A sült sütőtök krémleves iránti imádatom ezen a télen további krémlevesek kipróbálására sarkallt, amiben az is nagy szerepet játszott, hogy Karácsonyra többek között egy botmixert is kaptam ajándékba, haha. Rövid receptmustra után úgy döntöttem, hogy kipróbálom mit is tud egy jó kukoricakrémleves. Már itt az elején le kell szögeznem, hogy a végeredmény minden várakozásomat felülmúlta...
A tökleveshez hasonlóan itt is a hagyma (1 nagy fej) fonnyasztásával kezdődött minden, amihez aztán egy nagy kalifornia paprikát is adtam felkockázva, miközben a vegeta, bors, fokhagyma, édes/erős pirospaprika négyesen kívül némi curryvel is fűszereztem az alapot. Durván 10 perccel később két doboz kukoricakonzervet is hozzáborítottam és így pároltam tovább az alapom. Körülbelül másfél/két liter víz felöntése után két leveskockát is beledobtam és újabb adag fűszerezés következett. Körülbelül 20-30 percig rotyogtattam tovább a levest, majd botmixerrel pürésítettem az egészet, ami után következett a tejszínnel forralás, majd egy újabb kör botmixeres kavarás.