Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Visszatérés a Mexicali Burrito Bárba, a Tex-Mex ételek viharsarki otthonába!

A terasznyitás jegyében rögtön meg is kóstoltam egyik újdonságukat, az almás chimichangát

2021. április 30. - Csabi Konyhája

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt ismertem meg a gyulai Mexicali Burritruck kis kocsikát, ami azóta a békéscsabai TESCO parkolóba gurult át, tavaly októberben pedig a beülős Mexicali Burrito Bárt is leteszteltem Gyula belvárosában és mindkét alkalommal rendkívül pozitív ízélményekkel gazdagodtam. Mondhatni szerelem volt ez első harapásra! Most pedig a terasznyitásnak köszönhetően nem is lehetett kérdéses, hogy mihamarabb vissza kell térnem és hogy ha mást nem is, de az almás chimichangát mindenképp kipróbáljam! 

dsc03372.JPG

Szerencsére nagyon kegyes volt az időjárás felelős és egy már-már nyárias időben tehettem meg ezt a kis gasztronómiai kirándulást, amit előbb egy jó kis beszélgetéssel kezdtünk a tavalyihoz képest igencsak kibővített teraszon. Az újdonságok közül talán az egyik legfontosabb, hogy immáron kétféle sör is kapható (Corona és Miller), valamint egyik kedvenc Tex-Mex ételcsoportom, a chimichanga ezentúl édes verzióban is elérhető.

Kezdésként viszont nem hagyhattam ki másik nagy kedvencemet, a jalapeno popperst (1800.-), hiszen tényleg nem sok helyen veszik a fáradtságot, hogy minden nap frissen töltögessék a chilit sajttal és aztán frissen panírozzák, a legtöbb helyen valami vacak mirelit verzióval szúrják ki szegény vendég szemét. Mint megtudtam a panír és a töltelék is átesett némi ráncfelvarráson, én igazából erre magamtól lehet nem jöttem volna rá, de azt azért egyértelműen éreztem, hogy bár már múltkor is odáig voltam és vissza, most viszont tényleg a totális katarzis kerülgetett. A panír úgy ropogott ahogy az a nagykönyvben meg van írva, az igencsak bőséges sajtmennyiség pedig mesébe illően nyúlt. A mellé kért mártogatósak pedig szintén régi nagy megunhatatlan kedvenceim: a házi készítésű és számomra mai napig világbajnok salsa és a szintén őrjítően finom chipotlés tejföl. Mennyei manna mindkettő.

dsc03368_1.JPG

dsc03369_1.JPG

Ezután jöhetett az almás chimichanga (800.-), amivel kapcsolatban picit meglepődtem, hogy nem a megszokott nagy darab, hanem inkább két kisebb, jópofa tekercs került felszolgálásra, ízlésesen meglocsolva karamellszósszal. Igazából nincsen túlbonyolítva a dolog, az almás fahéjas töltelék pont úgy tökéletes, ahogy van, se nem túl édes, se nem túl savanyú, a tortilla pont kellően ropogósra sült az olajban, a karamellszósz pedig mesterien teszi fel az i-re a pontot. Igazából nagyon sok lehetőség van ebben a desszert opcióban, hiszen nagyon egyszerűen elég sokféle tölteléket össze lehet dobni hozzá, érdekes lehet esetleg a jövőben megpróbálkozni talán más, szezonális ízekkel is...

dsc03371.JPG

dsc03373_1.JPG

Végezetül nem hagyhattam ennyiben a dolgot, és bár várható néhány további új étel bevezetése is a közeljövőben (lásd az alábbi videót), még egy jó quesadillára is beneveztem (1800.-), amiből a chili con carne tölteléket még ebben a formában nem kóstoltam. Chili szórás tekintetében szokás szerint megelégedtem a habaneróval, ami meg is adta a tőle elvárt pluszt. A töltelék itt is hozta a már jól megismert magas színvonalat, ízre és állagra is hibátlan volt az egész. A jalapeno poppershez kapott maradék szószokkal még meg-meglocsolgattam néha, csak hogy nehogy kárba vesszennek ezek a finom szószok.

dsc03377.JPG

dsc03379.JPG

Összességében nyilván nem ért túl nagy meglepetésként ez a fenséges lakoma és a mennyei ízek találkozása. Mindezt pedig mostantól végre újra át lehet élni egy rendkívül hangulatos teraszra kiülve, Gyula központi helyén, sörözgetve. Én csak ajánlani tudom továbbra is ezt a szuper helyet mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr7316513814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása