Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Csabi Konyhája X Chili House CHIMICHANGA Party @ Nagymegyer (SK)

Ezúttal nem hamburgerrel, hanem egy igazi tex-mex nagyágyúval várunk mindenkit!

2022. június 13. - Csabi Konyhája
Negyedik éve már, hogy különböző, extravagáns burger különlegességekkel készülök Nektek drága vendégek a Chili House-ban és arra gondoltunk Tibivel, hogy mi lenne ha egy esemény erejéig elszakadnánk a hamburgerektől?! Ráadásul nem is áll ez annyira távol a Chili House-tól, hiszen annak idején különböző tex-mex finomságokkal (pl.: burrito, quesadilla) indult a Chili, szóval ez a mostani esemény joggal nevezhető egyfajta „vissza a gyökerekhez” akciónak is! 
csimi2022.jpg

Na de hogy mi is az a chimichanga? Annak idején a Csabi Konyhája események hajnalán egy budapesti hostelben kezdtem el sütögetni a saját kis receptúrám alapján ezt a brutális finomságot. Aki akár csak egyszer is már kóstolta, sosem feledi, aki pedig még nem ismeri, itt az ideje kipróbálnia ezt a fantasztikus gasztronómiai hőskölteményt!  Lényegében nagyon leegyszerűsítve, ez egy forró olajban kisütött burrito, de ahogy az nálam a legtöbbször lenni szokott, azért nem csupán ennyiről van szó, ráadásul az évek során mindig változott, gazdagodott picit az alaprecept és mára már igazán tökélyre sikerült fejlesztenem. 
21740850_1461789267241244_7982283350930193073_o.jpg
Először is csinálni fogunk majd egy brutál finom zöldséges-rizses-marha darált húsos, pikáns-fűszeres alapot, amit egy jó nagy torilla lapon elegyengetve, reszelt cheddar sajttal megszórva feltekerünk, majd fritőzben szép aranybarnára, ropogósra sütjük. Korianderes-lime-os tejföllel lesz megkoronázva némi pirított hagyma és tortilla chips társaságában. Garantált a katarzis! Persze gondolunk a vegetáriánusokra is (és GM tortilla lappal is lesz), így nekik külön készítünk egy vega ragut is, így nekik sem kell kihagyniuk a chimichanga életérzést! 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6417855593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása