Régen dolgoztam már kelbimbóval, ami egyébként sokakkal ellentétben nekem nagy kedvencem és korábban egy nagyon spéci céklás ételt is alkottam már kelbimbóval. A mostani recept is hasonló utakon jár, de a végeredmény ezúttal kevésbé lett extrém, ami persze egyáltalán nem baj.
Első lépésként a nálam már több recept alapját képező módon lepirítottam 700g kockázott csirkemellet, a folyamat vége felé, valahol a 6. perc környékén sóztam, borsoztam és 10g reszelt fokhagymát is hozzáadtam és egy egyperces aktív kavargatást követően félre is húztam. Ezzel párhuzamosan megfőztem 500g tésztát is al dente és hozzákevertem a csirkéhez, majd hozzáborítottam a tejfölös-sajtos keverékemet, amihez 300g nagylyukú reszelt sajtot 450g tejföllel (20%) kevertem össze, majd a tésztás csirkéhez adagolva alaposan összeforgattam. Mindeközben a kelbimbót (500g) is félpuhára főztem, majd lecsepegtettem. A tésztás keveréket egy tepsibe borítottam, aminek a tetejére a félbevágott kelbimbókat elhelyeztem, végül pedig 200g reszelt cheddar sajttal is megszórtam. 180 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses funkcióval) 20 perc alatt készre sütöttem.
A végeredmény egy nagyon sajtos, szuper szaftos tésztaétel lett, ezúttal egy kicsit naturálisabb ízvilággal. Tudom, hogy a kelbimbó egy eléggé megosztó alapanyag, hogy miért, azt már kevésbé értem, de ezzel a recepttel talán azok is próbálkozhatnak, akik esetleg idegenkednek ettől a kis zöld leveles finomságtól. (6 adag)