Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #102 - Nap Bácsi, Budapest (Római-part)

Megtaláltam a part legkülönlegesebb és egyben legjobb burgerét!

2016. augusztus 12. - Csabi Konyhája

A Nap Bácsiról még tavaly olvastam egy cikket, ami nagyon felkeltette az érdeklődésemet, de aztán csak nem jött össze, hogy leteszteljem. A hely egyébként a Római-parton, a központi nyüzsgésen túl található, ahol ugye nem egy rejtett kincs található, az egyik ilyen kedvencem például a Két Rombusz, vagy a Fellini, aminek közvetlen szomszédságában található az e cikk alapjául szolgáló főszereplő.

dsc07757.JPG

A parton nagyon jópofa hatalmas babzsákok és spéci nyugágyak is találhatók, az italkínálat egészen elképesztő, több csapból is folynak a különböző kézműves sörök, amiből kiemelném például a mentás-áfonyásat, illetve az Intro névre hallgató magyar APA típusú sört, de a limonádé kínálat se nevezhető éppen hétköznapinak. Kellemes környezet, jófej személyzet és nem utolsósorban rendkívül figyelemreméltó étlap, amiről nekem egyértelműen a szürkemarha burger jelentette a legfőbb csáberőt.

dsc07700.JPG

dsc07701.JPG

Nagyon jó előjel volt, hogy megkérdezték, mennyire kérem átsütve a húst. Ugye korábban két méretes cikkben is kielemeztem a part burgereit (#1, #2) és 1-2 kivételtől eltekintve nem éppen gourmet burger mennyország a part, de azért a többség még így is átlagon felül teljesített. Amit viszont itt kaptam, attól egész konkrétan leesett az állam. Kezdjük azzal az egészen egyedi csavarral, hogy nincs zsemle, az egész hambi egy tortilla lapba van becsomagolva a tetejére pedig rengeteg sajt ízlésesen ráolvasztva, rápirítva. Mellé pedig változatos és kellő mennyiségű saláta mix kerül még a tányérra. A 2000 forintos ár pedig így ebben a formában teljesen korrektnek mondható. Nagyon figyelemreméltó az étkészlet is, ami fából van, nekem ez is újdonság volt.

Félbevágva a burgert széles mosolyra húzódott a szám, hiszen olyan szinten tökéletesen medium a hús, ami kissé már inkább medium rare-be hajlik, hogy ez tényleg tanítanivaló. A hús csupán minimális sót és borsos fűszerezést kapott, de az ízvilága még így is inkább teljesen natúr, ellenben rendkívül finom. Így kell ezt csinálni! Ha jó minőségű az alapanyag, akkor tényleg nem kell nagyon bűvészkedni. Került még a csomagba némi saláta és dinsztelt hagyma és saját készítésű salsa is. A maga egyszerűségével zseniális ez az egész, felesleges lett volna ide még bármi más, több. Hiszen a hús, a tortilla és a sajt hármasa mindent visz, a kis sali és hagyma pedig épp annyit tesz hozzá, amennyit kell. A köretnek kapott saláta is remekel. Tehát nem csak, hogy a Római-part legjobb burgerét találtam meg, de ez bizony nagyon sok belvárosi burgerezőt is csúnyán elver. Köszönöm az élményt Nap Bácsi, egész biztosan visszatérek még, nem egyszer, sokszor!

dsc07755.JPG

dsc07756_1.JPG

Nem is kellett sokat várni a visszatérésre, ezúttal délidőtájt egy jó kis ebédre érkeztem és szerencsére bizonyítást nyert a dolog, miszerint nem egyszeri csoda volt a múltkori. Mondjuk pont nagyon magas volt a Duna állása, így a babzsákok fel lettek telepítve a járda mellé és csak néhány pad és asztal maradt a víz közelében. Sok újdonsággal nem tudok szolgálni a burgerrel kapcsolatban, hiszen lényegében ugyanazt kaptam mint legutóbb, tömény zsenialitás festői környezetben, így tudnám talán a legfrappánsabban összegezni az élményt.

dsc07758.JPG

dsc07759.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr898886978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Okos Gábor 2016.09.16. 21:26:05

Kedves Csabi!
Nagyon örülök, hogy ennyire ìzlett a burgerünk! Annyi helyesbìtèst eszközölnèk, hogy sòval ès frissen őrölt szìnes borssal gazdagìtjuk a burgerünket a sütès soràn, jobban kiemelve a szürke marhahùs ìzèt.
Egy màsik fontos tènyező lehet, higy elekrülte a figyelmedet: a sajàt kèszìtèsű salssa, amelyet a ketchup/majonèz/mustàr stb helyett teszünk a burgerbe, ami komplettàlja az ìzharmòniàt. Tovàbbra is szere
(A burger kitalàlòja, a Napbàcsi kreatìv sèfje)

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2016.09.17. 09:06:17

@Okos Gábor: Kedves Gábor! Köszönöm az extra infókat, bekerültek a cikkbe is. Csak így tovább, hajrá! :)
süti beállítások módosítása