elég sokféle receptet találtam a netet böngészve. Abban rögtön biztos voltam, hogy első körben a megúszósabb, bolti leveles tésztás verzióval próbálkozom, amiből korábban már csináltam is egy verziót, ami ugyan nem lett rossz, de nem lett blog bejegyzés kompatibilis. Most ez a második kör már pofásabbra sikeredett, viszont egyúttal azt is megfogadtam, mint már oly sokszor korábban, hogy majd ezt is el fogom készíteni, saját gyártású tésztával...
HOZZÁVALÓK (12db)
2x275g leveles tészta
60g vaj (80%)
160g cukor
20g fahéj
A két leveles tésztát szépen kitekertem és egyenletesen eloszlattam rajtuk a puha vajat, majd a fahéjas cukrot. A hosszabbik oldaluknál fogva szorosan feltekertem és 3-3 egyenlő részre vágtam. Az így kapott kis tésztakígyókat pedig hosszában is félbevágtam és csiga alapkban feltekertem, végül pedig kivajazott muffin formába helyeztem. 200 fokra előmelegített sütőbe toltam (légkeveréses funkciót használva) és 15 perc alatt készre sütöttem.
A végeredmény elég látványos lett és igazából az ízre/állagra sem lehetett panasz. Egy egyszerű, de nagyszerű kis édesség.