Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Burger Mustra #141 - Chris Pizza, Budapest

Egy burger, amire nincs szükség egyetlen étlapon se.

2017. október 21. - Csabi Konyhája

Régen kalandoztam utoljára veszélyes utakon, de egy a napokban postaládámban talált szórólap meghozta kedvemet, hogy egy elég bizonytalan, de viszonylag előre borítékolható gyenge élménnyel büntessem magam kiszállítós burger kategóriában. Azt már ugye korábban többször is kiveséztem, hogy többnyire nem kecsegtet sok jóval előzetesen, ha egy pizzéria merészkedik a burgerek földjére, a hamburgerek házhozszállításában pedig végképp nem hiszek, de azért kicsit bíztam egy esetlegesen pozitív meglepetésben.

dsc03969.JPG

A Szentendrei úton működő Chris Pizza kizárólag a III. kerületben vállal kiszállítást és azért annyira nem mehet rosszul, hiszen a telefonos hölgy többször is jelezte, hogy rengeteg rendelésük van, így egy-másfél óra között várható a kiszállítás. Sebaj. Az étlapon egyébként mindösszesen egy alap, egy sajtos és egy dupla húsos burger szerepel, az alap 1190 forintba kerül én viszont a sajtos opciót választottam +100 forintért, a hasábburgonya pedig alapértelmezés szerint jár. Ehhez jön még a 200 forintos kiszállítási díj és hát bizony már ott tartunk, hogy 1500-ért már menő kézműves burgerezőkben is ehettem volna valami igazán jót. Na mindegy, én ezt választottam, és nem is különösebben lepett meg a látvány, ami a doboz kinyitását követően fogadott. A legalapabb mirelit sültkrumpli erdőben ott lapult szegény hamburger, ami egy klasszikus strandos burgira emlékeztetett. A puffancsba került még saláta, némi paradicsom, lilahagyma, ketchup, majonéz és kígyóuborka, a hús alatt pedig megtaláltam az olvadt sajtot is a buci alsó rétegébe ragadva. Lehet ebben a kategóriában is azért nagyot alkotni, vagy legalább a vizuálra is kicsit jobban odafigyelni, mert ez így borzasztó összecsapott volt. Nem feltétlenül mondanám, hogy rossznak, de teljesen semleges ízélményben részesültem. A leírás szerint szürke argentin marhahús az összeállítás lelke, hát nem tudom, igazából ez bármi is lehetett, hiszen teljesen totálra lett sütve és ennek megfelelően nagyon száraz volt, ami az egész összeállításra igaz. Száraz, fojtós, kellemetlen érzés volt minden falat. Majonézt nyomokban találtam, de ketchupot már nem, így aztán gyorsan fel is kellett turbóznom 1-2 harapás után egy jó kis Joker szósszal, hogy valami élvezeti értéke is legyen a burgernek.

Ez a burger sajnos ebben a formában teljesen felejtő. Lehet, hogy pizza fronton jobban muzsikál Chris, de ennek így nem sok értelme van. Amúgy az étlap mindössze 1/3 részét foglalja el a pizzák sora, mert hogy vannak itt még levesek, tészták, halételek, különböző frissensültek, saláták, palacsinták és tortillák is. Igazából azon gondolkoztam az utolsó falatok elfogyasztása után, hogy miért létezik ez a burger? Józan paraszti ésszel belegondolva nyilván azért van még mindig az étlapon mert van rá igény, rendelik az emberek. De kik, és miért? Komolyan nem értem...

dsc03970.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr812967879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2017.10.21. 20:21:20

Ez a képek alapján tényleg kritikán aluli. Mondjuk burgerből a kiszállítós ritkán éri el a kézműves szintet, de a csomagolásnál nekem jobban bejön, ha magát a burgert szorosan fóliázzák és utána megy dobozba, akkor nem esik szét és nem lapul ki.
A kiszállítás a sok rendelésen kívül futárhiány miatt is lassú lehet, mint manapság mindenhol Budapesten.

Csabi Konyhája · http://csabikonyhaja.blog.hu 2017.10.24. 13:31:01

@Étteremkritikus: Kiváló meglátások, totális egyetértés mindenben! :)
süti beállítások módosítása