Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

PEPEDILLAS - újdonság a Don Pepe kínálatában

Egy újabb tortilla lapos variáció

2023. június 16. - Csabi Konyhája

A Don Pepe júniusi akciós ajánlatának keretein belül egy új ételcsoport is bevezetésre került PEPEDILLAS néven és a hivatalos közlemény szerint a következőképpen kell elképzelni: tortilla lapok izgalmas finomságokkal töltve, a tetején jalapenoval és sajttal megszórva pizzakemencében megsütve. L és XL méretben választható mind az 5 összeállítás: mexbeef, chicken, chorizo, cheeselover, vegán mex. Azért az izgalomtól nem kaptam rögtön erős szívdobogást, hiszen ezek a kompozíciók mind ismerősek már aktuális vagy korábbi Don Pepe fogások révén, de azért így is felcsillant a szemem, a promo fotók is egy menő tortilla fogást ígértek. 

dsc05108.JPG

Szokás szerint a békásmegyeri étteremből rendeltem végül a mexbeef összeállítást XL méretben (4890.-), a két tortilla lap közé pedig sajtkrém, vörösbab, kukorica, kaliforniai paprika, taco fűszer, darált marhahús, cheddar és guacamole szószok kerültek, a tetejére pedig jalapeno és mozzarella, a pizzás dobozt kinyitva pedig egy elég erős csalódásként értem meg a látottakat. Az a helyzet, hogy ráadásul pont nemrég csináltam hasonló ételt itthon és bár előzetesen csak felületesen olvastam el, hogy pontosan miről is szól a pepedillas, de sajnos alapvető koncepciós hiba áldozata az étel. Ha két tortilla lap közé dolgokat pakolunk és berakjuk azt egy magas hőfokon tüzelő pizzakemencébe, feltételezhetően nem túl hosszú időre, akkor nagy valószínűséggel pontosan az fog történni, ami itt is. A szélek kellemesen ropogósra sültek, a teteje is elfogadhatóan megpirult, míg az alsó tortilla lap, főleg a sok szósz miatt teljesen natúr maradt, illetve átázott, aminek köszönhetően teljesen kezelhetetlen az egész. Képtelenség kézbe venni, szétnyílik, kiesik belőle a töltelék és egyszerűen egy komoly hiányérzete van az embernek az egésztől. A tortilla lapokat szétnyitva szembetűnő a másik hiba, a cheddar szósz. Ha igazi reszelt sajt került volna bele, az az olvadás után egyfajta ragasztóanyagként működve összefogta volna a többi feltétet, illetve a két tortilla lapot, de persze még ekkor is elengedhetetlen lépés lett volna egy rostlapos/kontakt grilles összepirítás. Ízesítés terén is eléggé szerény lett az összkép, inkább volt naturális ízvilágú az egész sajnos. Olyan érzésem volt, hogy sok minden belekerült ugyan a két tortilla lap közé, de minden nagyon szűkmarkúan lett adagolva, így nem is csoda, hogy eléggé semmilyen lett a végeredmény. Ár/érték arány se teljesít túl jól, akkor már egy pizza sokkal jobban megéri mint ez. Nem tudom, hogy a többi összeállítás milyen lehet, de itt több fronton is sérült az alany, így én nem igazán erőltetném ennek az ételcsoportnak a megtartását.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1718138820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása