Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Juhtúrós-csirkés tészta

A rengeteg sajt teszi igazán ellenállhatatlanná

2021. szeptember 29. - Csabi Konyhája

Ennek az ételnek igazából nincsen különösebb sztorija, egész egyszerűen egy brutálisan megpakolt és őrülten finom, szaftos tésztaételre vágytam és ennek megfelelően sikerült is megalkotnom ezt a tésztacsodát, amit igazából nevezhetünk sajtos tészta deluxe-nak is.

dsc03865_1.JPG

Kezdésként az utóbbi időben több receptemnél is alkalmazott bevált formula szerint némi olajon 6 perc alatt szépen lepirítottam 50dkg kockázott csirkemellet max hőfokon, amit először csak sóztam, majd az utolsó percben őrölt feketeborssal is meghintettem. Kiszedtem egy tányérra és félretettem. Ugyanebben a serpenyőben szép pirosra pirítottam 10dkg vékony csíkokra vágott füstölt kolozsvári szalonnát (6 perc), majd hozzádobtam 20dkg apróra kockázott lila hagymát, amit csak sóztam és 4 perccel később 17g szeletelt fokhagymát is hozzádobtam és egy percig együtt kavargattam még ezt az eléggé menő alapot, majd az előzetesen lepirított csirkével is átforgattam és félrehúztam. 

dsc03863.JPG

Ezzel párhuzamosan kifőztem 500g tésztát is, én pennét használtam, de ez persze tetszés szerint variálható. A leszűrt tésztához előbb 200g juhtúrót adtam, amivel alaposan átforgattam, majd jöhetett a hagymás-csirkés alap, egy csomag (76g) olívabogyó és 2tk kapor. Egy kiadós összekeverést követően végül 30dkg reszelt edami sajttal is jó alaposan elkevertem és 175g tejföllel lazítottam egy kicsit a végeredményt. Hát mit is mondhatnék, az eszeveszettem nyúló sajt láttán mindig kicsit hevesebben kezd verni a szívem és az illatfelhő sem volt utolsó, alig vártam már, hogy megkóstolhassam!

Természetesen, ahogy azt már azért a legelején jól tudtam, hozta a kötelezőt ez a fantasztikus tésztacsoda: egy ízekben és állagban is katarzis közeli élményt nyújtó kompozíció született, amit igazából bármikor elő lehet venni, egy igazi jolly joker és szerintem konkrétan lehetetlenség megunni! (4 adag)

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr716664214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása