Imádom a muffinokat, rengeteg receptem szerepel itt a blogon is, most pedig a nyárra való tekintettel gondoltam egy igazán üdítő, frissítő és szuper könnyed muffint készítek citrommal a főszerepben!
HOZZÁVALÓK (12 db)
150g liszt
150g cukor
12g sütőpor
12g vanillin cukor
csipet só
1tk őrölt gyömbér
2 tojás (M)
100g görög joghurt
100g napraforgóolaj
30g mazsola
2 citrom húsa (160g)
1 citrom reszelt héja
Jó szokás szerint egy nagyobb tálban összekevertem a száraz alapanyagokat (liszt, cukor, sütőpor, vanillin cukor, só, gyömbér), egy másik tálban pedig előbb felvertem a tojásokat, majd egyneműre kevertem előbb az olajjal, majd a görög joghurttal is. Hozzákevertem a leturmixolt citromot, a reszelt citromhéjat és a mazsolát is, végül pedig egyesítettem a két tál tartalmát. A papírkosárkákkal kibélelt muffinformába kanalaztam a matériát és 180 fokra előmelegített sütőbe toltam és 25 perc alatt készre sütöttem.
Öt percig még a muffinformában pihentettem, majd rácsra kiszedve vártam meg, míg teljesen kihűltek a muffinok. ízében értelemszerűen erőteljesen dominál a citrom, állagban pedig egy igazán habkönnyű textúra jelenik meg. Egy igazi ellenállhatatlan, habzsolható finomság.