Negyedik éve már, hogy különböző, extravagáns burger különlegességekkel készülök Nektek drága vendégek a Chili House-ban és arra gondoltunk Tibivel, hogy mi lenne ha egy esemény erejéig elszakadnánk a hamburgerektől?! Ráadásul nem is áll ez annyira távol a Chili House-tól, hiszen annak idején különböző tex-mex finomságokkal (pl.: burrito, quesadilla) indult a Chili, szóval ez a mostani esemény joggal nevezhető egyfajta „vissza a gyökerekhez” akciónak is!
Na de hogy mi is az a chimichanga? Annak idején a Csabi Konyhája események hajnalán egy budapesti hostelben kezdtem el sütögetni a saját kis receptúrám alapján ezt a brutális finomságot. Aki akár csak egyszer is már kóstolta, sosem feledi, aki pedig még nem ismeri, itt az ideje kipróbálnia ezt a fantasztikus gasztronómiai hőskölteményt! Lényegében nagyon leegyszerűsítve, ez egy forró olajban kisütött burrito, de ahogy az nálam a legtöbbször lenni szokott, azért nem csupán ennyiről van szó, ráadásul az évek során mindig változott, gazdagodott picit az alaprecept és mára már igazán tökélyre sikerült fejlesztenem.
Először is csinálni fogunk majd egy brutál finom zöldséges-rizses-marha darált húsos, pikáns-fűszeres alapot, amit egy jó nagy torilla lapon elegyengetve, reszelt cheddar sajttal megszórva feltekerünk, majd fritőzben szép aranybarnára, ropogósra sütjük. Korianderes-lime-os tejföllel lesz megkoronázva némi pirított hagyma és tortilla chips társaságában. Garantált a katarzis! Persze gondolunk a vegetáriánusokra is (és GM tortilla lappal is lesz), így nekik külön készítünk egy vega ragut is, így nekik sem kell kihagyniuk a chimichanga életérzést!